,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR'dan Emekliler Derneğine ziyaret

HÜDA PAR'dan Emekliler Derneğine ziyaret
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen'i ziyaret etti.

Emeklilere zam düzenlemesi ve geçim sıkıntısı başta olmak üzere; intibak sorunu, asgari geçim aylığı, toplu sözleşme hakkı, sağlıkta katkı payı muafiyeti gibi birçok konunun konuşulduğu ziyarette, hayatlarının en verimli ömürlerini memlekete hizmet ile geçiren emeklilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Şube Başkanı Ekmen, "Emeklilerimizin beklentilerinin karşılanması için parti olarak mecliste bu konunun üzerinde daha fazla durmanızı istiyoruz. Emeklilerimiz, ne yazık ki yüksek enflasyon ve son zamlarla giderek açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiştir. Emeklilere, geçim sıkıntısı çekmeden yaşam standartlarını iyileştirme konusunda iyi, adil ve geçinebilir bir ücretin uygulanmasını diliyoruz." dedi.

Zorlaşan hayat şartlarının emeklileri ciddi anlamda etkilediğini söyleyen HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, emeklilerin hayatlarını daha rahat ve huzur içinde geçirmeleri için yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

"Emekli maaşı açlık sınırının altında kalmayacak şekilde düzenlenmeli"

Geçim sıkıntısı çeken emeklilerin beklentilerinin karşılanması gerektiğini dile getiren Durmaz, "Malum olduğu üzere enflasyon ve hayat pahalılığı emeklileri de ciddi anlamda etkilemiş. Aldıkları maaş açlık sınırının altında olduğu için geçinmekte zorlanıyorlar. İnsan onuruna yaraşır bir hayat sürmek istiyorlar. Bunun için emeklilikte yaşanan her türlü adaletsizliğin ortadan kalkması gerektiğini belirtiyorlar. Emeklilerimiz sitemlerinde haklıdırlar; yanlarındayız ve onları destekliyoruz. Bunun için diyoruz ki; emekliler için yeni düzenleme meclisin açılmasıyla hemen gündeme getirilmeli ve emekli maaşları açlık sınırının altında kalmayacak şekilde düzenlenerek yaşanılan mağduriyet giderilmelidir." ifadelerini kullandı.

Ziyaret karşılıklı hayır temennilerinin ardından Şube Başkanı Hüseyin Ekmen'in, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz'a verdiği hediyeyle son buldu.

serif-durmaz-huseyin-ekmen.jpg

serif-durmaz-huseyin-ekmen-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55