,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR'dan "Aksa Tufanı Operasyonu"na destek amaçlı kitlesel basın açıklaması

HÜDA PAR'dan "Aksa Tufanı Operasyonu"na destek amaçlı kitlesel basın açıklaması
Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin vahşet ve zulümlerine karşı ‘Aksa Tufanı’ adıyla başlattıkları operasyona destek amaçlı HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı tarafından kitlesel basın açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonist çetelerin vahşet ve zulümlerine karşı ‘Aksa Tufanı’ adıyla başlattıkları operasyona destek amacıyla, yatsı namazına müteakip Ankara Hacı Bayram Veli Camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yaparak, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında olduklarını açıkladı.

Basın açıklamasına HÜDA PAR Milletvekilleri Şahzade Demir ve Serkan Ramanlı’nın yanı sıra siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açıklama öncesi HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, kısa bir konuşma yaptı.

“Kudüs tam anlamıyla özgür olmadan İslam ümmetine huzur, barış ve selamet yoktur”

‘Aksa Tufanı’ adıyla başlatılan operasyona desteklediklerini belirten Demir, "Bugün Filistin'de Kudüs davası için izzetli bir duruş ortaya koyan aziz kardeşlerimizi de aynı şekilde selamlıyorum. Allah Teâlâ onların zaferini mübarek eylesin. Onların zaferlerini Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kılsın. Onların zaferini, siyonizmin mağlubiyetini ve Filistin topraklarını tamamen terk etmelerine vesile olsun. Bir kez daha anlaşılmıştır ki Kudüs tam anlamıyla azat olmadan, özgür olmadan İslam ümmetine hayır, huzur, barış ve selamet yoktur. Kudüs azat olmayana kadar Müslümanlara rahatlık yoktur. Bu nedenle İslam ümmetinin rahata kavuşması, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve gücün tesis edebilmesi için muhakkak Kudüs özgür olmalı, siyonizm Filistin topraklarından defolup gitmelidir. Bu vesileyle ben Yahudilere de bir mesaj vermek istiyorum. Onlar da bugünkü zafer ile bir kez daha anlamışlardır ki, hiçbir zaman çocuklarımız, torunlarımız, torunlarımızın torunları sağ olduğu müddetçe hiçbir zaman Filistin toprakları onlara vatan olmayacaktır. Bu nedenle kendilerinin de barışa kavuşabilmesi, dünyanın da huzur ve barışa kavuşabilmesi için bir an önce geldikleri yerleri dönsünler, topraklarımızdan ellerini çeksinler. Yoksa asla orası onlara vatan olmayacaktır." dedi.

Bu olayın aynı zamanda İslam ülkeleri için de bir ders niteliğinde olduğunu belirten Demir, "Bir kınama ile, bir mesaj ile, olağanüstü toplantılarla siyonizmin hizaya getirilemeyeceği bir kez daha anlaşılmış. Onların anladığı dilin sadece direniş olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Madem öyle Filistin davasına sahip çıkması gereken İslam ümmetinin siyonizm ile normalleşme süreçleri içerisinde yarışa girmesi bir an önce durmalı, direnişe sahip çıkmalı ve bir an önce Kudüs azat olmalıdır. Onun aksi bir durum hiçbir zaman ne onlara, ne onların ülkelerine, ne İslam ümmetine rahat vermeyecektir. Bu nedenle bu normalleşme süreci en kısa sürede bitmeli. Bu ihanet süreci sona ermeli ve bütün İslam ülkeleri Kudüs davasına sahip çıkmalıdır. Allah-u Teâlâ bu zaferi Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kılsın inşallah." şeklinde konuştu.

Demir’in ardından Köklü Değişim Medya adına Yılmaz Çelik de bir konuşma yaptı.

“İşgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte”

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklaması metni HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan tarafından okundu. Karaarslan, “Bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır.” dedi.  

“Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz”

Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumakta olduğunu aktaran Karaarslan, şunları söyledi:

“Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.”

“HÜDA PAR olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz”

“Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır.” diyen Karaarslan, “İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması, ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz. HÜDA PAR olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun! Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!” diyerek açıklamasını okudu.

Yapılan dua ile program son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55