,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın trafik sorununa ilişkin projelerini açıkladı

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın trafik sorununa ilişkin projelerini açıkladı
HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, ilde yaşanan trafik sorununa ilişkin projelerini açıklayarak belediyeyi kazanmaları durumunda bu projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

 

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, ilin ulaşım sorununa ilişkin projelerini açıklayarak yerel seçimde belediyeyi kazanmaları durumunda kentin trafik sorununu bir yılda çözeceklerini belirtti.

Kentin benzer sorunlarına ilişkin haftalık basın açıklaması yapan Sayğın, yapılacak çalışmalarla sorunun kısa sürede çözülebileceğini dile getirdi.

Bu haftaki basın açıklamasında Van için bir çıkmaz sorun gibi gözüken ve yöneticiler tarafından nerdeyse bir kangren görünümü verilmeye çalışılan trafik sorunundan bahsedeceğini belirten Sayğın, "Biz, trafik sorunumuzun aslında çözülemeyecek bir sorun olmadığını söylüyoruz. İrade, çözüm ve proje sahibi bir partinin başa gelmesi durumunda bir yıl içerisinde trafik sorunumuzun yüzde 80-90 oranında çözülebilecek bir durumda olduğunu düşünüyoruz. HÜDA PAR olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda birçok çözüm önerisi hazırladık. Belediyeyi HÜDA PAR'ın kazanması durumunda da bizler bu projelerimizi kısa ve orta vadede olmak üzere 5 yıllık süreç içerisinde tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Van'ın trafik sorununu inşallah temelden ve kalıcı bir şekilde çözmüş olacağız. Bunu sadece biz yapacağız demiyoruz. Yöneticilerin de bu konuda sorumluluk alması anlamında bu çözüm önerilerini kendilerinin önüne bırakıyoruz" diye konuştu.

"Van’da raylı sistem oluşturacağız"

Göreve geldikleri ilk bir yıl içerisinde raylı sistemi projelendireceklerini vurgulayan Rasim Sayğın, "Bizim Edremit'ten başlayıp üniversiteye, oradan da Erciş'e kadar devam eden İpekyolu'muz var. Edremit'ten başlayıp üniversiteye kadar gidecek bir raylı sistemi biz projelendireceğiz. Bunu göreve geldiğimiz ilk yılımızda Allah'ın izniyle projelendirip Edremit'le üniversite arasında doğrudan bir raylı sistem oluşturacağız. Bunun avantajları neler olacak; yol üzerinde oluşacak birçok durak ile hem Edremit ile Van arasında gidiş-gelişlerde ciddi bir rahatlama sağlayacak hem de öğrencilerin üniversiteye ulaşımı açısından çok büyük bir rahatlık oluşturacak. Üniversite öğrencilerimiz Beşyol Meydanında sırada bekleyerek minibüs ve otobüslerle gitmeye mecbur kalıyor. Eski Karayolları Kavşağından Beşyol'a bir bağlantı oluşturacağız. Bu Van için olmazsa olmazdır." ifadelerini kullandı.

"Köprülü alt geçitler yapacağız"

Şehir içi planlamayla ilgili projelerini anlatan Sayğın, "Şehir içinde İskele, Sıhke, Kazım Karabekir (Maraş), İkinisan ve Şabaniye Caddemiz var. Bunlar birbirine paralel olarak İpekyolu'na bağlanıp Cumhuriyet Caddesi'ne kadar uzanan yollarımızdır. Çevre yolu tamamlandığında bunların çevre yoluyla bağlantısı muhakkak yapılacaktır. Bizim temel sorunumuz trafiğin buralarda sıkışmışlığıdır. O zaman bu sıkışmışlığı aşmak adına trafiğin temel kilit noktaları olan ve insanların yoğun bir şekilde trafikte beklediği noktalara bizim köprülü alt geçitler yapmamız gerekiyor. Altaylı Parkı'yla İskele Caddesi'ni birbirine bağlantılandıran ışıklarda bir alt geçit yapılması lazım. Bu trafik sorununu aşmak adına İskele Caddesi ile Suvaroğlu Caddesi'nin kesişiminde bir alt geçit daha yapılmak üzere İskele Caddemize iki tane alt geçit konumlandırmamız gerekiyor. Bunun yanında Sıhke Caddesi'nde yine iki temel noktada trafiğin sıkıştığını gözlemliyoruz. Bunların bir tanesi Altaylı Parkı'nın bulunduğu nokta bir diğeri de Suvaroğlu Caddesi ile Sıhke Caddesi'nin birleşmiş olduğu noktadır. Bu iki yere de yine köprülü alt geçit yaparak Sıhke Caddesi üzerindeki yapıyı akışkan bir hale getireceğiz. Aynı şekilde Altaylı Parkı tarafından Maraş'a gelinen nokta ile Cumhuriyet Caddesi'nin Maraş Caddesi ile birleştiği noktada bizim muhakkak köprülü alt geçitler yapmamız gerekiyor ki trafik akıcı hale gelsin. İkinisan Caddesi'nde de ciddi bir sorun var. Van AVM önünde özellikle akşam saatlerinde trafik tam anlamıyla içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Van AVM ışıklarına köprülü alt geçit yapılarak İkinisan, Maraş ve Hacıbekir Caddesi üzerinden bir bağlantı oluşturularak bu sıkışmışlık aşılmış olacak. İskele, Sıhke, Kazım Karabekir (Maraş), İkinisan ve Şabaniye Caddeleri arasında bağlantı yolları kesilmiş durumda. Belirli noktalara konumlandırmış olduğumuz alt geçitlerle bağlantı yollarının devamını getireceğiz. 3 ayrı noktada bu birleştirmeyi yapmak zorundayız. Bunu yaptığımız durumda, beşyolda bulunan bir kişi Edremit'e gidecekse 4 farklı alternatifi olacak." şeklinde konuştu.

"Bu projeleri gerçekleştiren Van'da kahraman olur"

Basına sundukları bu projelerin herkese açık olacağını ve bu projeleri yapan kimsenin kahraman gibi görüleceğini söyleyen Sayğın, "Eğer yöneticilerimiz bu projeyi yapmak isterlerse yapılacak şey aslında çok basittir. Bunlar yapıldığında biraz sıkıntı çekeceğiz ama bunu göze almak zorundayız. Şimdiye kadar peyderpey yapılmış olması gerekiyordu. Bizim o acı şurubu içmemiz gerekiyor. İşte trafik kilitlenecek, insanlar rahatsız olacak... evet rahatsız olacağız ama başka da bir çözümümüz yok. Bir yıl sıkıntı çekelim ama bu yolları açalım. En az 50 yıllık 100 yıllık trafik problemimizi çözmüş olalım. HÜDA PAR olarak belediyeyi kazanmamız durumunda bunların uygulamasını yapacağız. Kazanamazsak da projelerimizi yöneticilerle paylaşıyoruz. Bu konuda adım atacak hangi yönetim olursa olsun destekleyeceğimizi de buradan ilan ediyoruz. Bizim derdimiz Van'dır, bizim derdimiz üzüm yemektir, bağcıyla işimiz yok. Kim yaparsa yapsın şu projeleri gerçekleştiren Van'da kahraman olur" diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklaması soru cevap şeklinde sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55