,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Tasan: Yaşlıların toplu taşımaya alınmaması insani değildir

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Tasan: Yaşlıların toplu taşımaya alınmaması insani değildir
HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, ücretsiz kart sahibi yaşlıların toplu ulaşım araçlarına alınmamasının insani ve vicdani olmadığını söyledi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Van'ın sorun ve sıkıntılarını her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen basın toplantılarıyla gündeme getirmeyi sürdürüyor.

İl genelinde yaşanan sıkıntıalrı ele alan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, sorunların çözümü noktasında muhataplarıyla görüşerek yapılması gerekenleri aktarıyor.

Bu haftaki basın açıklamasını HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan yaptı. Tasan, açıklamasında, Van'ın trafik, ulaşım ve kira sorunlarının bir an önce çözülmesi konularına değindi.

"Ücretsiz kart sahibi yaşlılara yapılan muamele insani değil"

Toplu taşıma araçlarında yaşlılara yönelik insanlık dışı muameleye dikkati çeken Tasan, "Şehiriçi ulaşım araçları, sarı minibüsler ve hat minibüsleri kapasitesinden fazla yolcu aldığı için hem insanların yetişmesi gereken yerlere zamanında yetişememesine hem de yolcular arasında sıkışma ve ezilmelere yol açmaktadır. Daha fazla kâr etmek için adeta bu yolcuları üst üste binercesine araçlara bindirmek insani olmadığı gibi maalesef bu konuda da bir denetim söz konusu değildir. Ayrıca belediyeler tarafından ücretleri ödenmesine rağmen maalesef şoförlerin yaşlı kart sahiplerini araçlara almamalarına çoğumuz şahit olmuşuzdur. Bunun yakışık bir durum olmadığını hatırlatma gereği bile duymuyoruz. Her birimizin babası dedesi ve nenesi olma olasılığı yüksek olan bu insanları o güneş altında bekletme insani ve vicdani bir durum değildir." şeklinde konuştu.

"Kira ve konut krizi büyüyor"

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da krize dönen konut ve kiralık evlerde ciddi sorunların yaşandığına değinen Tasan, "Kira son zamanların en büyük sorunu olmaya devam etmektedir. Devletin konutlar için belirlemiş olduğu yüzde 25 kira artış oranını hemen hemen hiç kimse uygulamıyor desek yerinde olur. Tabi yeni yollar da bulunmuş, kirasını ucuz bulan bütün ev sahipleri farklı bahanelerle eski kiracıyı çıkarıp yeni kiracı alarak fiyat güncellemesi yapmaktadır. Maalesef bundan dolayı da vatandaşlarımız ciddi manada mağdur durumda. Kiralar aldı başını gidiyor ve buna müdahale eden de yok. Bu işin bütün günahı yöneticilerde mi diye sorarsanız bizce bu konuda yöneticiler kadar ev sahipleri de suçludur. Her ne kadar piyasadaki fiyatlar enflasyondan dolayı yükselse de bizler insani ve İslami olarak sorumluluklarımızı bilerek hareket etmek zorundayız. İlimizdeki piyasa şartlarına göre fiyatları dengelememiz lazım." dedi.

"Ana caddelerde trafik durma noktasına geliyor"

Van'ın kronik bir sorunu haline gelen trafik probleminin ana sebebinin yıllardır tamamlanmayan çevre yolu olduğunu vurgulayan Tasan, "Türkiye'de nüfus yoğunluğu bakımından 19. büyük ili olmasına rağmen çevre yolunun olmaması ve her gelen valinin ilk uğradığı yer olmasına karşın on yıla yakındır bitirilemeyen çevre yolu, şehrimizdeki trafik sorunlarının ana nedeni olmaya devam ediyor. Özellikle ilimizin birçok noktasında kot farkı nedeniyle çok ucuz ve küçük paralara mal edilebilecek alt ve üst geçitler yapılmadığı için trafikte ciddi sıkışmalar ve uzun kuyruklar oluşuyor. Alternatif yolların olmaması Maraş Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde belli saatlerde trafik akışının durma noktasına geldiğini hepimiz esefle seyrediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55