,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından Gazze direnişine destek protestosu

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından Gazze direnişine destek protestosu
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı, Gazze'de direnişe desteklerini bildirmek amacıyla bisiklet turu düzenledi, ardından basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı, gençlik kolları ile birlikte, Gazze'de gerçekleştirilen mezalime tepki göstermek ve Filistin direnişine destek vermek için Eski Cami (Makam Camii) önünden başlayarak çarşı içinde motosiklet ve bisiklet turu gerçekleştirdi, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR  Tarsus ilçe Başkanı Hikmet Tanış'ın selamlama konuşmasının ardından basın açıklamasını ise Parti Üyesi Erhan Doğan okudu.

7 Ekim sabahı, Filistin direniş hareketleri tarafından işgalci siyonistleri bozguna uğratan bir operasyon gerçekleştirildiğini hatırlatan Doğan, operasyonu titizlikle yürüten direnişçilerin, terör şebekesine tarihi bir ders verdiğini belirtti.

Doğan, "Daha sonra bütün vahşetiyle saldırıya geçen siyonist terör şebekesi uluslararası savaş hukukunu ve tüm insanlık değerlerini yok sayarak çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil halkın üstüne bombalar yağdırmış ve binlerce kardeşimizi katletmiştir." dedi.

7 Ekim’den sonra tüm dünya halkları işgal rejiminin katliamlarına karşı meydanlara döküldü ve ayağa kalktığını; siyonist terör şebekesinin zulmünü lanetleyip, Filistin halkının yanında olduklarını tüm dünyaya ilan ettiklerini belirten Doğan, "Siyonist terör şebekesine hizmet eden ve ekonomik olarak destek veren firmalara ve ürünlere karşı boykot bilincini kuşanan tüm onurlu insanları selamlıyoruz ve şu çağrıda bulunuyoruz: Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykot uygulamaya devam edilmelidir. Özellikle tüm esnafımız siyonistlere destek veren firmaların mallarını alıp satmamalıdır." dedi.

Doğan, "Filistin halkının haklı mücadelesini her mecrada duyurmak ve savaş meydanlarında Filistin direniş hareketlerinin yazdığı kahramanlık destanını, işgal ordusunun perişanlığını ve askeri acziyetini dünyaya duyurmak için vicdan sahibi herkesi mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz. Meydanlar boş bırakılmamalıdır, sosyal medyada siyonistlerin oluşturmak istedikleri algılar ile mücadele edilmelidir. Unutulmamalıdır ki yapılan her eylem değerlidir ve mücahit kardeşlerimize moral kaynağı olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Filistin halkının ve Filistinli direnişçilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamanın Müslümanların ve insanlığın üzerine bir vazife olduğunu belirten Doğan, "Bu vazifeyi ve sorumluluğu yerine getirmemek büyük bir vebaldir. Filistin halkının ve Filistinli direnişçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için tüm Müslümanları, direnişe maddi destek sağlama konusunda devama çağırıyoruz." diye konuştu.

Doğan, Gazze'de işlenen katliamlara karşı hükümetten beklentilerini şöyle sıraladı:

"İncirlik ve Kürecik askeri üsleri başta olmak üzere ülkemizde bulunan Amerikan üslerinin bütün faaliyetleri, saldırılar devam ettiği sürece durdurulmalıdır. En kısa sürede bu üstlerin kalıcı olarak kapatılması gündeme alınmalıdır.

Türkiye’nin başını çektiği bir yardım koridoru açılmalıdır. Deniz filosu bir an önce yola çıkarılmalıdır. Sadece İslam ülkeleri değil, duyarlı ve vicdan ehli tüm ülkelerin yardım filosuna katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de sağlanarak direkt Gazze’ye gidilmelidir.

Hava ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalı, ticari ve askeri faaliyetlerde kullanılmasına izin verilmemelidir. Gazze halkını açlığa, susuzluğa ve ilaçsızlığa mahkûm eden siyonistlere, ülkemizden yiyecek, içecek, yakıt gitmesi ayıbına bir an önce son verilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan siyonistlerin işgal edilmiş Filistin topraklarına giderek yapılan soykırıma katılmaları engellenmelidir. Gidenler, insanlığa karşı suç işlemekten yargılanıp cezalandırılmalı, mallarına el konulmalı ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdır."

Doğan, İslam ülkelerinin liderlerine ise şu çağrılarda bulundu:

"Siyonistlerle tüm ilişkilerinizi kesin. İşgalcileri devlet olarak tanımaktan vazgeçin. Bunları yapamıyorsanız bile en azından bu süreçte elçilerinizi geri çağırın.

Lübnan, Ürdün, Mısır ve Suriye halkları; Filistin’de yaşanan vahşet devam ettiği müddetçe sınırlara yığılın, orada nöbet tutmaya devam edin, yardım ve destek ulaştırmak için gayret edin, bütün yolları deneyin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55