,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu'ndan CHP'ye: Seçime kadar HÜDA PAR’a saldırarak günü kurtarmaya çalışıyorsunuz

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu'ndan CHP'ye: Seçime kadar HÜDA PAR’a saldırarak günü kurtarmaya çalışıyorsunuz
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın partilerine yönelik sözlerine ilişkin olarak, "Seçim gününe kadar HÜDA PAR’a saldırarak günü kurtarmaya çalışıyorsunuz. Çünkü bu halka sunabileceğiniz bir projeniz yok." dedi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Emiroğlu, açıklamasında,  kendilerine yönelik sözlere tepki göstererek, "CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın partimizi hedef alan ve konuşma metnindeki hezeyanlarını kamuoyunun bilmesi ve bu zatı tanıması için bu açıklamayı yapmamız kaçınılmaz olmuştur." dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Kuvâ-yı Millîye" söylemlerine ilişkin olarak Emiroğlu, "Kuvâ-yı Millîye yerli ve milliydi. Değerlerini ve köklerini bu topraklardan alıyordu. Kuvâ-yı Millîye ruhundan rahatsız olan ise CHP'ydi. Kuvâ-yı Millîye'yi tasfiye etmekle kalmayıp iktidara gelir gelmez Fransızlarla, İngilizlerle işbirliğine giren de yine CHP’ydi. " dedi.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu sözlerinin devamında, "IMF'nin CHP temsilciliğini yapan Öztrak’ın CHP’nin genlerinde Kuvâ-yı Millîye olduğunu iddia etmesine ilişkin şunları hatırlatalım,

Kuvâ-yı Millîye yerli ve milliydi. Değerlerini ve köklerini bu topraklardan alıyordu. Kuvâ-yı Millîye, çarşafa el uzatanlara ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'dı. İzmir'e girmeye çalışan Yunan’a kurşun atan Hasan Tahsin’di. Gaziantep’i Fransız’a yar etmeyen Şahin beydi. Annesinin yüzündeki peçeye el uzatan Fransız askerlerine direnen ve bu uğurda şehit olan 14 yaşındaki Kamil'di. 

Kuvâ-yı Millîye ruhundan rahatsız olan ise CHP'ydi. Kuvâ-yı Millîye'yi tasfiye etmekle kalmayıp iktidara gelir gelmez Fransızlarla, İngilizlerle işbirliğine giren de yine CHP’ydi. Yunan Başkanını İzmir’de karşılayıp hayranlığını ortaya koyan ve iktidarı boyunca Yunan aşığı politikalar izleyen, sefalet içerisinde yaşamaya mahkûm ettiği halkın parasıyla Yunanistan'a türlü türlü ekonomik yardımlarda bulunan; evet bütün bunları yapan CHP'nin sözde Milli Şefiydi.

Halka ve halkın inanç değerlerine düşmanlık yapmayı kendisine vazife edinmiş bir zihniyetin, genlerinde Kuvâ-yı Millîyeciliğin olduğu iddiası gülünç olmanın da ötesinde halkın alay etmektir. Hele hele IMF'nin CHP temsilciliğini yapan birinin, memleketi IMF'ye peşkeş çekmek için otel odalarında kirli pazarlıklar yapan birinin Kuvâ-yı Millîye iddiasında bulunması tam bir kara mizah örneğidir.  Buradan çıksa çıksa Kuvâ-yı Millîye değil, mandacı zihniyet çıkar." ifadelerine yer verdi.

CHP zihniyetinin tarihindeki katliam ve vahşetlere ilişkin olarak Emiroğlu, " Faik Öztrak, tarih konusunda cehaletini konuşturmuşsun. Hem de fazlasıyla. Mademki tarihe bu kadar meraklısın, öyleyse CHP yönetiminin Dersim de gerçekleştirdiği katliamı, Dersimli anaların dağı taşı dolduran acı feryatlarını, boğdurulan bebeklerin çığlıklarını, kurşuna dizilen çocukların iniltilerini anlat.

CHP bütün bir memleketin anasını ağlattı ama bunu en çok benim gibi Zazalar bilir... Dersim, Palu, Bingöl, Genç, Hani, Lice, Kulp, Siverek, Diyarbakır bilir CHP'nin ne yaptığını, nasıl vahşetler gerçekleştirdiğini.

CHP, Kürtlerle birlikte yaşamanın kurallarını önce raporla, sonra kan ve gözyaşıyla yazdı. CHP iktidarı döneminde hazırlanan Kürt Raporu’nda, Kürt dili ilk defa ‘bilinmeyen dil’ olarak devlet kayıtlarına geçti. Dersimler, Zilanlar ve daha nice katliamlar... İskân politikaları ve sürgünler.

Şimdi kirlettiğiniz Kuvâ-yı Millîye ruhunu bırak, BDDK Başkan yardımcılığı ve Hazine müsteşarlığı yaptığın dönemde, batan 13 Bankanın ve yaşanan hortumculuğun hikâyesini anlat." dedi.

Sözlerine "Seçim gününe kadar HÜDA PAR’a saldırarak günü kurtarmaya çalışıyorsunuz. Çünkü bu halka sunabileceğiniz bir projeniz yok" diyerek devam eden HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, son olarak şunları kaydetti: 15 Mayıs’ta bu halk, imana dayanan Kuvâ-yı Millîye ruhu ile CHP istibdadını bir daha anılmamak üzere tarihe gömecek.

Hâsıl-ı kelam, Kuvâ-yı Millîye; işgalci emperyalistler ile mücadele eden yerel direniş örgütüydü. Bugünün Kuvâ-yı Millîye ise 15 Temmuz'da emperyalist işgalci darbeyi etkisiz hale getirenlerdir. Sizin gibi TV karşısında çay yudumlayıp, iktidar devşirmeye çalışanlar değil. Siz kim Kuvâ-yı Millîye kim. Hadi oradan! (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55