,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Tüm imkanlarımızla deprem bölgelerindeyiz

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Tüm imkanlarımızla deprem bölgelerindeyiz
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, beraberindeki heyetle birlikte depremin merkez üssü olan ve büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş’ta depremzedelerle bir araya geldi.

HÜDA PAR Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Vedat Turgut, Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve beraberindeki heyet, depremin merkez üssü olan ve büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

Depremde yıkımların yaşandığı bölgelerde yetkililerden bilgi alan heyet ve depremzede vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten HÜDA PAR heyeti, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgelerde enkazların önünde bekleyen acılı ailelere geçmiş olsun dileklerini ileterek günlerdir enkaz altında kalan yakınlarından müjdeli bir haber bekleyen ailelerin ve depremzedelerin acılarını paylaştı.

Kahramanmaraş’a gelerek yıkımın gerçekleştiği ve depremin büyük oranda etkilediği bölgelerde incelemelerde bulunan HÜDA PAR heyeti, enkaz kaldırma çalışmalarını yerinden inceledi.

Enkaz başında yakınlarının sağ olarak çıkarılması umuduyla bekleyen vatandaşlarla konuşan ve sabır temennisinde bulunan HÜDA PAR heyeti, yetkililerden de çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Depremde vefat eden HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanı Nusrettin Üdürgücü'nün de halen enkaz altında bulunan 3 kızını kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, Üdürgücü'nün kızlarının sağ salim kurtarılmasını temenni etti.

Kent merkezindeki yıkım bölgelerinde yaptıkları incelemelerinin ardından büyük yıkımın gerçekleştiği Türkoğlu ilçesine geçen HÜDA PAR heyeti, depremzedeler ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi.

Deprem sonrası Türkoğlu Kaymakamlığı’nda kurulan Afet Kriz Merkezinde ilçede koordinatör vali olarak görevlendirilen Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile görüştü.

İlçede yürütülen arama kurtarma çalışmaları hakkında Akkoyun’dan bilgi alan HÜDA PAR heyeti, daha sonra ise Çağlayancerit ilçesine geçti.

Burada da depremzedeler ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyen heyet, daha sonra ise Umut Kervanı Vakfı, İHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı’nın Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Heyet daha sonra ise Umut Kervanı Vakfı, İHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı yetkilileri ile bir araya gelerek deprem çalışması hakkında afet durum değerlendirmesinde bulundu.

Buradaki depoda açıklama yapan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, “HÜDA PAR olarak bu musibet günlerinde halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Dertlerine derman, sorunlarına çözüm bulmak için bütün imkanlarımızla sahadayız.” dedi.

“Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları devam ediyor”

Emiroğlu, “Bütün milletimize geçmiş olsun diyorum. Başsağlığı dileklerimi bir kez daha ifade ediyorum. Biz de malumunuz depremin ilk anından itibaren hem genel merkez hem de teşkilatlarımız düzeyinde sahadayız. Halkımızla beraberiz, onların sorunlarını sıkıntılarını dinliyoruz. Gücümüz nispetinde sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda genel merkezimiz depremin ilk anından itibaren bir Afet Koordinasyon Merkezi oluşturdu. Bu merkezde Genel Başkan Yardımcılarımızdan ve GİK üyelerimizden 12 gruptan oluşan ekipler kuruldu. Bu ekipler depremin vurduğu 10 ilde görevlendirildi. Biz de GİK Üyemiz Vedat Turgut Bey ile beraber Kahramanmaraş'a görevlendirildik ve buraya geldik. Genel Başkan Yardımcımız sayın Metin Kaya da bizimle birliktedir. Henüz arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bazı illerde arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Ama Kahramanmaraş'ta halen devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Umut halen devam ediyor”

Emiroğlu, enkaz başında yakınlarının sağ olarak çıkarılması umuduyla bekleyen vatandaşların halen umutlu bekleyişlerini sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle depremin etkili olduğu bölgelerde bugün yaptığımız temaslarda bunu gördük. Umut halen devam ediyor. Bazı enkazlardan canlı çıkma umudu halen var. Biz de bunu ümit ediyoruz. İnşallah aradan bir hafta geçmesine rağmen orada henüz hayatta olan birileri vardır. İnşallah onlar kurtarılır diye ümit ediyoruz. Zor bir süreç sonuçta ve 13 milyon insanı etkileyen bir süreç. Kahramanmaraş'ta bu afetin merkez üssü, çok etkilendi. Şu anda yüz binlerce insan mağdur. Hava oldukça soğuk. Şehir adeta bir hayalet kente dönmüş durumda. Bazı yerlere elektrik veriliyor ama su sıkıntısı ve benzeri problemler devam ediyor. Bugün Kahramanmaraş'ta şehir merkezinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söylemiştik. Bunun yanı sıra bu afette hayatını kaybedenlerin yakınlarına heyetimizle beraber taziye ziyaretinde bulunduk. Genel merkez adına Genel Başkanımızın selamlarıyla taziye dileklerimizi ilettik.”

“Vatandaşların ısınma ve barınma ihtiyacı var”

Depremzedelerin çadıra ihtiyaç duyduklarını belirten Emiroğlu, “Çünkü hava çok soğuk, evleri kısmen sağlam olanlar da bu süreçte henüz evlerine dönemediler. Bu vatandaşlarımızın barınabilmesi için mutlaka bir ortam oluşturulması gerekiyor. Vatandaş çadırların eksik olduğunu, özellikle mobil tuvaletlere ihtiyaç olduğunu ifade ediyor. Sadece Kahramanmaraş için değil depremin etkili olduğu diğer bölgelerde de benzer sorunlar var. Bunlar özellikle çadır ve mobil tuvalet olarak yansıyor. Bazı bölgelerde su verildiğine dair gelişmeler var, en azından bu önemli bir husus. Ama ısınma ile ilgili ciddi bir problem var. Elektrik olmadığı için elektrikli ısıtıcılar da çalıştırılamıyor. Dolayısıyla Türkoğlu’na odun ve soba desteği verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Temel tüketim maddelerinin tedariğiyle ilgili sorunlar var”

Türkoğlu'ndaki temaslarının ardından Çağlayancerit ilçesine de gittiklerini bildiren Emiroğlu, şöyle devam etti:

“Çağlayancerit, merkeze uzak bir ilçe ve şu anda kar altında olan bir ilçe. Hamdolsun orada deprem çok etkili olmamış ve çok fazla hasara neden olmamış. İlçe merkezinde bir kişinin vefat ettiğini söylediler. Ama o ilçeden olup dışarıda ikamet eden insanların da getirilip ilçeye defnedildiğini ifade ettiler. İlçede temel gıda ihtiyaçları ile ilgili bir sorunlarının olmadığını ifade ettiler. Hamdolsun dükkanlar açık ama bir tedarik sorunu olduğu belirtiliyor. Özellikle temel tüketim maddelerinin tedariğiyle ilgili sorunlar var. Bu süreçte biliyorsunuz ulaşımla ilgili problemler de var. Tedarik zincirinde bir sorun olduğu ifade ediliyor. Çağlayancerit ilçesi Kahramanmaraş ve diğer ilçelere nazaran biraz daha rahat çok fazla kayıp yok.”

“Birbirimize destek olmamız gerekiyor”

Büyük bir afetin oluştuğunu Emiroğlu, “Deprem psikolojik olarak hepimizi etkiledi. Depremin ilk anından itibaren bütün sivil toplum kuruluşları özellikle İslami hassasiyeti, insani hassasiyetleri olan sivil toplum kuruluşları da deprem bölgelerinde halkımıza hizmet ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de Umut Kervanı’dır. Umut Kervanı da depremin ilk gününden itibaren burada bir koordinasyon merkezi kurdu. Buradan bu hizmeti yürütmeye çalışıyorlar. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek veriyorlar. Kırsal kesimlere ihtiyaç maddelerini ulaştırmaya çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Zor bir süreç. Kısa zamanda normale dönülmesini de tabi ki beklemiyoruz. İnşallah bu arama kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanır. Enkazın altındaki canlarımız oradan çıkarılır. Ondan sonraki süreçte artık enkaz kaldırma işlemleri muhtemelen hızla başlayacaktır. Biz hayatın çok kolay normale döneceğini pek söyleyemeyiz. Ama zorlu bir süreç. Hepimizin sabırlı olması lazım. Hepimizin birbirine destek olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Çözüm önerilerimizle beraber katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz”

HÜDA PAR olarak üzerlerine düşeni tüm imkanlarıyla yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Emiroğlu, “Hem yerel düzeyde ilgili makamlara hem de hükümet düzeyinde bakanlıklara kadar burada oluşabilecek sorunlarla ilgili kendi çözüm önerilerimizle beraber katkı sunmaya, destek sunmaya çalışıyoruz. Allah-u Teala tez zamanda memleketimizi selamete çıkarsın. Bir daha böyle afetler yaşatmasın, birliğimizi daim etsin. Tabi ki bu süreçte birtakım olumsuzluklar yaşanabiliyor özellikle medya üzerinden bazı spekülatif haberler yayılabiliyor. Yağma ve benzeri durumlar gündeme gelebiliyor. Evet, bunlar var ama çok sanıldığı kadar yaygın değil. Bunlarla ilgili güvenlik tedbirlerinin de alındığını söyleyebilirim. İlk günlere nazaran bu konuda da tedbirler var. İnşallah çok büyük sıkıntılar yaşamadan en azından bu ilk aşamayı kısa sürede atlatacağımızı düşünüyorum. Allah-u Teala yar ve yardımcımız olsun. Allah hepinizden razı olsun.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55