,
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Gazze meselesi siyaset üstü bir meseledir

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Gazze meselesi siyaset üstü bir meseledir
HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı öncülüğünde Gazze'ye destek için düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Gazze meselesinin siyaset üstü ve ırklar üstü bir mesele olduğuna vurgu yaptı.

Cuma namazı çıkışı Bingöl Ulu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, açıklama öncesi yaptığı konuşmada, 2 milyarı aşkın İslam aleminin 2 milyonluk Gazze'yi müdafaa edemediğine dikkat çekti.

"Vatandaş olarak elimizden ne geliyor, demeyin" diyerek vatandaşlara seslenen Emiroğlu, boykotun önemine vurgu yaparak "Boykot ürünlerini almayalım, satmayalım, sattırmayalım." ifadelerini kullandı.

"8 milyarlık dünya 8 aydır bu vahşeti durduracak bir irade ortaya koyamadı"

Basın açıklaması için Bingöl Ulu Camii önünde toplanan halka hitap eden Emiroğlu, "Filistin coğrafyasında tam anlamıyla bir soykırım yaşanmaktadır. Bebekler, çocuklar, kadınlar hunharca katledilmektedir. 8 milyarlık dünya, 8 aydır bu vahşeti durduracak bir irade ortaya koyamadı maalesef. Hadi biz küfür ehlini; İslam'a, İslami değerlere, Müslümanlara düşmanlık yapanları anlıyoruz. Onlar düşmanlıklarını yapıyor. Peki 2 milyonluk Gazze'yi 2 milyarı aşkın İslam alemi 8 aydır niçin müdafaa edemedi? Bu soruyu lütfen kendimize soralım. Haftalardır aylardır bu meseleyi gündemde tutma adına elimizden gelen bütün gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz. Fakat görülüyor ki şimdiye kadar ortaya koyduğumuz çaba ve gayret maalesef bu vahşi, barbar, insanlıktan nasibi olmayan bu siyonistleri durdurmaya yetmedi." dedi.

"Hep işleri birilerine havale etme rahatlığıyla hareket ediyoruz"

"Kendimizle biraz yüzleşmemiz gerektiğine inanıyorum." diyen Emiroğlu, "Müslümanlar katledilirken, kutsal beldelerimiz işgal altındayken, Müslümanların hürmeti, mahremiyeti çiğnenirken, biz hayatımıza olduğu gibi devam edecek miyiz? Bu kadar normal mi? Hala keyfimize göre yiyip içmeye devam mı edeceğiz? İstediğimiz üstü başı giymeye devam mı edeceğiz? Orada bazı aileler yok oldu, zürriyetleri kesildi. Bir tek fertleri kalmadı. Yediden yetmişe kardeşlerimiz katlediliyor. Bu musibet bize yeter... Sayımız az mı? Yok. İki milyarlık İslam alemi tükürse (israili) sel götürür. Ama biz ne yapıyoruz? Hep işleri birilerine havale etme rahatlığıyla hareket ediyoruz. Yani daha ne olmasını bekliyoruz? Daha ne olsun? Ama bize öyle bir mezellet hali çöktü ki, bize değmiyorsa, yanı başımızda bir acı hissetmiyorsak, sanki bize hiçbir şey olmamış gibi bir halet-i ruhiyeye büründük. Müslümanlık bu değildir. Yarın Allah bu bebeklerin hakkını, Gazze'deki Müslümanlardan sormayacak sadece. Ben Müslümanım, iman ehliyim diyen herkes, orada katledilen sahipsiz bebeklerin hesabını verecek." ifadelerini kullandı.

"Boykot ürünlerini almayalım, satmayalım, sattırmayalım"

Gazze meselesinin her şeyin üstünde bir mesele olduğunun altını çizen Emiroğlu, "Lafı çok uzatmaya gerek yok. Bakın bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Bu mesele ırklar üstü bir meseledir. Bu mesele sadece Filistinlerin, Arapların meselesi değil. Bu mesele sadece Türkiye'nin meselesi değil. Veya buradaki herhangi bir partinin, herhangi bir cemaatin, herhangi bir grubun meselesi değil. Biz Müslümanız. Bizim kimliğimiz bu. Bu kimliğe bizim sahip çıkmamız lazım. Diyeceksiniz ki vatandaş olarak bizim elimizden ne geliyor? Çok şey geliyor. Boykot. Ürünlerini almayalım, satmayalım, sattırmayalım. Ellerinde yetki olanları bazı şeylere zorlayalım. Hatırlayın ticareti kesin, kesin, dedik. Önce dediler, 'Ne ticareti? Efendim biz ticaret yapmıyoruz' Sonra görüldü… Buna rağmen iyi bir adım. Kesilmesi lazımdı, kesildi. Ama inanın eğer halk tepki göstermezse; siz vatandaş olarak, Müslümanlar olarak idarecilere bazı şeyleri hatırlatmazsanız onlar adım atmıyorlar. Bizim derdimiz kimseyi sıkıntıya sokmak değil. Ama bu kadar vahşet yaşanırken biz günlük hayatımıza hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorsak vallahi hesap ağır. Elimizden gelen neyse onu yapalım. Vatandaş bizim elimizde top, tüfek yok. Ama memleketi yönetenlere, İslam ümmetini idare edenleri mutlaka harekete geçirecek bir şey yapmamız lazım." şeklinde konuştu.

"Kardeşlerimiz orada ölürken, hiçbir şey olmamış gibi hareket etmeye devam edersek, dünyada da ahirette de bunun hesabı ağırdır"

Tepki göstermek için bir araya gelmenin küçümsenmemesi gerektiğine işaret eden Emiroğlu, "Bakın burada toplanmamız bu az bir şey değil. Ama keşke daha fazla toplanabilsek. Keşke her cuma günü şu meydan baştan aşağıya kadar dolup taşsa. Bugün Avrupa'nın şehirleri, Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, İtalya'nın, bilmem nerenin şehirleri… Bir bakıyorsun yüzbinlerce insan. Dindaşımız bile değil, bu insandır, bu insanlığın meselesidir. O yüzden bizim bu işe gayret sarfetmemiz lazım. Ama biz normalleştirirsek, kardeşlerimiz orada ölürken, biz burada hiçbir şey olmamış gibi hareket etmeye devam edersek, vallahi dünyada da ahirette de bunun hesabı ağırdır. Allah rızası için bu hassasiyeti göstermeye devam edelim. Gündemimizden bu konuyu düşürmememiz lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55