,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Belediyeler ifsat ve israfa alet olmamalı

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Belediyeler ifsat ve israfa alet olmamalı
Türkiye genelinde belediyeler sponsorluğunda yapılan konserlere ve sanatçılara ödenen ücretlere tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, belediyelerin ifsat ve israfa alet olmaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Eğlence adı altında ahlaki değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesinin asla kabul edilemez olduğunu söyleyen HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, gençliğin çok ciddi bir ahlaki yozlaşma ile karşı karşıya olduğunu belirterek masiyet ve ifsat kokan etkinlikler yerine meşru dairede ve israfa kaçmadan sosyal ve kültürel çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Son dönemlerde kimi belediyelerin düzenlediği sözde festivallerle hem genç nesillerin ifsada sürüklendiğini hem de kamu kaynaklarının israf edildiğini esefle izlemekte olduklarını belirten Emiroğlu, "Eğlence adı altında ahlaki değerlerin hiçe sayılarak gençliğin ifsada sürüklenmesi asla kabul edilemez. Kültürümüze, sosyal dokumuza ve ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan bu tür etkinlikler, gençliği ideal, değer, hedef ve önceliklerinin tamamından uzaklaştırmaktadır. Öte yandan sözde özgürlük adı altında sapkın akımların savunuculuğunu yapanların, gençlerin karşısına rol model olarak çıkarılması da tam bir aymazlık ve şuursuzluk örneğidir. Türkiye'nin ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde eğlence adı altında düzenlenen festivallerde milyonlarca liranın çarçur edilmesinin izahı yoktur. Gençlerin maddî ve manevî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler tertip etmek gayet tabiidir. Ancak kamu kaynakları, nesillerin ifsat edilmesi amacıyla kullanılmamalıdır. Gençliğin çok ciddi bir ahlaki yozlaşma ile karşı karşıya olduğu günümüzde masiyet ve ifsat kokan etkinlikler yerine meşru dairede ve israfa kaçmadan elbette ki sosyal ve kültürel çalışmalar yapılabilir." dedi. 

"Belediyelerin görevi ifsat organizasyonları tertip etmek değil, şehirleri maddî ve manevî açıdan inşa ve ihya etmektir"

Konuşmanın devamında Emiroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Unutmayalım ki gençliği/yeni nesli kimler yetiştirirse Türkiye'nin geleceğine de onlar yön verecektir. Geleceği inşa etmek ise ancak gençliğin ihyası ile mümkündür. Gençliği işret ve sefahat bataklığına sürükleyerek gelecek inşa edilemez. Belediyelerin görevi ifsat organizasyonları tertip etmek değil, şehirleri maddî ve manevî açıdan inşa ve ihya etmektir. Belediye başkanı da şehrin eminidir. Hele hele nice insanımızın geçimini temin etmekte zorlandığı bir dönemde kamu kaynaklarını fütursuzca israf etmek eminliğe asla sığmaz."

"Milletin ahını değil, duasını alın"

Son olarak belediye ve kamu kuruluşlarına bir çağrıda bulunan Emiroğlu, "Başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çağrımız şudur: İçinden geçtiğimiz şu ekonomik darboğazda milletin malını gereksiz ve anlamsız işlerde kullanarak emanete ihanet etmeyin. Kamu kaynaklarını milletin temel ihtiyaçları için kullanın. Milletin ahını değil, duasını alın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55