,
  • BIST 9994.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

HÜDA PAR Sözcüsü Batman Milletvekili Adayı Ramanlı: Milletin meclisi HÜDA PAR ile tanışacak

HÜDA PAR Sözcüsü Batman Milletvekili Adayı Ramanlı: Milletin meclisi HÜDA PAR ile tanışacak
Batman'da gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı, Türkiye'nin ve Büyük Millet Meclis'inin HÜDA PAR ile tanışacağını ve HÜDA PAR'ın neler yapabileceğini göreceğini söyledi.

 

Batman Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı, Batman'da yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileriyle iftar programında bir araya geldi. Programda; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, İl Başkanı Davut Şahin ve Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz da hazır bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ramanlı, 2023 yılı seçiminin startını verdiklerini, bu seçimin sonunda ise zafere ulaşmayı ümit ettiklerini söyledi.

HÜDA PAR olarak en fazla müşteki oldukları konunun anayasa olduğunu vurgulayan Ramanlı, kendilerine göre sistemin halkın inanç ve değerleriyle uyumlu bir biçimde şekillenmediğini ifade etti.

Halkın inancıyla kavgalı, etnik kimlikleri reddeden bir anlayışla kaleme alınmış olan anayasanın mutlaka değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ramanlı, ideoloji dayatmayan, etnik ayrıştırmacı bir dil kullanmayan, inanç değerleriyle uyuşan; temel hak ve özgürlükleri istisnasız güvence altına alan bir anayasanın yapımı için HÜDA PAR'ın Meclis'te olması gerektiğine işaret etti.

"Gelir dağılımındaki adaletsizlik son bulmalı"

Faize dayalı kapitalist ekonomi modelinden vazgeçilmesi için HÜDA PAR'ın Meclis'te olması gerektiğinin altını çizen Ramanlı, şöyle devam etti:

"Gelir dağılımındaki adaletsizliğin son bulması, refahın tabana yayılması ve yoksulluğun bitirilmesi için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Asgari ücretin insani bir ücret olması için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Tarım ve hayvancılığa gerekli desteğin sağlanması, çiftçiye ürününün değerinde alım garantisi verilmesi için ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz."

"Gençlerimizin kendi memleketlerinde iş sahibi olabilmeleri için Meclis'te olmalıyız"

Gençlerin hem bilgili hem de yetenekli olmalarının yanında inançlı ve ahlaklı yetiştirilmeleri ve eğitim sistemine bir neşter vurulması için HÜDA PAR'ın Meclis'te olması gerektiğine vurgu yapan Ramanlı, "Sadece bilindik klasik eğitimlerle değil mesleki eğitimin de etkin ve verimli bir halde cari bir sisteme dönüşmesi için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Beyin göçünün önlenmesi ve gençlerimizin kendi memleketlerinde iş sahibi olabilmeleri için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Hukuku olmayan ve bu sebeple sözde kalan Kürt-Türk kardeşliğinin eşit haklar temelinde ve eşit vatandaşlık esasıyla yeniden sağlanması için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Aile kurumunun güçlendirilmesi için HÜDA PAR Meclis'te olmalı"

Kadına ve çocuklara yönelik her türlü istismarın ve şiddetin önlenmesi için HÜDA PAR'ın Meclis'te olması gerektiğini belirten Ramanlı, şunları söyledi:

"Aile kurumunun güçlendirilmesi ve sapkın anlayışlara karşı korunması, anayasal bir güvenceye kavuşturulması için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınların bir emeklilik maaşını hak kazanması için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz."

"Bütün kamuoyu ve milletin meclisi HÜDA PAR ile tanışacak"

Cezaevlerinde insan onuruna aykırı uygulamaların son bulması için ve ülkenin hasta mahkumlar ayıbından kurtulması için HÜDA PAR'ın Meclis'te olması gerektiğini sözlerine ekleyen Ramanlı, "İnanç ve manevi değerlerimize hakaretin etkin bir şekilde önlenmesi için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Tabi dış politikada ilkeli bir duruş, siyonizme, dünya genelindeki her türlü haksızlığa izzetli bir duruş sergilemek için HÜDA PAR Meclis'te olmalı diyoruz. Bizler HÜDA PAR olarak önümüzdeki süreçte Allah izin verirse Meclis'te olacağız. Artık bütün kamuoyu ve milletin meclisi HÜDA PAR ile tanışacak." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR'ın muhalefet anlayışını da, çözümlere olan ortaklığını da herkesin müşahede etme fırsatı bulacağını söyleyen Ramanlı, 2023 seçimlerinin kendileri için de ülke için de çok kritik ve çok önemli bir seçim olduğunu kaydetti.

"Biz yeni bir hikâye yazmak istiyoruz"

Geçmiş çatışmalar ve istikrarsızlıklarla bir daha yüz yüze gelmek istemediklerini vurgulayan Ramanlı, şu ifadeleri kullandı:

"Biz yeni bir hikâye yazmak istiyoruz. Daha umutlu bir geleceğe yelken açmak istiyoruz. Bizler artık ikinci yüzyıldan tıpkı birinci yüzyılın ilk meclisini oluşturan milletvekillerinin, mebuslarının taşıdığı o ruhla yeni bir tarih yazabiliriz. Yeni bir devlet düzeni, yeni bir anayasa, yeni bir toplumsal sözleşme, yeni bir huzur, yeni bir barış, yeni bir kalkınmayı başarabiliriz diyoruz. Biz buna inandık ve milletimizin de buna inanmasını istiyoruz."

"Bu memlekete CHP zihniyetinin heykeller dışında kazandırdığı bir şey yok"

Bu inançla 2023 seçimlerine gittiklerini belirten Ramanlı, "Bu memlekete CHP zihniyetinin heykeller dışında kazandırdığı bir şey yok. Biz o CHP zihniyetini mi tekrar başımıza musallat edeceğiz? Yoksa kazanımlarımızı daha da katlayarak ikinci ve yeni bir yüzyıla mı adım atacağız? Bütün bir millet olarak 14 Mayıs'ta hepimiz bu kararı vereceğiz." dedi. (İLKHA)








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55