,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan Karacadağ'da organik tarım proje önerisi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan Karacadağ'da organik tarım proje önerisi
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Karacadağ Bölgesi'nde asırlardır boşta duran milyonlarca hektar hazine arazisinin tarıma kazandırılması için 'Organik Tarım Projesi' önerisini kamuoyuyla paylaştı.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Karacadağ Bölgesi'nde bulunan milyonlarca hektar hazine arazisinin tarıma kazandırılması ve organik tarım yapılabilmesi için devasa bir projeyi paylaştı.

Karacadağ Bölgesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra kameralar karşısına geçen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "HÜDA PAR olarak bu hafta tarımsal üretimde milli gelire büyük katkı sunacak olan devasa ölçekte bir projeyi sizlerle paylaşacağız." dedi.

"Asırlardır işlenmemiş milyonlarca dekar hazine arazisi boşta duruyor"

Projeyle ilgili detayları paylaşan Özaslan "Evet burası Karacadağ Bölgesi. Suyu sert ama insanı mert ve cömert olan coğrafya… Siverek, Viranşehir'den başlayıp öbür ucu Derik, Çınar'a ve Diyarbakır merkezden Ergani'ye kadar ulaşan devasa bir bölge… Burada milyonlarca dekar hazine arazisi boşta duruyor. Burada asırlardır tarım yapılmamış, ekilmemiş mineral açıdan oldukça zengin volkanik tarım arazileri bulunuyor." dedi.

"Organik tarımın yapıldığı meyve bahçeleriyle donatalım"

Özaslan, "Gelin burayı organik tarımın yapıldığı meyve bahçeleriyle donatalım. Elma, kayısı, ceviz… gibi ürünler başta olmak üzere, yüksek rakım ve soğuğu seven ürünleri burada yetiştirelim. Biliyorsunuz ki, burada rakım 800'den başlıyor ve yer yer 1500'e kadar da çıkıyor. Kışın derelerden akan suyu belli havzalarda biriktirelim, su göletleri oluşturalım. Güneş enerjisi panelleri ile bunu yüksek tepelere çıkaralım ve oradaki depolara aktaralım. Oradan da damlama sistemi ile bütün bahçelere suyu kendi cazibesiyle verelim." diye konuştu.

Organik tarım için bölgenin elverişli hale getirilmesi gerektiğini belirten Özaslan, "İlk önce bu bölgede yaşayan köydeki vatandaşlarımıza, köyde yaşayan kardeşlerimize tahsis edelim. Daha sonra Şanlıurfa'daki mevsimlik tarım işçisi olan kardeşlerimiz için de tahsis edelim. Ve burayı öyle bir yere çevirelim ki, organik tarımda Türkiye'nin dünyada söz sahibi olabilmesi için gelin bütün bu bölgeyi organik meyve bahçelerine dönüştürelim. Organik tarım için burayı elverişli hale getirelim." şeklinde konuştu.

Özaslan "Bunu markalaştıralım. Buradan da bütün dünyaya satalım. Bu projeyi hayata geçirmek için Şanlıurfa Valiliği ve Diyarbakır Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde bir araya gelecekler ve bu projeyi çok rahat bir şekilde hayata geçirecekler. Unutmayalım bu proje Türkiye'nin dünyadaki organik tarımda söz sahibi olabilmesi için çok da büyük bir fırsattır. Gelin hep beraber bu fırsatı değerlendirelim." dedi.

Son olarak Özaslan "Biz HÜDA PAR olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız zaman bu projenin hayata geçmesi için öncülük edeceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın." diyerek, memleketin kazanımları için her zaman ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55