,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'dan artan konut fiyatlarına çözüm önerisi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan'dan artan konut fiyatlarına çözüm önerisi
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'da konut ve kira fiyatlarındaki artış ile TOKİ tarafından yapımı tamamlanan ve sahiplerine teslim edilmeyen konutlardaki anlamsızlığa dikkat çekerek bu sorunlara yönelik bazı çözüm önerilerinde bulundu

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'da konut ve kira fiyatlarındaki artış ile TOKİ tarafından yapımı tamamlanan ve sahiplerine teslim edilmeyen konutlardaki anlamsızlığa dikkat çekerek bu sorunlara yönelik bazı çözüm önerileriyle birlikte kamuoyuna sundu.

Konut ve kira fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan “HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfa'da artan kira ve konut fiyatları ile beraber konut arzında yaşanan bazı sıkıntıları ve bazı anlamsızlıkları gündeme getireceğiz ve tüm bunlara yönelik de bazı çözüm önerilerini paylaşacağız” dedi.

"TOKİ tarafında yapımı geçen yıl biten konutlar hala teslim edilmedi"

Yeşildirek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının önünden seslenen Özaslan "Şanlıurfa'da konut arzındaki sıkıntılardan dolayı kira fiyatları almış başını gitmiş ve konuta bu kadar ihtiyaç duyulan bir zamanda anlam veremediğimiz bazı gelişmeler de oluyor. Ne oluyor derseniz? Bakın arka tarafta görüyorsunuz; TOKİ tarafından yapılan konutlar... Bunlar geçen yıl bitti ve maalesef halen piyasaya konut arzı gerçekleşmedi. Yani sahiplerine teslim edilmedi. Bir ara Yeşildirek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümden dolayı mahalle sakinleri ile yer takası yapılacağı söylendi, bu da havada kaldı" şeklinde konuştu.

"Evler artık dökülmeye başlamış"

Ayrıca Yenice Mahallesi'nde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının önünden tekrar seslenen Özaslan "Şanlıurfa'daki konut ihtiyacına karşı bir vurdumduymazlık örneğini de burada görüyoruz. Bakın burası Eyyübiye Yenice bölgesindeki TOKİ konutları... Geçen yıl bu konutlar yapıldı ve bitti. Ama sahiplerine teslim edilmedi. Niye teslim edilmiyor? Neyi bekliyorlar? Biz de anlayamadık. Şanlıurfa halkı da anlayamıyor, anlam veremiyor? Bu konuyla ilgili yetkililerden acil bir açıklama bekliyoruz. Konutlar bitmiş fakat teslim edilmiyor. Urfa halkı kiralık ev arıyor ama ev bulamıyor. TOKİ konutları ise boşta duruyor. Neden boşta duruyor? Gerçekten anlamsız. Üzerinden o kadar zaman geçti ki, bakın yer yer dökülmeler bile başlamış. Siz bu evleri insanlara teslim etmezseniz, tabii ki bu evler artık dökülmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Özaslan "Şanlıurfa'daki artan kira fiyatları ve konut ihtiyacına karşı şimdi çözümü konuşalım" diyerek çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

"Birinci sırada, TOKİ tarafından yapımı bitirilen konutlar bir an önce sahiplerine teslim edilmeli,

Evinizi kiraya verirken lütfen elinizi vicdanınıza koyun

İkinci sırada, ev sahiplerine sesleniyoruz; evinizi kiraya verirken lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre fiyat belirleyip evlerinizi kiraya verin. Kendinizi karşıdaki insanların yerine koyarak, empati yaparak hareket edin lütfen!

Belediyeler hazine arazilerinin üzerine konut yapmalı

Ve üçüncü sıradaki asıl köklü çözüm; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri hazine arazilerinin üzerine konut yapmalı ve ilk kez ev sahibi olacak ailelere maliyetine satmalı. O zaman fiyatlar daha dengeli hale gelecektir."

"Bu projeyi hayata geçirmek bizim boynumuzun borcu"

Özaslan, "Biz HÜDA PAR olarak size söz veriyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız gün, sosyal belediyecilik ve insanı merkeze alan bir yönetim anlayışı gereği bu projeyi hayata geçirmek bizim boynumuzun borcu olsun. Gayrimenkulü zenginleşme ve rant aracı olmaktan çıkarmalıyız" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55