,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan, Siverek'in yol sorununa dikkat çekti

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan, Siverek'in yol sorununa dikkat çekti
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Siverek halkının yollarla ilgili yaşamış olduğu mağduriyetleri dile getirdi ve bu mağduriyetlere yönelik bazı çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

 

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Siverek halkının yaşamış olduğu bazı mağduriyetleri dile getirdi ve bu mağduriyetlere yönelik çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

"Bir aileden 5 kişi hayatını kaybetti"

Özaslan'ın bölgede görüştüğü vatandaşlar, yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekerek, "Yol çok dar. Köprü daha da dar. Burada 3 tane kaza oldu. Bir kazada bir aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Burada insanların ölmesini istemiyoruz. Bu yola bir çözüm bulmanız gerekiyor. Öyle olmaz. Çünkü yol dardır, insanlar hayatını kaybediyor. Viranşehir-Siverek yolumuz da çok dar. Genişletilmesini istiyoruz. Her sene kaza oluyor. Çok sayıda insan ölüyor." dediler.

Yüzlerce köy bu yolu kullanıyor

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdürrahim Sımak ise "Bu yol Siverek'i Çermik'e, Ergani'ye ve Elazığ'a bağlayan yoldur. Ayrıyeten yüzlerce köy bu yolu kullanmaktadır. Elazığ'dan gelip Adıyaman'a geçenler de bu yolu kullanmaktadırlar. Yolun darlığından dolayı yoğunluk oluşmakta. Her yıl onlarca can kaybı, yaralılar ve maddi kayıp oluşmaktadır." diye konuştu.

Sımak, Viranşehir-Siverek yolu ile ilgili şunları aktardı: "Bu yol Siverek'i Viranşehir'e, Mardin'e, Mardin'den de Habur Sınır Kapısı'na bağlayan yoldur. Bu yolu yüzlerce köy kullanmaktadır. Özellikle hasat döneminde yolun darlığından dolayı birçok kazalar olmaktadır. Can kayıpları ve maddi hasarlı kazalar olmaktadır."

Özaslan'dan çözüm önerileri

Yaptığı görüşmeler ve gerçekleştirdiği temasların ardından çözüm önerilerini sunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, insan hayatının çok değerli olduğuna dikkat çekerek, "İnsan odaklı bir yönetim anlayışı gereği, gelin hep beraber bu projeleri hayata geçirelim. İlk önce Siverek-Çermik ve Siverek-Viranşehir yolu oldukça dar ve dolayısıyla bu da ölümlere varan kazalara sebebiyet veriyor. İnsan hayatına verilen değer gereği bir an önce bu yollar genişletilmelidir. Ve hemen arkasından Siverek'e acil olarak bir çevre yolu lazımdır. Bir an önce çevre yolu projesi yapılmalı ve uygulamaya girmeli. Bununla beraber Siverek'teki şehir içi trafiği rahatlatmak için Şanlıurfa istikametinden gelip Siverek'in içinden geçen ve Diyarbakır tarafına çıkışa kadar bütün ana kavşakların hepsi dal-geç olmalıdır." dedi.

Özaslan, Cumhuriyetin ilk yıllarında il olan Siverek'in yeniden il olması gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55