,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

“HÜDA PAR olarak aileyi birleştirme yolunda çalışmalar yürütüyoruz”

“HÜDA PAR olarak aileyi birleştirme yolunda çalışmalar yürütüyoruz”
Katıldığı Rehber TV’de konuşan HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, parti olarak aileyi birleştirme yolunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Rehber TV’de katıldığı “Hanımlar Rehberi’ programında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, parti programlarında çözüm odaklı projelerin olduğunu söyledi.

HÜDA PAR’ın toplumun maslahatını, menfaatlerinin önünde tutan siyasi bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Aktaş, öncelikli amaçlarının adalet olduğunu vurguladı.

Mevcut sistemin oluşturduğu sıkıntılara da değinen Aktaş, güvenlik soruşturmalarıyla mağdur edilen gençlerin, Aile Koruma Kanunu'nun oluşturduğu tahribatlar ve eğitim sistemindeki sorunların çözümü için yeni ve yerli bir sistemin oluşturulması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR’ın insana şahsiyet ve hak ettiği değeri kazandırmayı hedefleyen bir parti olduğunu söyleyen Aktaş, “HÜDA PAR bizi temsil ediyor, her birimizi temsil ediyor. İnsani değerlerimizi tekrar kazanmak, her alanda adil olmak, adaleti sağlamak için yola çıkanların partisi. ‘Önce İnsan, Öncelik Adalet’ şiarıyla yola çıkmış, insana İslam ile hürriyetini ve kimliğini kazandıran bir parti. İnsana şahsiyet ve hak ettiği değeri kazandırmayı hedefleyen bir partidir. Şu an HÜDA PAR her yerde, bölge bölge tüm ilçe başkanlarıyla, teşkilatıyla aktif bir şekilde sahalarda. 24 Haziran seçimlerinde şu olaya çok şahit olduk. Yaptığımız ziyaretlerde ve stantlarımızda vatandaşların gelip ‘siz neredeydiniz? Neden geciktiniz?’ gibi soruları bizi hem üzdü hem de sevindirdi. Çünkü biz kiminle oturup bir çay içtiysek dualarında ve sözlerinde güven ve samimiyeti hissettik. İşte o zaman anladık ki insanlar için biz güven ve samimiyettik.” dedi.

“Yapımız ve amaçlardaki önceliğimiz bizi diğer partilerden farklı kılıyor”

Ölçülerinin İslam olduğunu söyleyen Aktaş, “Yapımız ve amaçlardaki önceliğimiz bizi diğer partilerden farklı kılıyor. Ölçümüz İslam; önceliğimiz İnsan; temennimiz ise hizmet ve adalettir. Hasan El-Benna, ‘İslam, sosyal hayat değilse, siyaset değilse, ekonomi değilse başka nedir bilemiyorum.’ diyor. İşte bu çerçevede biz her alanda bunu gözeterek karar alıyoruz. Partimiz, kirli araçlara bulaşmadan, hak olan bir şeyi asla pazarlık konusu etmeden, doğru olanı, İslam’a uygun olanı çekinmeden söyleyen, toplumun ıslahatını ve maslahatını, menfaatlerinin önünde tutan bir siyasi yapıya sahiptir.” ifadelerini kullandı.

“Öncelikli amacımız adalettir”

Türkiye’de yapılan adaletsizliklere değinen Aktaş, “Öncelikli amacımız adalettir. Çünkü adil olan Allah’a sözümüz var bizim. O yüzden önceliğimiz adalet. Bizim de şu an her yerde her işte Allah’ın adaletine ihtiyacımız var. Bunlardan sadece birine değinmek istiyorum; mülakatlar ve güvenlik soruşturmaları. Bizim bu konuda mağduriyet yaşayan birçok gencimiz var. ‘Bu konuya da değinir misin? Sesimize ses olur musun?’ dediler. Bu, kalbinde merhamet ve vicdan olan her insan için bir sorumluluktur. Şimdi üniversite mezunu öğrencilerimiz KPSS sınavına tabi tutuluyor; bir derece aldıktan sonra atama için mülakata giriyor. Bu kardeşimiz KPSS sınavında 90 üzeri bir puan almış olsa bile yüksek mevkiden bir tanıdığı yoksa bu puan direk 60’ın altına düşürülüyor ve dolayısıyla mülakatta puan 60’ın altına düşürülünce tercih etme hakkı kalmıyor. Bakın bir insanın geleceği, kariyeri başka bir insanın inisiyatifine, vicdanına terkediliyor, başarısına değil. Bu alanda çok adaletsizlikler yapılıyor. Şuan bu mağduriyeti yaşayan birçok arkadaşımız var ki devletin tüm kurumları ona kapılarını kapatmış. Bu arkadaşlar ciddi sıkıntı çekiyorlar, kimisi evini, ailesini bir bölgeden başka bir bölgeye taşıyor. Güvenlik soruşturmasından olumsuz cevap geliyor. Sebebine bakıyoruz birinci veya ikinci derece yakın bir akrabada bulunan bir sorun. Bu arkadaşımız okumuş, öğretmen, hakim, savcı diplomasını almış fakat babasından, amcasından dolayı devletin tüm kapıları ona kapanmış. Sonuç ise, psikolojik olarak çökmüş işsiz diplomalı aile bireyleri.” dedi.

“Parti programımızda çözüm odaklı projeler var”

HÜDA PAR’ın parti programına değinen Aktaş, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Bilinçli veya bilinçsiz bizi biz yapan insani ve İslami değerlerimizin içi boşaltıldı. Bu durumdan en çok etkilenen ise kadın oldu. Evet, kadın etkilendi, aile etkilendi, çocuk etkilendi, toplum etkilendi. İşte HÜDA PAR, bizden koparılan bu değerleri tekrar kazandırmayı ve tekrar o değerleri yaşatmayı amaçlıyor. Parti programımız çok kapsamlı bir programdır. Toplumun ve hayatın her alanına değinen çözüm odaklı projeler içermektedir. Temel hak ve hürriyetler, devletin yapılandırılması, ekonomi, dış politika, kadın, eğitim, sağlık sosyal alanlar ile ilgili toplumdaki sorunlara alternatif fikirler sunmaktadır. Kadın ve aile kapsamında da inancımıza ters düşmeyen daha doğru ve daha insani projeler üretme çabasındayız.”

“Toplumda sistemin getirdiği ciddi sıkıntılar var”

Mevcut sistemin sorunlar çıkardığını sözlerine ekleyen Aktaş, “Toplumda sistemin getirdiği ciddi sıkıntılar var. Bu sistemi bir zincir halkası olarak düşünebiliriz, bir alandaki sıkıntı ört-pas edildiği müddetçe sıkıntı başka alanlara sıçrar. Bu nedenle problemleri çözmede sebeplere inmek gerekiyor. Aile tahribi var mı? Var. Şu an bu ülkede aile kurmak çok zor ama yıkmak çok kolay olmuş. Bizim kanun ve mevzuatlarımızda ailenin hiçbir güvencesi yok. Maalesef ki eğitim politikamız, iletişim ve görsel sistemimiz, medyamız aileyi yıkan değerler üzerine kurulmuş.  Sebeplere indiğimizde kadına layık olduğu değerin verilmediğini görüyoruz. Hâlbuki bizim inancımız kadının başına ayeti, ayağının altına cenneti koyuyor, eğer kadın buna layık ise. İşte bu noktada devletin de kadına buna layık görmesi, bu yolda kolaylaştırıcı imkânlar sunması gerekiyor. Bunu da insana değer veren bir sistem oluşturarak yapabilir.” dedi.

“Amacımız, daha huzur dolu yuvalar, sağlıklı nesiller yetiştirmek”

Aile kurumunu olumlu etkileyecek projeler sunduklarını ve buna dair programlar yaptıklarını söyleyen Aktaş, “Boşanma oranlarının artarak devam ettiği, gençlerimizin evliliği hep ileri bir tarihe ertelediği, çocuklarımızın, eşlerimizin mutluluğu dışarıda arar olduğu şu günümüzde bizler de İstanbul Kadın kolları olarak bunun değerlendirmesini yaptık. Eşler arası muhabbeti, iletişimi ve itaati artırma, aileyi birleştirme yolunda çalışmalar yürütüyoruz. Artık Batı'nın şu bölücü parçalayıcı -izm felsefelerini yıkıp kadınlarımızın, eşlerimizin ve bu ailenin devamındaki nesillerimizin İslami yaşam çerçevesinde yıkıcı değil birleştirici ve uzlaştırıcı programlar ve projeler gerçekleştirme çabasındayız. Amacımız, daha huzur dolu yuvalar, sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bunun yanında aynı amaç kapsamında gençlerle buluşuyoruz, gençlere yönelik projelerimiz var. Yeni nesil fikirleriyle çalışmalarıyla yeniliğe açık olmaları ile şu an çok dinamik. Onlardan beklentimiz yüksek. Bizim devam ettirdiğimiz bu yolu onların daha da verimli hale getireceğini biz kalben inanıyoruz. O nedenle onların fikrini almaya özen gösteriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Müslüman kardeşlerimizin kapısını çalıyor ve ziyaretler düzenliyoruz”

Son olarak İstanbul’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aktaş, “Bunun dışında ziyaretlerimiz, her bölgedeki ilçe başkanımız teşkilatı ile bölgesindeki şehit ailelerine, Yusufi ailelerimize, ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizin kapısını çalıyor ziyaret düzenliyoruz. Hal-hatırlarını soruyoruz, dualarını alıyoruz. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarına aylık ziyaret programlarımız oluyor. Birlikte çalışmalarımızdan bahsediyoruz. Yakın dönemde Doğu Türkistan Nuzugunum Kültür ve Aile Derneğini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledik. Dernek Başkanı Münevver Hanım buradaki eğitim, sağlık gibi birçok alanda yaşadıkları mağduriyetlerinden ve ülkelerindeki Çin zulmünden bahsettiler. Çin’de insanın kanını donduran olaylar yaşanıyor şu anda. Ve maalesef ki gündem edilmiyor. Bilinçli veya bilinçsiz bunu bilmiyoruz. Dernek Başkanı Münevver Hanım ‘Doğu Türkistan’da ümmet bitiyor, şehit olan yakınlarımızın cesetlerinin nerde olduğunu bilmiyoruz.’ diyor. Bu ümmete yapılan bir sesleniş, bir haykırıştır. Biz bunu bu şekilde okuyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55