,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Allah’a kul olmak en büyük özgürlüktür

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Allah’a kul olmak en büyük özgürlüktür
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Allah’a kul olmayan ya hazzın ya hızın ya da neyin kölesi olduğunu bile fark etmez. Biz de bu köleliği ortadan kaldırmak için Allah’a kul olmayı hakkıyla yerine getireceğiz..." dedi.

 

Gaziantep’te HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç’in katılımıyla "Yaz Şenlikleri Final Programı" düzenlendi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Gençlik Şöleni" programına gençler yoğun ilgi gösterdi.

Yaz etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik park buluşmaları, kardeş il ziyareti, fotoğraf yarışması ve doğa yürüyüşü gibi çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenirken, buluşmalara ve yarışmalara katılan gençler ise HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ödüllendirildi.

Etkinliklerin finali ise Şehitkamil ilçesindeki Gazikent Mesire Alanı’nda yapıldı. Final etkinliğine katılan gençler, programda keyif dolu vakit geçirdiler.

Yürüyüş, masa tenisi, voleybol, penaltı atışı, langırt ve satranç yarışması gibi çeşitli aktivitelerin ve yarışmaların düzenlendiği programda HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de gençlerle aktivitelere katıldı.

Hafız Ahmet Durmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gençlere hitap eden Dinç, gençliğin önemine değindi.

"Gençliğin olduğu yerde hareket, bereket ve gelecek vardır"

Allah’ın insanlara verdiği en büyük nimetlerden birisinin gençlik olduğunu belirten Dinç, "Bir davada, bir harekette gençlik varsa onun geleceği vardır. Bir davada, bir teşkilatta gençlik yoksa yaşlı bir teşkilatsa o teşkilat doğal olarak geleceği yoktur. Bugün yeryüzündeki hareketler geleceğini teminat altına alabilmek için gençlerle yola çıkıyorlar. Gençleri davasına alıyorlar. Çünkü gençliğin olduğu yerde hareketin, bereketin ve geleceğin olduğunu biliyorlar." dedi.

"Mazeret üretmek yerine marifet üretmeye çalışalım"

Hür gençlerin çok farklı olması gerektiğini vurgulayan Dinç, "Çünkü davamız diğer davalardan çok farklıdır. Kimisi bir toprak parçasının, kimisi bir koltuğun, kimisi makamın, kimisi mevkiinin, kimisi kadın ve paranın kölesi olmuş. Biz ise yerin ve göğün sahibi olan Allah’a kul olmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı bizim farklı olmamız lazım. Bir şeyler yapın. Mazeret üretmek yerine marifet üretmeye çalışalım. Önümüzü görecek, bizi ileri götürecek, sonuç alabileceğimiz çalışmalar yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Allah’a kul olanlar özgürleşir"

Gençlerin kendi değerlerinden koparılmaya çalışıldığına dikkat çeken Dinç, "Gençlerimiz çok basit cümlelerle ve harflerle kendi değerlerinden ve kendi ailesinden koparılmaya çalışılıyor.  Gençleri ‘X, Y ve Z kuşağı’ olarak adlandırıyorlar. Bizde çok masum görüyoruz. Bu tür tanımlamalar hepsi Avrupa’nın bu gençlerimizi değerlerinden, ailelerinden koparmak içindir. 'X, Y ve Z kuşağı’ diyerek aslında bizi kendilerine köleleştiriyorlar. Hedefi olamayan, nereye gittiği belli olmayan ve bir türlü mutluluğu da yakalamayan bir nesil yetiştiriyorlar. Gençlerimizi haz ve hız kurbanı ediyorlar. Haz ve hız peşinden koşan gençlerimiz nereye koştuklarının farkında bile değiller. İşte biz bundan dolayı ‘Allah’a kul olmak en büyük özgürlüktür. Yerin ve göğün sahibi olan Allah’a kul olanlar özgürleşir. Allah’a kul olmayan ya hazzın ya hızın ya da neyin kölesi olduğunu bile fark etmez. Bizde bu köleliği ortadan kaldırmak için Allah’a kul olmayı hakkıyla yerine getireceğiz. Çünkü Allah’a kul olmak en büyük özgürlüktür." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’ın halkın ve diğer siyasi partilerin birçoğuna umut olduğunu belirten Dinç, "Siyasetin de ahlaklı olması lazım bugün siyasete ahlak olmadığı için başarılar elde edilemiyor, siyasete nasıl ahlak olur inşallah biz bu vesile ile onlara da göstereceğiz topluma da göstermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

16 Haziran ve 16 Temmuz tarihleri arasında gençlere yönelik Yaz Şenlikleri adın altında çeşitli etkinlik ve programlar düzenlediklerini ifade eden HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ ise bir ay boyunca gençlerle dolu dolu vakit geçirdiklerini belirtti.

Üstündağ, amaçlarının; ahlaki yozlaşmanın önüne geçebilmek, nesilleri bundan muhafaza edebilmek için "Helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir" şiarıyla gençleri bu tür etkinliklerle helal dairesinde kalarak da eğlenilebileceği farkındalığını oluşturmak olduğunu söyledi.

"Allah’ın rızasına nail olma çabası ve gayreti içerisinde olacağız"

Gençlere yönelik etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Üstündağ, hür gençliğin gençlerin umudu olduğunu vurgulayarak, "Şunu unutmamamız gerekiyor ki hayatın en önemli ve kıymetli anlarından bir tanesi zaman olarak gençliktir. Bizler de bu gençlik dönemimizi Rabbimizin razı olacağı güzel ve hayırlı işlerle meşgul edip, inşallah Allah’ın rızasına nail olma çabası ve gayreti içerisinde olacağız." diye konuştu.

Etkinlik, düzenlenen yarışmalarda derece elde eden gençlere verilen hediyelerin ardından sona erdi.

Etkinliğe, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal, HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ ve ilçe başkanları ile gençler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55