,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Gazze'de insanlık dışı bir soykırım var

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Gazze'de insanlık dışı bir soykırım var
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, beraberindeki heyetle birlikte Başkent Ankara'da, Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Filistin yararına düzenlenen hayır çarşısı ve kermesi ziyaret etti.

 

Siyonist işgal rejiminin ablukaya aldığı Gazze'ye yardım ulaştırmak amacıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Ankara Hacı Bayram Cami avlusunda hayır çarşısı ve kermes açıldı.

Pazar günü (10 Mart) saat 17.00'a kadar devam edecek olan hayır çarşısı ve kermesi ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, tüm çarşıyı gezerek kermes görevlileriyle ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kermesi dolaşan Demir, Gazze yararına açılan kermese katkı sunmak amacıyla alışveriş yaptı. Demir, siyonist işgal rejiminin ablukası altında bulunan Gazze için atılacak her adımı önemsediklerini ve destekleyeceklerini söyledi.

"Gazze'deki kardeşlerimizin bu tür yardımlara şiddetle ihtiyaçları var"

Kermes ziyareti sonrası İLKHA muhabirine konuşan Demir, "Bu kermes çok anlamlı bir kermes, biz de ziyaret ettik. Genelde duyarlı ablalarımız, bacılarımız bu işe el atmış. Bunu biz çok anlamlı gördük. Çok değerli bir çalışma. Türkiye geneli ablalarımız, bacılarımızın bu işe el atarak bu işi yaygınlaştırması çok önemlidir. Çünkü Gazze'deki kardeşlerimizin bu tür yardımlara hem nakdi olarak çok ihtiyacı var. Hem bu tür moral çalışmalarına bu tür destek çalışmalarına şiddetle ihtiyaçları var. Bunun Türkiye genelinde yaygınlaşması çok önemli. Siz de buna aracılık ederseniz inşallah bütün Türkiye'de yayılır." dedi.

"Toplumumuz bu kadar duyarlı iken maalesef ülke olarak halen israil ile ticaretimiz devam ediyor"

Demir, "Bizim bu konuda zaaflarımız elbetteki var. Bizim halkımız toplumumuz bu kadar duyarlı iken böyle el atarken maalesef ülke olarak hükümet olarak halen israil ile ticaretimiz devam ediyor. Bir yandan ticaretimiz devam ediyor. Bir yandan da Gazze'deki kardeşlerimiz için elimizden ne geldiyse yapmaya çalışıyoruz. Aslında bu bir çelişki umut ediyoruz ki bu tür çalışmalar, duyarlılıklar ve hassasiyet ülke olarak da stratejik olarak politika olarak israil ilişkilerinin kesilmesini, ticaretin kesilmesine vesile olacak." temennilerinde bulundu.

"Gazze'de insanlık dışı bir soykırım var"

Mübarek Ramazan ayına 2 gün kaldığını hatırlatarak Gazze'deki soykırıma ateşkesin şart olduğunu ifade eden Demir, devamında şunları söyledi:

"Hem katliam hem vahşet hem açlık hem susuzluk ve diğer sıkıntılar şu anda Gazze'deki kardeşlerimizi çok ciddi anlamda bir sıkıntıya sokmuş. Gazze'de insanlık dışı bir soykırım var. Son 2 gün içerisinde oradaki katliamın soykırımın durması, onun için uğraşılması hükümetin ve diğer İslam ülkelerinin hepsinin bir birlikte güç birliği ederek en azından bu Ramazan ayı içerisinde ateşkesin sağlanarak Gazze'ye insani yardım ulaşabilmeleri çok önemlidir. Katliam ve bombalar altında açlıkla, susuzlukla baş edilemediği bir süreçte Ramazan ayına girmek takdir edilecek ki, oradaki kardeşlerimizi ciddi anlamda sıkıntıya sokacak çok insanlık dışı bir durum."

"İslam ülkeleri harekete geçip bir irade ortaya koymazlarsa bir ateşkesin sağlanması da mümkün değil"

Bu tür programların çok önemli olduğuna vurgu yapan Demir, "Bu tür programların bu anlamda da yaygınlaşarak ülkeleri harekete geçirmesi. Özellikle Ramazan ayı arifesinde bir ateşkes sağlanarak kardeşlerimizin en azından rahat bir şekilde oruçlarını tutar bilmeleri yeterli gıdaya, suya temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmak, ulaşabilmeleri çok önemlidir. Bunun ancak çok ciddi bir baskıyla mümkün olabileceğini hepimiz biliyoruz. İslam ülkeleri harekete geçip bir irade ortaya koymazlarsa bir ateşkesin sağlanması da mümkün değil. Gazze'ye gıda yardımının insani yardımın girebilmesi iftarlık malzemeden girebilmesi de mümkün değil. Özellikle bizim çağrımız bu Ramazan arifesinde ateşkesin sağlanması, Gazze'ye insani anlamda temel gıda maddeleri, su ve diğer ihtiyaçların ulaştırılabilmesi, tıbbi malzemeler ulaştıran bilmesine aracılık etmek, yardımcı olmak bu anlamda bir irade ortaya koyabilmektir. Allah-u Teâlâ bu tür gayretleri artırsın, çoğaltsın ve böyle bir hayra vesile olsun inşallah diyoruz. İnşallah ülkeleri de harekete geçirecektir." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Demir'e HÜDA PAR Teşkilat Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve partililer eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55