,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Kur'an bizim hayat kaynağımız, nefesimizdir

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Kur'an bizim hayat kaynağımız, nefesimizdir
İsveç ve Danimarka başta olmak üzere kimi Avrupa ülkesinde Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan saldırıların asla kabul edilemez olduğunu belirten HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, "Kur'an bizim hayat kaynağımız, nefesimizdir" dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Kur'an-a saygı" mitingine katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, İLKHA muhabirine Avrupa'da giderek artan Kur'an düşmanlığı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Halkı Müslüman olan ülkelerin liderleri ile dünya Müslümanlarını Kur'an-a sahip çıkmaya çağıran Yarar, Kur'an-a yönelik saldırıların yapılmasına izin veren ülkelere bir an önce yaptırımın uygulanması gerektiğini ifade etti.

"Asla Kur'an-a yapılan saldırıları kabul etmiyoruz"

Bugün yeryüzünde Kur'an-a yönelik bir düşmanlığın beslendiğini vurgulayan Yarar, "Kur'an bizim hayat kaynağımız, nefesimizdir. Asla Kur'an-a yapılan bu saldırıları kabul etmiyoruz. İslam ülkeleri, Müslümanlar işin ciddiyetinin farkına varıp Kur'an-a, Yüce Kitabımıza hakkıyla sahip çıkmalıdır." dedi.

"İslam ülkelerinin yöneticileri daha hassas olmalı"

Kur'an-a hakaret eden ve saldırılara müsaade eden Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin kesilmesi gerektiğini vurgulayan Yarar, "Bu ülkelere yaptırım uygulanması lazım. Varsa büyükelçilerinin geri çekilmesi lazım. Bütün Müslümanların bu konuda duyarlı olması ve özellikle yöneticilerin bu konuda büyük bir çaba sarf etmesi lazım. İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu konuda daha hassas davranması gerekir." diye konuştu.

"Gerekli hassasiyet gösterilmezse saldırılar devam edecek"

Kur'an-a saldırıların gerçekleştiği ülkelerin saldırılara son verip Müslümanlardan özür dilemeleri gerektiğini ifade eden Yarar, şöyle devam etti:

"Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticileri bu konuda gerekli hassasiyetleri göstermedikleri takdirde bu tür saldırıların ardı arkası kesilmeyecek ve dozajı artarak devam edecektir. Bizler asla böyle bir saldırıyı kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Kur'an-a yönelik saldırıların gerçekleştiği ülkelerdeki yöneticiler de Kur'an-a saldıran kişiler hakkında soruşturma başlatmalarını ve İslam aleminden, Müslümanlardan özür dilemelerini bekliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55