,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kollarından kentsel dönüşüm mağdurlarına ziyaret

HÜDA PAR İstanbul Kadın Kollarından kentsel dönüşüm mağdurlarına ziyaret
​HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, kentsel dönüşüm kapsamındaki Eyüpsultan ilçesi Yeşilpınar Mahallesi sakinlerini ziyaret edip yaşadıkları mağduriyetleri dinledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşümü yapılacak olan Yeşilpınar Mahallesi sakinleri, mahallelerinin tek parkı ve yeşil alanı olan 'Gençlik Parkı'nın kentsel dönüşüme dâhil edilerek yıkılması kararına tepkili.

Daha önce de basında yer alan konu ile ilgili 'Kentsel Dönüşüm' alanını ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

HÜDA PAR İstanbul İl kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği mahalle sakinleri, Ramazan ayında elektrik ve doğalgazlarının kesildiğini, yıkım başlamadan mağduriyetlerinin başladığını dile getirdiler.

"Kentsel dönüşüme karşı değiliz ama halk mağdur edilmemeli"

Ziyaret sonrasında yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, "Bir kez daha Eyüpsultan ilçesinin Yeşilpınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanını ve mağdurlarını yerinde ziyaret ettik. Gittiğimizde binaların yığıldığını gördük. Oradaki sakinlerden yıkım alanının yanındaki 'Gençlik Parkı'nın da yapılacak site içerisine dâhil edileceğini öğrendik. Burada bir hakikat var ki; ne biz ne de buradaki sakinler kentsel dönüşümün karşısında değiliz. Ancak bu kentsel dönüşüm projesi huzur ortamı oluşturacaksa, kimseye mağdur etmeyecek ise destekleriz." dedi.

Mahalleli parklarının yıkılmasını istemiyor

Aktaş, "Şu an evleri yıkılan mağdur sakinlerin Ramazan ayında elektrik, su, doğalgazı kesildi. Tam kapanma döneminde bu insanlar dışarı çıkıp sokak sokak ev aramaya mecbur bırakıldılar. Şu an ise deprem toplanma alanı olarak kullanılan, bölgenin tek yeşil alanı Gençlik Parkı'nın yıkımı söz konusu. Buradaki sakinler deprem anında hayati önem taşıyan, çocuklarının oyun alanı Gençlik Parkı'nı vermek istemiyorlar. Sizler de hak vereceksiniz ki, alternatif olarak onlara sunulan yapılacak site içerisindeki parkı rahatlıkla kullanabilmek mümkün değil." diye konuştu.

Söz konusu mesele ile ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'e çağrıda bulunan Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Halkı dinleyerek uzlaşılacak çözüm odaklı alternatifler üretmek mümkündür. Seçim öncesi değil, seçim sonrası sıkıntılar oluştuğunda da halkın derdini dinleyin. Daha önce söylediğimiz gibi bu kardeşlerimizin haklı davalarında yanındayız. Sürecin takipçisi olacağız. Aynı zamanda ortadaki mağduriyetlerin giderilmesi adına da gerekli kamuoyunun oluşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55