,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük su tasarrufu çağrısında bulundu

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük su tasarrufu çağrısında bulundu
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda düşen su seviyesi ve su tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla Alibeyköy Barajına giderek yetkililere ve vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

Ülkemizde bu sene mevsimlerin kurak geçmesi ve yağışların az olması sebebiyle İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Ömerli, Alibeyköy, Terkos, Büyükçekmece, Sazlıdere, Elmalı ve diğer barajlarda su seviyesi ciddi oranda düştü. Su seviyelerinin yüzde 20'lere kadar düştüğü barajlar alarm verirken İstanbulluları da susuz kalma korkusu sardı.

Artan kuraklıkla birlikte su seviyelerinin ciddi oranda düştüğü İstanbul barajlarında yaşanan olumsuzluğu yerinde görmek için beraberindeki heyetle birlikte Alibeyköy Barajı bölgesine giden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük, yetkililere önlem almaları, vatandaşlara da tasarruflu olmaları çağrısında bulundu.

"Küçük tedbirler olası tehlikelerin önüne geçebilir"

İstanbul için ciddi tehdit olan susuzluk tehlikesine dikkat çekmek amacıyla Alibeyköy Barajına geldiklerini söyleyen Elibüyük, "Ülke olarak bu riskin altındayız. Pandemi nedeniyle artan su ihtiyacı ve birtakım ihtiyaçların artması ile beraber susuzlukla karşı karşıyayız. Şu an barajlarımızdaki doluluk oranları yüzde 20 civarlarında. Yani barajlarımız yüzde 80 civarında boşalmış durumda. Olayın vahametini daha iyi anlatmak için belirtiyorum. Şu anda bulunduğumuz yer normal şartlarda su ile dolması gerekiyordu. Biz, suyun en dip noktasına kadar indik. Yaklaşık olarak 30-40 metre kadar aşağılara indik. Maalesef sularımız çekilmiş. Buradan yöneticilerimize ve İstanbul halkına sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Önce birtakım tedbirler alınıp suların boşa akması önlenmelidir. İhtiyaçların karşılanmasında küçücük tedbirler olası tehlikeyle karşı karşıya kalmamızın önüne bir set olabilir." dedi.

"Diyanetin ülke genelinde başlatmış olduğu yağmur duası çalışmasını anlamlı ve yerinde buluyoruz"

Elibüyük, "Sevgili İstanbullulara buradan bir kez daha bu çağrımızı yapmak istiyoruz. Su kullanımında biraz daha tasarruflu olalım. Evet, pandemi nedeniyle temizliğe biraz daha önem veriyoruz ama birtakım tedbirler alınarak kuraklık dönemi çok daha rahat atlatılabilir. Diyanetin ülke genelinde başlatmış olduğu yağmur duası çalışmasını anlamlı ve yerinde buluyoruz. Bu noktada yüce Allah'tan isteğimiz, ülkemizin ve insanlığın önündeki imtihanları kolaylaştırmasıdır. Rabbim selamet versin." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55