,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR heyetinden Hatay'da konteyner kentte kalan vatandaşlara ziyaret

HÜDA PAR heyetinden Hatay'da konteyner kentte kalan vatandaşlara ziyaret
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyeleri Mehmet Emin Çınar ile Aynur Sülün'den oluşan bir heyet, Hatay ziyaretleri kapsamında Kırıkhan'da bulunan konteyner kentte yaşamlarını devam ettiren vatandaşları ziyaret etti.

Çankaya Mezarlık ziyaretlerinde depremzedelerin acılarına ortak olan HÜDA PAR heyeti, bu ziyaret sonrası Kırıkhan İlçesine geçerek konteyner kentteki depremzedelerle biraraya geldi.

Depremzedelerle bir müddet sohbet eden heyet, sorun ve sıkıntıları not alarak yetkililere ulaştıracaklarını söylediler.

GİK Üyesi Mehmet Emin Çınar, "Aziz milletimizin başı sağ olsun. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin yıldönümünde, depremin yıkıcı etkilerinin en yoğun bir şekilde hissedildiği Hatay ilmizi ziyarete geldik." dedi.

"Vatandaşlarımızın yöneticilerden, idarecilerden, hükümetten beklentileri var"

Çınar, "İskenderun'u ziyaret ettik. İskenderun'da öncelikli olarak depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mezarlıklarını ziyaret ettik. Onların aziz ruhlarına Fatiha Şerif okuduk. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, yakınlarının acılarını paylaştık. Daha sonra Kırıkhan'a geldik. Kırıkhan'da depremde en çok etkilenen yerlerden biriydi. Bizlere Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Aynur Sülün hanımefendi eşlik etti, Sayın Hatay İl Başkanımız ve Adana İl Başkanımız bizlerle beraberdi. Ardından konteyner kentleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımızı dinledik, tabi yaşanan bazı sıkıntılar ve sorunlar var. Özellikle vatandaşların ivedi bir şekilde konutlarının yeniden inşa edilip, şehirlerinin yeniden imar edilmesi ve konutlarına kavuşma arzu ve istekleri var. Nihayetinde kış mevsimi ve bir konteynerda 6-7 kişi kaldıklarını söylediler bizlere. 15-20 metre karelik bir yaşam alanından bahsediyoruz, dolayısıyla vatandaşlarımızın yöneticilerden, idarecilerden, hükümetten beklentileri var. Acil bir şekilde depremde yıkılan konutların, hasar gören konutların yıkılıp yeniden şehirlerinin daha güvenli daha rahat bir şekilde imar edilmesine yönelik talepleri var. Biz de bu talepleri bir vesile olarak yetkililere iletiyoruz. İnşallah en kısa zamanda yıkılan binaların yerine daha sağlam daha güzel binalar yaparız. Hasar gören binaların hızlı bir şekilde yıkıp yeniden yeni binalar yapılmasını buradan yetkililere iletiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55