,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR heyeti " Filistin dayanışma çadırı"nı ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti " Filistin dayanışma çadırı"nı ziyaret etti
İl kongresi için Şırnak'a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ' Filistin dayanışma çadırı'nı ziyaret etti. Yaşanan katliamlar için kurulan resim sergisini gezdiler.

Şırnak'a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz, Şehmuz Tanrıkulu, Mahmut İrtem ve beraberinde ki partili heyet, Şırnak kent meydanında Şehr-i Nuh Platformu tarafından kurulan ' Filistin dayanışma çadırı'nı ziyaret etti.

Heyet, yaşanan katliamlar için kurulan resim sergisini gezdi.

Filistin dayanışma çadırı hakkında bilgi veren Abdullah Çatı, "Şehr-i Nuh Platformu olarak kurduğumuz bu çadırda, her gün bir STK'mız bir etkinlik yapacak. Amacımız Filistin'e yapılan zulmü vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, vatandaşlarımızın yüreğindeki öfkeyi her geçen gün artırmak." dedi.

Çadırda konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, "İl kongremiz münasebeti ile geldiğimiz Şırnak'ta Filistin dayanışma çadırını, teşkilatımız ile beraber ziyaret ettik. Başkanlarımızdan bu konuda bilgi aldık. Bu konuda yapılabilecek olan her çalışma değerlidir. Mitingler olsun, çadır etkinlikleri olsun, basın açıklamaları olsun, kermesler olsun. Burada önemli olan Gazze'de yaşanan katliama bir duyarlılık oluşturmak ve bu yapılan zulmü dünyaya duyurmaktır. Elinizle düzeltemiyorsanız zulmü durduramıyorsanız onu duyurun. Belli bu çadırın işlevi budur. Bazı kişiler şunu söylüyor ' sokaklara çıkıyoruz, bağırıyoruz bunun Filistin'deki zulmü durdurmaya ne faydası var. Burada sergi yapıyoruz bu zulmü duyuruyoruz ama bir faydası yok' diyenler yanılıyor. En küçük sesin, bir boykotun değeri çoktur ve önemlidir. Eğer STK'ların bu çalışmaları olmamış olsaydı, dünya halklarının sokağa inip Gazze'deki zulme karşı dikkat çeken o yürüyüşleri olmasaydı şuan çok daha büyük zulümler yaşanabilirdi, belki atom bombası bile kullanılabilirdi. Her çalışma değerlidir, kimin elinden ne geliyorsa onu yapsın velev ki bir çakıl taşı dahi olsa onu atsın. Bir lira yardımda dahi bulunmak istiyorsa onu yapsın." İfadelerini kullandı.

Filistin çadırına ziyarette bulunan Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, " kelime-i şehadet getiren bir insanın bu zulme duyarsız kalması hezeyandır. Bizlerde belediye olarak tüm konuşmalarımız başında sürekli israil ve destekçilerini lanetlediği şimdi de lanetliyoruz. Bu fotoğraflar çok acı, evde gözyaşlarımız dinmiyor. Biz bir zamanlar böyle yıkımlarla baş başa kaldık. Damdan düşen damdan düşenin halinden anladığı için şuan Gazze'deki durumu iyi anlıyoruz. Bugün yapılanlar çoluk çocuk demeden tamamen orantısız güç kullanılarak yapılan katliamlara maalesef bugün dünyada kendini Avrupa olarak bahseden medeniyetler, ülkeler buna seyirci kalmışlardır. Filistin'e ve Gazze'ye desteğimiz belediyemiz olarak bu ülkenin ürünlerini boykot ederek, Filistin'e destek konusunda tüm STK'larla beraber el ele mücadele etmeye ve destek vermeye devam edeceğiz. " şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55