,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, iftarını depremzedelerle açtı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, iftarını depremzedelerle açtı
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep milletvekili adayı Şehzade Demir, iftarını depremin en yoğun etkilediği bölgelerden Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremzede vatandaşlarla birlikte yaptı.

 

AK Parti listesinden Gaziantep 6'ıncı sıra milletvekili adayı seçilen HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, partisinin İl başkanlığı tarafından İslahiye ilçesindeki depremzede vatandaşlara yönelik düzenlenen iftar yemeği programına katıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep gibi illerde depremzedeler, Ramazan’ı çadır ve konteyner kentlerde geçiriyor.

Ramazan ayı öncesinde de Gaziantep'te depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremzedelerle bir araya gelen Demir, Ramazan’da da depremzedeleri yalnız bırakmadı.

Depremin ilk gününden bu yana depremzedeler ile bir araya gelmeye devam eden Demir, iftarını depremzede vatandaşlarla birlikte yaptı.

İslahiye ilçesinin kırsal (köy) Kayabaşı Mahallesindeki depremzedelerle iftarda bir araya gelen Demir,

Depremlerin büyük bir yıkıma neden olduğu ve 15 kişinin hayatını kaybettiği İslahiye ilçesinin kırsal Kayabaşı Mahallesini ziyaret eden Demir, beraberindeki heyetle birlikte depremzede vatandaşların iftar sofrasına oturdu.

Genel Sekreter ve milletvekili adayı mahalle sakinleri karşıladı. İftar öncesi depremzedelerle bir süre sohbet ederek iftar saatini bekleyen Demir, akşam ezanının okunmasıyla birlikte sofradaki depremzede vatandaşlarla beraber iftarını açtı.

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Demir, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Depremlerin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadıklarını ifade eden Demir, can kayıplarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Depremlerin derin acılara neden olduğuna dikkat çeken Demir, “Yaşadığımız bu büyük acıdan sonra doğrusu siyaset kurumu adına burada bulunmaktan hayâ ediyorum. Hepimiz çok acı yaşadık ve çok kaybımız oldu. Ama bu acıyı en fazla yaşayan sizler gibi afetzede kardeşlerimizi, aileleri, yakınları vefat eden kardeşlerimizdir. Bir kez daha vefat edenlere Rabbimden rahmet diliyorum. Allah'tan sizlere de sabır vermesini temenni ediyorum. Rabbim size, bize ve bu memlekette bir daha böyle acılar yaşatmasın.” temennisinde bulundu.

“Bütün imkânlarımızı sizin için seferber ettik”

Depremler sonrası ağır travma yaşadıklarını belirten Demir, “Biz her ne kadar burada değilsek de Allah şahittir günlerce yatamadık, günlerce ağladık, günlerce üzüldük. Türkiye'de var olan bütün imkânlarımızı hem parti olarak hem sivil toplum kuruluşları olarak sizin için seferber ettik. Yaralarımızı en kısa zamanda sarmak, sizlere çadır bulmak, sizlere aş ve su ulaştırmak için Türkiye'nin dört bir yanından hep beraber özellikle partimiz ve yardım kuruluşlarımız seferber olduk. Kimsenin kimseye minnet etmeye hakkı yok. Biz her ne yaptıysak bizim insanlık vazifemizdir. Hem Allaha karşı hem size karşı borcumuzdu. Allah'a söz vermişiz; sizin bütün yaralarınız sarılıncaya kadar durmayacağız ve yanınızda olacağız, gidip geleceğiz ve ne ihtiyacınız varsa hep birlikte karşılayacağız. Biz o dönemde Ankara'da Afet Koordinasyon Merkezimizde hükümetle de çok sıkı irtibat halindeydik. AK Parti ile eşgüdüm halinde elimizden gelen bütün imkânları sizin için seferber etmeye çalıştık. Ne kadar derman olduk, bunu bilmiyoruz ama Allah şahittir ki elimizden gelen buydu. Allah’tan bu büyüklükte ve çapta bir daha böyle bir acının yaşanmamasını temenni ediyorum, kefaret olmasını diliyorum. Allah-u Teâla dünyamız ve ahiretimiz için hayırlar versin, kaybettiğimiz canlarla bizi cennetinde buluştursun.” temennisinde bulundu.

“Türkiye çok önemli bir sürece giriyor”

El ele vererek depremlerin yaralarını hızlı bir şekilde saracaklarını belirten Demir, “Aziz kardeşlerim!  Böyle bir travmanın yaşandığı süreçte doğrusu siyaset kurumu adına burada olmak gerçekten doğru bir şey değil. Ama dünyanın da bir realitesi var, dünyanın da bir gerçeği var. Çarklar dönüyor, sistem dönüyor. Seçimler geliyor, gidiyor. Dünya değişiyor, hükümetler kuruluyor ve benzeri bir şekilde hayat devam ediyor. Yani hayat durmuyor. Hepimiz çok üzülmemize, çok acı çekmemize rağmen vefat eden canlarımızdan sonra yine hayatlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu önümüzdeki süreçte Türkiye malum çok önemli bir sürece giriyor. Yeni bir yüzyıla giriyor. Bu yeni yüzyılın hepimiz için hayırlara vesile olmasını, hayırlı bir yüzyıl olmasını, acılarımızı dindirecek çapta güçlü, kudretli bir ülkeye vesile olmasını, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi temin edecek bir süreç olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Acınız bizim acımız, kayıplarınız bizim kayıplarımızdır”

Demir, “Bu süreçte deprem yaşayan 11-12 ilimizin şehirleri yıkıldı, viran oldu. Binalarımız yıkıldı, yapılacak çok fazla iş var. Neredeyse şehirlerin çoğunu sıfırdan imar etmek zorundayız. Bu anlamda Türkiye'nin yükü çok ağır, bu süreçte hem deprem öncesinde hem deprem sonrası süreçte bu ağır yükü ancak hükümetle birlikte kaldırabileceğimizi düşündük ve bir yola çıktık. Allah'a güvendik ve yola çıktık. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte acılarımıza derman bulabileceğimizi düşündük. Allah'tan hakkımızda hayırlara çevirmesini temenni ediyorum. Bu süreci hem memleketimiz için hem İslam âlemi hem de bu afeti yaşayan illerimiz içinde hayırlı bir çıkışa, acıları dindirecek bir sürece dönüşmesini temenni ediyoruz. Sizden de dualarınızı ve katkılarınızı bekliyoruz. Acınız bizim acımızdır. Kayıplarınız bizim kayıplarımızdır. Türkiye'nin her tarafına cenazeler geldi. İskenderun’da benim de ailemden 7 kişi vefat etti. Hepsi bizim canımız, bu Allah-u Teâla'dan gelen bir afetti. Depremde vefat eden her can bizim akrabamız, kardeşimiz ve babamızdı. Acımız bir, derdimiz bir. Sizin acınızı en iyi anlayanlardan biriyim ve bir kez daha sabırlar diliyorum. Allah-u Teâla hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah-u Teâlâ orucumuzu kabul etsin, bereketli kılsın, dünya ve ahiret kurtuluşuna vesile kılsın. Rabbim bizi bayrama kavuştursun. Bu bayram inşallah çok daha güzel bayramlarda bir araya gelmemize vesile olsun.” diye konuştu.

Öte yandan, programda depremde vefat edenler için Kur’an-ı Kerim ve mevlid okundu.

İftar programında Demir’e Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve yönetimi de eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55