,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kudüs Gönüllüleri Derneği'ne ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kudüs Gönüllüleri Derneği'ne ziyaret
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Kudüs Gönüllüleri Derneği'ni ziyaret etti.

 

Fatih'te bulunan Kudüs Gönülleri Dernek Yetkilisi Nureddin Şirin ve yönetimi ile bir araya gelen Yapıcıoğlu, gündeme ve yaptıkları çalışmalara ilişkin merak edilenleri anlattı.

Müslümanların içinde bulunduğu duruma ilişkin konuşan Yapıcıoğlu, Müslümanların asla ümitsizliğe düşmemesi gerektiğini belirterek, zaferlerin de zahiri mağlubiyetlerin de sadece birer imtihan olduğuna vurgu yaptı.

Müslümanların ellerinden gelen çabayı ortaya koymaları halinde İlahi yardımın geleceğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bizler hiçbir zaman ümitsizliğe düşmedik. Ve bölgenin içinde bulunduğu olumsuz şartlar bizi bugünlere getirdi. Biz bu şuurla, bu bilinçle hep devam ettik. Şuna inandık; eğer Müslümanlar herhangi bir konuda ellerinden gelen gayretin tamamını ortaya koyarlarsa yani kendilerine düşenin tamamını yaparlarsa Allah'ın yardımı yetişir. Eğer biz bunu yaparsak sonuç itibariyle sürekli başarı gelecek diye bir şey de yok. Allah-u Teala bazen açlıkla, korkuyla, mallardan ve nefislerden eksiltmekle imtihan edeceğini söylüyor. Bazen yenilgilerle de mağlubiyetlerle de zahiri mağlubiyetlerle de imtihan eder. Bunlar da asla ümitleri kırmamalı, asla bize yaradılış gayemizi unutturmamalıdır. Biz hep şunu söyledik; bizim hayatımız ve ölümümüz Alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Dolayısıyla hayattayken yaptığımız her şey; muhabbetimiz de ticaretimiz de siyasetimiz de dostluğumuz da öfkemiz de inşallah Allah için olacaktır." şeklinde konuştu.

İslam ümmetinin kutsalına hakaret ifade özgürlüğü olamaz

Kudüs Gönülleri Dernek Yetkilisi Nureddin Şirin'in Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretlere ilişkin HÜDA PAR'ın Meclis'teki çalışmaları ve yapmayı planladığı projeler ile ilgili sorusunu cevaplayan Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Dün bizim Pendik İlçe Kongremiz vardı, bu söylediklerinize benzer şeyleri orada da söyledim. Dedim ki 2 milyar İslam ümmetinin kutsalına hakaret ediyorlar, bu ifade falan değildir. Çünkü bir şey ifade etmiyorlar, sadece hakaret ediyorlar. İfade özgürlüğünün sınırları içerisinde başkasına hakaret yoktur, kutsala hakaret hiç olmaz, olamaz. Bunun arkasına saklanıyorlar ama biz bunu kabul etmiyoruz, bunu reddediyoruz."

İslam ülkelerinin idarecileri sadece sözlü kınama mesajları yayımlayarak vazifelerinizi yaptıklarını düşünmeleri kabul edilemez

Halkı Müslüman olan ülkelerin idarecilerinin sıradan vatandaşlar gibi davranamayacağına işaret eden Yapıcıoğlu, Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretlere daha üst perdeden tepki göstermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Sadece yazılı kınama mesajları yayımlayarak yöneticilerin görevlerini ifa etmiş olamayacağının altını çizen Yapıcıoğlu, "Yapılan hakaretlerden dolayı dünyanın farklı bölgelerinde Müslüman bireyler, sivil toplum kuruluşları, sivil insanlar buna karşı tepkilerini ortaya koyuyorlar, protestolar düzenliyorlar kınama mesajları yayınlıyorlar. Fakat İslam topraklarını idare edenlerin sadece bir kınama mesajı yayımlayarak vazifelerini yaptıklarını kabul etmemiz mümkün değil. Onlardan daha fazla şey beklenir. Bu, sivil insanların yapabileceği bir şeydir." dedi.

İslam topraklarını idare eden yöneticilere çözüm önerisi sunan Yapıcıoğlu, "Şu çağrıyı yaptık, dedik ki böyle benzer hareketler olduğunda, hiçbir şey yapamıyorsanız onların elçilerini dışişleri bakanlığına çağırıp kuvvetli bir protesto notası verebilirsiniz. Kendi elçilerinizi geri çağırabilirsiniz, devam ederse onların elçilerini veya buradaki diplomatik temsilcileri kimse onları kovabilirsiniz, ilişkileri askıya alabilirsiniz… Bunu yapmalısınız yani sizi o makamlara gönderenler ya da sizin idare ettiğiniz topraklarda yaşayan insanların sizden beklentileri budur. Siz sanki sıradan bir vatandaşmış gibi sadece protesto metinleri imzalayarak, yazılı açıklamalar yaparak ya da mikrofon önünde sözlü kınama mesajları yayımlayarak vazifelerinizi yapmış addetmeyin kendinizi. Biz bunu kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"İsveç'in NATO üyeliği konusunun Meclis'ten geçmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız"

Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretlerin hamiliğini üstlenen İsveç'in NATO üyeliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"İsveç'in şu anda NATO üyeliği konuşuluyor. Bu hareketler, İsveçli birisinin ya da Danimarkalı birisinin kendi inisiyatifiyle, tek başına yaptığı eylemler değildir. Ayan beyan ortada ki bunlar devletin korumasında yapılıyor, bunlar izinli yapılıyor ve polis korumasında yapılıyor. Öyleyse onlara izin veren, onları muhafaza eden ülkelerin de yani idarelerin de hükümetlerin de bunda payı vardır ve biz İsveç'in NATO üyeliği Meclis'e geldiğinde bunun Meclis'ten geçmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız."

Ziyaret sonunda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na Kudüs maketi ve Kur'an-ı Kerim, diğer partililere ise Kur'an-ı Kerim hediye edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55