,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Türkiye ümmetin muhacirleri için güvenli bir liman oldu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Türkiye ümmetin muhacirleri için güvenli bir liman oldu
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, milletvekili adayı olduğu seçim bölgesi İstanbul'da birçok İslam ülkesinin Türkiye'deki temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Aralarında; Afganistan, Mısır, Suriye, Filistin, Cezayir ve Sudan gibi birçok ülkenin Türkiye'deki temsilcilerinin bulunduğu iftar programına katılan Yapıcıoğlu, konuklarla tek tek ve yakından ilgilendi.

Zeytinburnu Belgradkapı Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğinin ardından misafirlere bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un, ümmetin muhacirleri için güvenli bir liman olduğunun altını çizdi.

Farklı ırklardan, renklerden, coğrafyalardan olunmasına rağmen kendilerini kardeş kılan Allaha hamd ederek sözlerine başlayan Yapıcıoğlu, "Birbirimize binlerce kilometre uzaklıkta olmamıza rağmen İstanbul gibi bir mekânda ve Ramazan gibi mübarek bir ayda bizleri aynı sofrada buluşturan Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Allah'u Teâlâ tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namaz ve teravihleri, verdiğimiz fitre, sadaka ve zekâtları, ettiğimiz duaları dergahında kabul buyursun." ifadelerini kullandı.

Şimdiden Ramazan Bayramlarını tebrik eden Yapıcıoğlu, "Ümmet olarak gerçek bayramlara, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşmasını, Aksa'da hep birlikte namaz kılmayı bize nasip etmesini Allahtan diliyorum." dedi.

"Bugün ümmet olarak çektiklerimizin ana sebebi, Müslümanların birlikten yoksun olmalarıdır"

Yapıcıoğlu, "Bizler, ümmet coğrafyasının neresinde olursa olsun kardeşlerimizin sevinciyle sevindik, üzüntüsüyle üzüldük. Afganistan'da işgalci ABD'nin zelil bir şekilde çekilmesini kendi zaferimiz olarak bildik. Gazze'de, Kudüs'te, Suriye'de, Myanmar'da, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Keşmir'deki kardeşlerimizin acısını acımız bildik. İmkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştık, imkanlarımızın elvermediği durumlarda dua ettik. Yapılan zulmü afişe ederek dünyaya duyurduk.

Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini her daim destekledik. Bunu parti programımıza bir madde olarak koyduk. Kendimizi Kudüs davasının yardımcısı değil, bir tarafı olarak gördük. siyonist işgal rejimini bir devlet olarak tanımadık, asla da tanımayacağız." şeklinde konuştu.

Kudüs ve Filistin'deki işgal ve katliam dahil, bugün ümmet olarak çektiklerinin ana sebebinin, Müslümanların birlikten yoksun olmaları olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, bu işgal, katliam ve zulümlerin bitmesi, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşmasının reçetesinin de Müslümanların birlik olmasından geçtiğini ve bunun başka bir alternatifinin de bulunmadığını söyledi.

"Türkiye ümmetin muhacirleri için güvenli bir liman oldu"

Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçoğunuz kendi memleketinden vatanını terk ederek uzak diyarlara hicret etmek zorunda kaldı. Kendi memleketinizden çıkarak buralara gelene kadar hangi badire ve sıkıntılardan geçtiğinizi biliyor ve farkındayız. Her birinizin kendisine göre acıklı, dramatik, yürek burkan hikayeleriniz vardır. Bütün bunları Allah kendisi için kabul buyursun.

Siz muhacir, biz Ensar ve hizmetkarınız olmaya çalıştık. Burada çektiğiniz sıkıntılarınızın çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık ve çalışacağız. Bu bir lütuf ve minnet değil, bizim görev ve sorumluluğumuzdur. 

Bütün bu acılarla birlikte güzel yönleri de oldu elhamdülillah. Birbirimizi tanıdık, kardeşliğimiz pekişti, çok kıymetli dostluk ilişkilerimiz gelişti. Sizin gibi kıymetli alim, dava adamı, akademisyenler Türkiye'nin ilim, düşünce ve fikriyatına büyük katkıları oldu. Birbirimizin tecrübesinden istifade ettik. Bu kardeşliğin Allah'ın rahmet ve bereketinin üzerimize yağmasına vesile olmasını umuyoruz."

Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un, ümmetin muhacirleri için güvenli bir liman olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu durumun İslam düşmanlarını çılgına çevirdiğine dikkat çekti.

"14 Mayıs seçim sonucu sadece Türkiye'yi değil bütün ümmet coğrafyasını etkileyecektir"

Türkiye'de yaklaşan seçimlere de işaret eden Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimlerle, baskı ve zorbalıkla sonuç alamayanlar, 15 Temmuz askeri darbesiyle bu ortamı değiştirmek istediler. Allah'ın yardımı, siz muhacir ve mazlumların duası ve Türkiye halkının uyanıklığı ve cansiperane karşı koymasıyla bu şeytani plan akamete uğradı.

Bu şeytani odaklar elbette boş durmuyorlar. 14 Mayıs'ta Türkiye ve ümmet için önemli bir dönemece girilecektir. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi olacaktır. Bunun sonucu sadece Türkiye'yi değil bütün ümmet coğrafyasını etkileyecektir. Bu seçimde bu güzel ortamın bozulmasını isteyen bütün iç ve dış güçler bir oldular."

"İnanıyoruz ki, bu şeytani hamle de akamete uğrayacaktır"

14 Mayıs seçimleri için aldıkları kararın gerekçelerini aktaran Yapıcıoğlu, "Biz HÜDA PAR olarak bu duruma binaen partisel menfaatleri bir kenara bırakarak ümmetin maslahatını seçtik. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de Cumhurbaşkanı adayı çıkarmadık ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı şartsız destekleme kararı aldık. İnanıyoruz ki, bu şeytani hamle de akamete uğrayacaktır. Bu noktada herkese büyük görevler düşüyor. Size de bu noktada görevler düşüyor. Türkiye'de ağırlıklı Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere toplam 363 bin 179 kişi Türkiye vatandaşlığını elde etti. Buradaki kıymetli hazirundan da önemli bir kısmının vatandaşlık elde ettiğini biliyoruz. Vatandaşlık alanlardan 18 yaşına girenler oy kullanma hakkına sahipler. Sizden isteğimiz oy kullanma hakkına sahip herkesin bay-bayan, 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeleri ve Cumhur İttifakına oy vermeleridir. Bu konuda çekinmeye, evham ve kuruntulara gerek yoktur. Bir Türkiyeli hangi haklara sahip ise vatandaşlık alanlar da aynı haklara sahiptir. Biz her konuda sizin yanınızdayız ve sizi desteklemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Meclis'e girersem sizin temsilciniz olacak ve sorunlarınıza çözüm getirmeye çalışacağım"

İstanbul 3'üncü Bölge'den AK Parti listesinden milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, "3'üncü Bölge Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri'yi içine almaktadır. Yanı ben sizin adayınızım, Meclis'e girersem sizin temsilciniz olacak ve sorunlarınıza çözüm getirmeye çalışacağım. Oy kullanan ve kullanmayalar da çevresinde bildiği, tanıdığı, ilişkide olduklarını sandığa giderek Sayın Erdoğan'a oy vermeye ikna etmelidir. Küçük-büyük, herkes kavli dua ile birlikte fiili dua da etmelidir. İnşallah mazlum ve muhacirlerin duaları dergâh-ı İlahide kabul olacaktır." ifadelerini kullandı.

"İnşallah 14 Mayıs seçimlerinde hayırlı bir netice almak için hepimiz elimizden geleni yapacağız ve ümmet için hayırlı olanı nasip ettiği için hep birlikte Allah'a hamd edeceğiz." duasıyla konuşmasına son veren Yapıcıoğlu, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55