,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Şehit ve Gazi Dernekleri TBMM'de kabul etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Şehit ve Gazi Dernekleri TBMM'de kabul etti
Şehit ve Gazi Derneklerinden bir heyet, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

15 Temmuz Türk Dünyası Gazileri Derneği, Gölbaşı Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, Engelli Aileler Eğitim Kültür Dayanışma Derneği ile 15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları'ndan oluşan bir heyet HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

Ziyarette Şehit ve Gazi Derneklerinin taleplerini dinleyen Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR olarak memleketin herhangi bir köşesinde herhangi bir vatandaşın zorda kaldığı bir durum varsa ya da kendisine yapılan bir haksızlık varsa ve onu gidermek bizim imkanlarımız dahilinde ise bunun için elimizden gelen çabayı ortaya koyarız." dedi.

Öncelikle TBMM'ye giren HÜDA PAR vekillerini tebrik ederek konuşmasını başlayan Heyeti temsilen Gazi Ercan Şen, gazilerin yaşadığı sorun sıkıntıları ve taleplerini dile getirdi.

Gazilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Şen, "FETÖ ile mücadele ve gazilerimizin can güvenliği konusu mesela Sosyal Güvenlik Kurumu sorunu sıradan bir doktora gidiyorsunuz. Hastanede ne yazıyor biliyorsunuz 'demokrasi gazisi' yazıyor. Ben demokrasi gazisi olmak istemiyorum. Ben gazi olmak istiyorum. Sen bana gazi unvanı verdin mi? Verdin. Niye bana 'demokrasi gazisi' diye Sosyal Güvenlik Kurumunun internetine sistemine bunu işliyorsun. Hastaneye kulak burun boğazdayım. Doktorların ucu sivri alet FETÖ'cü doktor çıktı. Ne diye bileceksin? Elinde ucuz ihlal et küfür ediyor yanında. Böyle şeyler bir sürü gazimizin başına geldi. SGK sistemindeki 'demokrasi gazisi' rumuzlar kalksın. Demokrasi gazi biz bunları tasvip etmiyoruz ve istemiyoruz. Biz Müslüman adamız bana ya gazi unvanı vereceksin ya şehit yakını unvanı vereceksin bitti." şeklinde gazilerin sorun sıkıntılarına değindi.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sadece hükümete karşı değil millete karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, "Rabbim bu milletin muhafaza etti. Bazı insanlarımızın fedakarlığıyla kimisi canını verdi, şehit oldu. Kimisi gazilik unvanını aldı. Ama insanlar yılmadı. Tanka ve helikopterlere karşı ellerinde hiçbir silah olmaksızın sadece canını ortaya koyarak bir karşı duruş sergiledi ve bu sayede o meşum girişim başarısız oldu. Kökü ucu dışarıda talimatı dışarıdan gelen bir darbe teşebbüsünü önlemiş olmak başlı başına bir şereftir, o yeterlidir. Onun üzerine ekstradan bir şey ilave etmeye gerek yoktur. Ben o kanaatteyim. Fakat o fedakarlığı gösterenlere de elbette sizin tabirinizle pozitif ayrımcılık yapılması da gerekli bir şeydir." dedi.

Heyet tarafından verilen evrakların detaylı bir şekilde inceleyeceklerini aktaran Yapıcıoğlu, devamında şunları aktardı:

"Sizin için ne yapabiliriz bakacağız ve yapabileceğimiz ne varsa yapılması gereken onu yapacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın. Değil sadece sizlerin memleketin herhangi bir köşesinde herhangi bir vatandaşın zorda kaldığı bir durum varsa ya da kendisine yapılan bir haksızlık varsa ve onu gidermek bizim imkanlarımız dahilinde ise bunun için elimizden gelen çabayı ortaya koyarız. Bir kanun teklifi verilmesi için aslında sizin yaptığınız bir çağrıdır. Çünkü evet, kanun teklifi vermek, münhasıran parlamenterlerin yetkisindedir. Yani sadece milletvekilleri kanun teklifi verebilirler. Bakalım o kanun teklifi ile ilgili onu da inceleriz. Gerekirse diğer siyasi partilerden görüşürüz. Biliyorsunuz bizim mecliste HÜDA PAR olarak 4 vekilimiz var. 4 vekili herhangi bir kanun teklifini meclisten geçirmek gibi bir imkanımız yoktur. Ama kanun teklifi verme hakkımız vardır ve diğer partilerle de bu partiler üstü bir şeydir. Herhangi bir parti, herhangi bir grubu, herhangi bir siyasi görüşü ilgilendiren bir şey değildir. 15 Temmuz darbe girişimi bütün bir millete karşı olan bir kalkışmaydı.  Dolayısıyla biz herhangi bir parti ayrımı gözetmek sizin kim buna destek verirse birlikte çalışabileceğimiz ben burada ifade etmek istiyorum."

Ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, "Sonuç almak için de inşallah uygun bir ortamın ve uygun şartların oluşması durumunda bunun bir neticeye ulaşacağına inanıyorum. Olabilecek bir şeydir. Ama ne zaman olur. Şu seçim sathı mahalline girdiğimiz dönemde bütün partilerin kendi listeleriyle, adaylarıyla ya da seçim kampanyalarıyla uğraştığı bir dönemde bunu ne kadar gündem edebiliriz ya da diğer partilerle ortak bir çalışmaya nasıl dönüştürebiliriz o çok kolay değil. Onu peşinden şimdi söyleyeyim ama inşallah biz konuyla ilgileneceğiz. O konuda rahat olun, müşterim olur. Yapabileceğimiz ne varsa elden gelen ne varsa yapacağız bu bizim borcumuz. O gece biz de bütün teşkilatlarımızla meydanlardaydık. Allah korusun, yarın bir gün benzer bir şey olursa o gece meydana inmiş olanlara bugün pişman edersek meydana inenlerin sayısı azalabilir. Onu yapmak lazımdır. Evet, o gün inenler belki bu gibi şeyleri hiç düşünmemişti. Aklına getirmemişti. Yarın bu mağduriyeti yaşayanlar benzer bir durum olsa belki tekrar inecek ama olsun onlar kendilerine düşeni yaptılar. Öte tarafta da diğerleri de yani yetkili makamlarda oturan insanlarda bizler de kendi üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz." ifadelerine yer verdi.

Görüşme sonrası heyet Yapıcıoğlu'yla toplu bir fotoğraf geçti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55