,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Proje şahsiyetler milletin huzurunu kaçırmak istiyor

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Proje şahsiyetler milletin huzurunu kaçırmak istiyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Van Beşyol Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuştu. Yoğun bir katılımın olduğu programda Vanlılara seslenen Yapıcıoğlu, DEM partililerin kendilerine yönelik söylemlerine sert tepki gösterdi.

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere Van'a geldi. Beşyol Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Genel Başkan Yapıcıoğlu, herkesi "Bu Sefer HÜDA PAR" demeye davet etti.

Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının da tanıtıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gazze’de devam eden soykırıma dikkat çekerek konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, siyonist israilin Gazze halkını barbarca katledildiğini belirtti.

Yerel seçimler öncesi birilerinin milleti birbirine karşı kışkırttığını dile getiren Yapıcıoğlu, her şeye rağmen insan ve adalet odaklı bir politika geliştirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

"Paraşütle bir partinin tepesine eş genel başkan olarak indiler"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın HÜDA PAR’a yönelik söylemlerine tepki gösteren Yapıcıoğlu, "Değerli dostlar 10 gün sonra aynı zamanda bizim önümüze bir sandık kurulacak. 10 gün sonra seçime gideceğiz. Mahallelerimizin muhtarlarını, belediyelerimizin meclislerini, ilçelerimizin ve illerimizin belediye başkanlarını seçeceğiz. Biz seçime gidiyoruz. Gazze’de bir savaş yok dedik burada da savaş yok. Burada bir seçim var ama birileri burada da sanki savaş varmış gibi konuşuyor. Daha birkaç gün önce Van’da birisi -ismini anmaya değmez- zehir kustu. Üye sayıları isimlerinin harf sayısından fazla olmayan birkaç marjinal sol örgütün bir araya gelmesiyle kurdukları bir parti vardı, on yıl boyunca kimse onların ismini bile duymadı, sonra geldiler paraşütle bir partinin tepesine eş genel başkan olarak indiler. Milletin sırtından, Kürtlerin omuzlarından yükseltilerek Meclis'e gönderildiler, kendilerini bir şey zannetmeye başladılar. Uzaklardan gelip burada kendilerince, akıllarınca milleti birbirine karşı kışkırttıracaklar, milleti birbirine kırdıracaklar, milleti birbirine düşmanlaştıracaklar ve bu şekilde kendi siyaset gemilerini yüzdürecekler. Bunlar projedir, bunlar talimatla hareket eden projedir. Evet, bu proje şahsiyetler, bu milletin huzurunu kaçırmak istiyor. Biz yola çıktığımız günden beri söylüyoruz, 'Önce İnsan Öncelik Adalet'. Siyaset insan merkezli olmak zorundadır. Siyaset insana hizmet için yapılır ve biz siyasetimizin merkezine insanı aldık ve inşallah biz hep insanlık diyeceğiz, biz hep huzur diyeceğiz, biz hep adalet diyeceğiz, biz hep hizmet diyeceğiz, biz hep kardeşlik diyeceğiz. Varsın onlar savaş tamtamları çalmaya devam etsinler. Varsın onlar insanlarımızı birbirine karşı kışkırtmaya çalışsınlar. Bu millet uyandı on yıl iftira ettiler başaramadılar. On yıl karalamaya çalıştılar başaramadılar. Millet HÜDA PAR’ı tanıdı, tanıdıkça bağrına basıyor. İnşallah daha da yakından tanıyacak ve o gün onların işi burada bitmiş olacak. Bu proje insanları artık paraşütle tepeden hiçbir yere inemeyecekler. Korkuları, panikleri ondandır. Ama biz daha önce onların oyunlarını bozduk yine onların oyunlarını bozacağız inşallah. Hakikatlerin eninde sonunda ortaya çıkacağını herkes bilsin. Yalan bir yere kadar, iftira bir yere kadar." ifadelerini kullandı.

"Bir partinin geçici genel başkanı gittiği her yerde HÜDA PAR'a iftiralar atıyor"

Sözlerine CHP’nin iftiralarına karşılık vererek devam eden Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bakınız bir partinin daha geçici genel başkanı gittiği her yerde HÜDA PAR’a iftiralar atıyor. Ayaktayken daha oturmadan peş peşe 40 tane yalanı sıralayabiliyor. Sonra Allah onu öyle bir rezil etti ki, onların bir il belediye başkan adayı, çıktı mitingde bir konuşma yaptı. Dedi ki ben belediye başkanı seçilirsem filanca parti hariç bütün partilere kapımız açık olacak. Sonra onun geçici genel başkanı komşu ile giderken dedi ki 'Bizim belediye başkan adayımız beni aradı dedi ki, ben sürçü lisan ettim, aman başkanım sen düzelt. Bizim kapımız herkese açık olacak' dedi. Aradan çok geçmedi aynı belediye başkan adayı genel başkanına cevap verdi. 'Hayır' dedi, 'Ben sözümün arkasındayım.' daha önce DEM partililer giremez demişti sonra bir de HÜDA PAR’ı ilave etti. Dedi ki bu iki parti hariç diğer partilere açıktır. Evet, hakikatler ortaya çıkıyor bazen onlar kendi kendilerine itirafçı oluyorlar, itiraf ediyorlar yalanlarını. Şimdi öbür eş genel başkan dün Batman’da konuşuyor. Bizden bahsediyor diyor ki Kobani davasında itirafçı olmuşlar. Bak yalana bak. Allah seni rezil edecek az kaldı bekle. Diyor ki isimleri sayıyor, daha önce partinin başkanlığını da yapmış kişileri şu anda tutuklu olanları sayıyor peş peşe. Diyor ki bu arkadaşlarımızın içeride olmasının tutuklu olmasının sebebi HÜDA PAR’dır. Çocuk bile inanmaz ama kıt akıllılar inanır. Onlara buradan söylüyoruz, sizin yalanlarınıza kıt akıllılar inanır sadece. Kıt akıllılardan da size bir hayır gelmez. Sizin bu yalanlarınız yüzünüze vurulur, karşınıza çıkar. Millet size yalancı damgası vurur sonra pişman bir halde yerinizde oturursunuz. Tabi kızaracak yüzünüz kalmışsa." şeklinde konuştu.

"Van'ın yerel sorunları biliniyor"

Belediyeleri kazanmaları durumunda yönetim anlayışlarının nasıl olacağından bahseden Yapıcıoğlu, "Evet, kardeşlerim, biz yola çıktık, önce insan öncelik adalet dedik. Yerel seçimlere talip olduk, yönetim anlayışımızı dört temel kavram ile izah etmeye çalıştık. Dedik ki, biz insanlara bu kavramları göz önünde bulundurarak bir hizmet üreteceğiz. Bir adalet... İnşallah bizim belediye başkanlarımız hizmeti adil bir şekilde yapacak. Dedik ki emanet... Bu dünyada sahip olduğumuz her şey bize emanettir, öte tarafta hepsinin hesabını vereceğiz. Dolayısıyla inşallah 31 Mart‘ta eğer milletimiz teveccüh gösterir belediyelerin idaresini de emanet ederse bize, Allah‘ın izniyle bu emanet bilinciyle ile hareket edilecek. Ve bize emanet ettiğiniz ne makama ne de mala asla ihanet etmeyeceğiz. Bir de ehliyet ve liyakat dedik... Mehdi kardeşim değindi o yüzden ben onlara çok dokunmuyorum. Van’ın yerel sorunları ya da diğer şehirlerimizin sorunları, oluşturduğumuz güçlü kadrolarımızla elhamdülillah biliniyor. Çözümleri de belli, bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Ama önce bunları çözmek için dert sahibi olmak, bir irade sahibi olmak lazım. Çok şükür o dert o irade bizde var. Bunları çözmek de mümkündür.” diye belirtti.

"Bizim yönettiğimiz belediyelerde hiç kimse aç kalmayacaktır"

HÜDA PAR belediyeciliğinde kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, "Gelir dağılımında çok ciddi bir adaletsizlik var. Evet, önümüzde genel seçimler yok belediye seçimleri var ama biz diyoruz ki bu belediye eğer HÜDA PAR belediyesi olursa Allah‘ın izniyle uygulayacağımız sosyal politikalarla, sosyal belediyecilik politikaları ile geçim sıkıntısı çeken kardeşlerimizin derdine de en azından az da olsa bir çare olacağız. Bizim yönettiğimiz belediyelerde hiç kimse aç kalmayacaktır diyoruz. Hiç kimse evsiz olduğu için sokakta kalmayacak diyoruz. Dar gelirli kardeşlerimize içme suyunu ve günlük hayatında zaruret miktarı suyu onlara inşallah ücretsiz vereceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği genç kardeşlerimize de bazı müjdeler verdik. Aile kurumu çöküyor, biz aileyi yükseltelim diyoruz. Evet, birileri aileyi devletten sonra en gerici kurum olarak isimlendirebilir ya da aileyi bir zindana, bir hapishaneye ya da tehlikeli bir yere benzetebilir. Ama biz şuna inandık, aile kurumu çökerse bir millet ayakta kalamaz. Ailenin hedefe konması küresel bir projedir ve eğer aile çökerse Allah muhafaza onun yerine konabilecek başka hiçbir kurum, hiçbir müessese yoktur. Biz aileleri ayağa kaldırmak ve onları düzenlemek istiyoruz. İnşallah belediye başkanlarımız seçildiğinde, maddi imkânsızlıklar nedeniyle evliliği, yuva kurmayı erteleyen gençlerimizin elinden tutacak. Oluşturacağımız aile fonlarıyla evlenecek gençlerimize beyaz eşya ve çeyiz yardımında bulunacağız." dedi.

"Vanlı kardeşlerim kışkırtıcıya da yalancıya da rüşvetçiye de yolsuzluk yapana da oy yok diyecek"

HÜDA PAR’ın adaylarını geri çekeceği iddialarına yanıt veren Yapıcıoğlu, "Evet, 10 gün kaldı, birileri sağda solda bir de şunları söylüyor. HÜDA PAR aday çıkardı ama son iki gün üç gün kendi adaylarını geri çekecek. Biz buradan açık ve net ifadelerle söylüyoruz. Bunu kim söylüyorsa doğru söylemiyor, eğer yanlış bir bilgi üzerine bunu söylüyorsa bu saatten sonra bunu kessin. Eğer bu saatten sonra da söylemeye devam ediyorsa o yalancıdır. Biz hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için değil kendimiz kazanmak, şehirlerimize kazandırmak, milletimize kazandırmak için bu yarışta varız. İnşallah 31 Mart günü benim Vanlı kardeşlerim, bacılarım kışkırtıcıya da yalancıya da rüşvetçiye de yolsuzluk yapana da oy yok diyecektir. Biz gittiğimiz yerlerde çok iddialı konuşuyoruz. Diyoruz ki biz adaylarımızı belirlerken hangisi daha fazla oy getirecek ona bakmadık. Biz önce şuna bakarız aday sağlam mı? Yarın bir gün bizi utandıracak bir iş yapar mı? Bu kadar eleştirdik, olumsuz davranışlardan bahsettik, onlardan birini yapar mı? Eğer küçük bir şüphemiz olsa biz asla kesin olarak kazanacağını bilsek bile öyle bir kişiyi aday yapmayız, yapmadık, yapmıyoruz. Ve diyoruz ki milletimiz elini vicdanına koysun. Eğer bizim adaylarımız, bahsettiğimiz bu olumsuz sıfatlardan birini taşıyorsa ya da bahsettiğimiz o olumlu müspet sıfatlardan mahrumsa, onları taşımıyorsa yani adil değilse yani ehil değilse yani layık değilse yani emanete ihanet edecek gibi görünüyorsa bu kardeşlerimiz oy vermesinler. Ama inşallah böylesi bizim aramızda olmayacak, olduğu anda olur ki insan hali nefsine ne meyledip bahsettiğimiz olumsuzlukları yapacak gibi olursa daha kimse fark etmeden Allah’ın izniyle biz onu deşifre edip aramızdan çıkarırız. Unutmayın HÜDA PAR’ın yeşili mikrop barındırmaz." diye konuştu.

"Gelin hep beraber bu sefer HÜDA PAR diyelim"

Daha önce HÜDA PAR’a oy vermeyen Vanlılara seslenen Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Ben şimdiden 31 Mart seçimlerinin Van’ımız için, memleketimiz, milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Bütün kardeşlerime söylüyorum daha önce çok farklı siyasi görüşteki insanları denediniz. Şimdiye kadar hiç HÜDA PAR’ı denememiş olanlara söylüyorum 'Bu Sefer HÜDA PAR' deyin. HÜDA PAR'ı da bir kez deneyin. Ama sizi uyarıyorum yüksek düzeyde bağımlılık yapar. Eğer bir alışırsanız var ya… Evet, o hizmet anlayışına, o sıcaklığa, o tevazuya bir kez alışırsanız emin olun bir daha vazgeçemeyeceksiniz."  

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55