,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Namaz sadece kişiyi değil toplumu da kötülükten men eder

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Namaz sadece kişiyi değil toplumu da kötülükten men eder
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Namaz ibadeti, yalnızca kişinin kendi nefsini kötülükten arındırmakla kalmayıp aynı zamanda toplumun da kötülükten men edilmesi sonucunu doğuruyor." dedi.

Kur'an Nesli Platformu'nun bu yıl 5'incisini düzenlediği Namaz Çalıştayı, İstanbul'da başladı.

Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katılım sağladı.

Programda bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, Müslüman fertlerin, Müslüman toplumun ihyası ve her türlü prangadan kurtuluşunun ancak namazla, namazın ikamesiyle, namazın Müslümanları ihya etmesiyle mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, "Günde 5 defa Rabb'inin huzurunda kıyamda durup 'İyyake na'budu ve iyyake nestain' (Yalnız Sana ibadet ederiz, kulluğumuz sadece Sana'dır ve yardımı da ancak Sen'den dileriz) diyerek rükuya varan, secdeye kapanan insanların mutlak manada köleleştirilmesi, kul haline getirilmesi mümkün değildir. İnsanları Allah'tan başkasına kul ve köle yapmak isteyenlerin Allah'a kulluğun zirvesi olan namazdan her daim rahatsız olmalarının sebebi de budur. Kur'an, bu gerçeğe bakınız nasıl dikkat çekiyor? 'Ereeytellezi yenha abden iza sella', 'Sen namaz kıldığında bir kulu bundan engelleyeni, men edeni gördün mü?" diye konuştu.

"Kötülükten beslenen bütün düzenler, namazsızlığı dayatmaktadır"

"Dediler ki: 'Ey Şu'ayb! Babalarımızın taptığını, yahut mallarımız hakkında dilediğimizi yapmayı terk etmemizi sana namazın mı emrediyor?" ayetine de atıfta bulunan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Dikkat ederseniz bu ayette de önemli bir hakikate işaret vardır. Namaz ibadeti, yalnızca kişinin kendi nefsini kötülükten arındırmakla kalmayıp aynı zamanda toplumun daha kötülükten men edilmesi sonucunu doğuruyor. Tabii ki kılınan namazlardan gafil olmamak şartıyla, onun ne manaya geldiğini idrak etmek şartıyla."

Rabbimizin buyurduğu üzere hiç şüphesiz namaz, fuhşiyattan ve kötülükten alıkoyar. İşte bu nedenle hayasızlıktan ve kötülükten beslenen bütün düzenler, bütün beşerî sistemler Müslümanların Müslüman toplumlara özellikle de genç nesillere tesettürsüzlüğü ve namazsızlığı dayatmaktadır. Bu dayatmalara karşın yaradılış hikayemizin de bir gereği olarak çocuklarımıza namazı sevdirmemize, onlara namaz şuurunu kazandırmaya son derece ehemmiyet vermeliyiz."

Yapıcıoğlu, konuşmasının sonunda çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ederek programda emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55