,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta depremzedelerle iftar açtı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta depremzedelerle iftar açtı
Kahramanmaraş’ta bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ziyaret ettiği Umut Kervanı aşevinde depremzedelere yemek dağıttı, birlikte iftar açtı.

 

HÜDA PAR, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin etkilediği 11 ilde temaslarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte daha önce de birkaç kez ziyaret ettiği depreminin merkez üssü Kahramanmaraş’a geldi.

İlk olarak merkez Onikişubat ilçesi Serintepe Mahallesi’nde depremzedelerin yerleştiği çadırkenti ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada depremzedelerin sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sırasında kanser hastası bir depremzedenin çadırına misafir olan Yapıcıoğlu, yakından ilgilenip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yapıcıoğlu, daha sonra Kahramanmaraş'ta depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdüren İnsan Vakfı İl Başkanı Memduh Kayıklık'ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnsan Vakfı ziyaretinin ardından Duraklı Mahallesine geçen Yapıcıoğlu, burada depremde bir ayağını kaybeden bir depremzedeyi ziyaret etti.

Buradan ayrılan Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş Doğukent Camii yanında bulunan çadırlarda yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulunarak, Ramazanlarını tebrik etti.

Yapıcıoğlu’nun son durağı ise ilk günden itibaren depremzedelere yardım elini uzatan Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR koordinasyon merkezi oldu. Burada Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran ile görüşen Yapıcıoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İftar vaktine doğru depremzedelere yemek dağıtan Yapıcıoğlu, daha sonra depremzedelerle birlikte iftar yemeğine katıldı.

“Depremzedeleri unutmayacağız, unutturmayacağız”

Temasların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, depremzedeleri unutmayacaklarını, gündemlerinden düşürmeyeceklerini, unutturmayacaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, “Depremzedelere ilgi göstermek, sıcak bir merhaba demek için Kahramanmaraş’tayız. Depremzedeleri unutmayacağız, gündemimizden düşürmeyeceğiz, unutturmayacağız. İhtiyaçları devam ettiği sürece yardımsever vatandaşlara, yardım kuruluşlarına, gerek burada koordinasyonu sağlayan kamu görevlilerine gerekse de merkezi hükümete gördüğümüz eksiklileri iletme noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacı unutulmadıklarını onlara hissettirmek… Bu yüzden onlara unutulmadıklarını hissettirmeye, sıcak temas kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

Parti olarak her zaman halk ile birlikte olmaya çalıştıklarını belirten Yapıcıoğlu, bu vesileyle sahanın gerçek fotoğrafını çekip, yetkililere iletmeye çalıştıklarını söyledi.

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Tabiri caizse halkın avukatlığını, sözcülüğünü, temsilciliğini yapmaya çalışıyoruz. Elbette deprem gibi, sel gibi afetleri yaşayan vatandaşlarımız, diğer bölgelerdeki insanlardan daha fazla yardıma ihtiyacı var. Dolayısıyla bizler de ziyaretlerimizi bölgeye yoğunlaştırdık. Bu bizim için bir tercih değil, bir görevdir. O görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir yerde görülmeyen mağdur biri varsa, biz onu gördüğümüzde, yaralarını sarmaya gayret edeceğiz.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55