,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Biz milletimizin hizmetine talibiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Biz milletimizin hizmetine talibiz
Belediyelerin birer emanet olduğunu kaydeden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, milletin malını koruyacak, ehil ve liyakat sahibi adaylarla milletin karşısına çıktıklarını söyledi.

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında halkla buluşarak, Ergani esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatının önünde halkla buluşan Yapıcıoğlu ve belediye başkan adayları, büyük bir teveccühle karşılandı.

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkan Adayı Hasan Haksever, ardından HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalardan sonra HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, vatandaşlara hitap etti.

"Ehil ve liyakatli adaylarla milletimizin, hemşerilerimizin karşısına çıktık"

Yerel seçimlere liyakatli adaylarla yola çıktıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Pazar günü seçim var. Bu maratonun başında aday belirleme konusunda çok dikkatli davrandık. Biz tıpkı Yusuf Aleyhisselam gibi Yusuf ahlaklı, milletin malını koruyacak, onu kendi malından daha iyi koruyacak, ehil ve liyakatli adaylarla milletimizin, hemşehrilerimizin karşısına çıktık. Rabbim mahcup etmesin inşallah." dedi.

"Toplumu germelerine izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz"

Seçimlerde herhangi bir projesi olmayan bazı partilerin kışkırtıcı dil kullandıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Bu pazar seçimdir, biz seçime gidiyoruz; sermayesi buzdan olanlar, buzdan sermayeleri eriyecek diye korkunca, sanki seçime değil, savaşa gidiyormuşuz gibi bir dil tutturdular, etekleri tutuştu. Ama biz, bu toplumu germelerine, bu milletin çocuklarını birbirlerine karşı kışkırtmalarına fırsat vermedik, izin vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"İnsan merkezli bir siyaset anlayışıyla meselelere bakıyoruz"

Partisinin siyasete bakış açısının insan merkezli olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Kardeşlerimiz takip etmişsinizdir, takip edenler görmüştür, biz ilk günden beri kendimizi anlattık, yapmaya niyetli olduğumuz projelerimizi anlattık, siyasette, yerel yönetimlerde milletimize hizmetkar olmak için çıktığımız bu yolda temel ilkelerimizi anlattık. Bizi diğerleri ilgilendirmiyor, biz kendimizi anlatırız, biz kendimize bakarız, kardeşlerimize dedik ki; biz doğru olalım, eğri belasını bulur, inşallah biz dosdoğru siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz. İlk günden beri dürüst siyaset, gerçek adalet dedik. İnsan merkezli bir siyaset anlayışıyla meselelere bakıyoruz, siyasetin merkezinde insan olmalı, insana hizmet olmalıdır, diyoruz." şeklinde konuştu.

"Sizin içinizden, sizin bildiğiniz, sizin aranızdan çıkan kardeşlerimizi aday gösterdik"

Yapıcıoğlu, siyasetin en temel amacının adaleti tesis etmek olduğunu ve partisinin belediye başkan adaylarını halkın içinde bilinen, güvenilir adayları tercih ettiklerini belirtti.

Yapıcıoğlu, "Biz, milletimize en iyi hizmeti kim yapabilir diye düşündük; kardeşlerimizi eleklerden geçire geçire aday çıkardık. İşte Ergani Belediye Başkan adayımız Hasan Haksever kardeşimiz, işte Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Faruk Dinç kardeşimiz, sizin içinizden birisi, sizin bildiğiniz, sizin aranızdan çıkan, geçmişiyle, çocukluğuyla, gençliğiyle bildiğiniz kardeşlerimizi aday gösterdik. İnşallah bu kardeşlerimiz Rabbimizin yardımıyla ve milletimizin teveccühüyle bu makamlara gelirlerse, her şeyden önce milletin malını kendi malından daha iyi koruyacak, herkesten önce kendisine teslim edilen makamı ve o makamın harcamaya yetkili olduğu bütçenin kendisine emanet olduğunu bilecek, unutmayacak. O makamlara aday olarak gösterilmiş kardeşlerimiz, oraların kendisine mülk olmadığını, olmayacağını; ancak kendisine emanet edilen bir yer olduğunu bilecek, buna göre davranacaktır." ifadelerini kullandı.

Adaletin birinci öncellikli hedefleri olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, siyasetin en temel amacının adaleti yeniden tesis etmek olması gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz dostuz, biz yapmaya geliyoruz, biz dostuz, biz imar etmeye, biz ihya etmeye, biz inşa etmeye geliyoruz. Birileri karıştırmak, birileri bozmak, birileri yıkmak için, uğraşıyor, varsın uğraşsınlar, herkes kendi zihniyetine, kendi karakterine yakışanı yapıyor. Biz inşallah, imar ve ihya için, biz inşallah, huzur, barış ve kardeşlik için, biz inşallah adalet için, gücümüzün son damlasına kadar, son nefesine kadar, mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah Rabbim nasip ederse HÜDA PAR farkını, HÜDA PAR belediyeciliğini ve millete hizmetkar olmanın ne anlama geldiğini Ergani de görecek, bütün herkese de gösterecek inşallah."

"Biz yılların ihmalini tamir etmeye geliyoruz"

Partisinin belediye hizmetlerini ve projelerini anlatan Yapıcıoğlu, "Evet biz gençlerimize, gençliğimize önem veriyoruz. Gençlerimizin sürüklenmeye çalışıldığı buhranların, içine sokulmaya çalışıldığı krizlerin farkındayız, bu kendiliğinden olmuyor. İnşallah biz gençlerimize yönelik, projelerimizle onların etrafında bir set öreceğiz ve onları gerçekten geleceğimizin umudu, geleceğimizi emanet edeceğimiz, güvenle, huzurla, yarınlarımızı teslim edeceğimiz bir gençlik haline getireceğiz. Evet, aile kurumu saldırı altındadır, biz ailelerimizi muhafaza edebilmek için, yine olanca gücümüzle sahada olacağız ve çalışacağız. Biz yılların ihmalini tamir etmeye geliyoruz. Erganili kardeşim, il olmayı bekleyen, Türkiye'deki bazı illerden daha büyük olan şu kocaman ilçenin haline bakar mısınız? Allah rızası için, yeni yapılan yerleri bir kenara bırakın, bir köyden ne kadar farkı var. Ergani bu kadar hizmetsizliğe yeter demelidir, diyorum." ifadelerine yer verdi.

"Farklı farklı partileri denediniz, bir şey değişmedi diyorsunuz, o zaman gelin bu sefer HÜDA PAR deyin"

Adil bir hizmetin icra edilmesi için yerel seçimlerde bu sefer HÜDA PAR'ın tercih edilmesini halktan talep eden Yapıcıoğlu, "İnşallah Ergani hizmet görecek, ama şunu unutmasın Erganili kardeşlerim; eğer iktidarlar el değiştirdiğinde zaten benim elimden çıktı, bir dahaki sefere alternatif benim diye düşünenlere tekrar yönelirseniz, pinpon topu gibi iki uç arasında gidip gelirseniz. Bizim alternatifimiz yok, Erganili bize mecbur diyenler, size hizmet üretmeyeceklerdir, bugüne kadar üretmedikleri gibi, ama siz alternatifsiz olmadığınızı göstereceksiniz, gösterebilirsiniz, gösterirseniz, o zaman hizmet ayağınıza gelecek, o zaman kıymete bineceksiniz, siz kendinize hizmetleri bu şekilde istiyorsanız, Allah'ın izniyle bu sefer HÜDA PAR deyin. Bütün Erganili kardeşlerime diyorum; evet daha önce belki oy verdiği partilerde umduğunu bulamayanlar vardır, biz sandığa gitmeyeceğiz diyen bir sürü insan var. Biz de onlara diyoruz ki; madem öyle şimdiye kadar farklı farklı partileri denediniz, bir şey değişmedi diyorsunuz, o zaman gelin, sadece bu seferlik HÜDA PAR deyin, farkı görün. İnşallah eğer yetkiyi teslim ederseniz, farkı öyle net bir şekilde göreceksiniz ki; bir daha siz HÜDA PAR'dan vazgeçemeyeceksiniz." diye konuştu.

"Belediyelerin kaynakları israf ediliyor"

"HÜDA PAR'la değişim başlasın" diyen Yapıcıoğlu, "Belediyelerin kaynakları yeterince vardır. Ama hizmet üretemeyenler, kaynak yok, para yok, diyorlar. Halbuki çok ciddi kaynaklar belediyelere aktarılıyor. Peki bu kaynaklar nerelere gidiyor? Sokakta dolaşın, memleketin her tarafında hangi iline hangi ilçesine giderseniz gidin, üç aşağı beş yukarı durum aynıdır, istisnaları vardır elbette. Bunca kaynağa rağmen, belediyelerin çoğu borç içinde yüzüyor ama buna rağmen hizmet yok. Niye hizmet yok? Çünkü kaynaklar israf ediliyor. Niye yok? Çünkü birilerine peşkeş çekiliyor. Niye yok? Çünkü hizmetin yapılacağına dair doğru dürüst öncelik sıralaması yapılmıyor. Biz diyoruz ki inşallah, HÜDA PAR'ın belediyesini kazandığı bütün şehirlerde 'şehir istişare meclisleri' kurulacak. O şehrin ileri gelenleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarları düzenli olarak bir araya toplanacak, şehrin hangi hizmete ihtiyacı olduğuna, hangisinin öncelikle yapılması gerektiğine o şehrin halkı ile birlikte belediye başkanlarımız, belediye meclislerimiz birlikte karar verecekler ve inşallah hizmetlerimizi bu şekilde yapacağız." dedi.

"Zülüm devam etiği müddetçe, Gazze'yi gündemimizden çıkarmamalıyız"

İşgal rejiminin zulümleri devam ettiği müddetçe, Gazze'nin gündemlerinde olacağını belirten Yapıcıoğlu, "6 aydır Gazze'ye çok vahşi bir saldırı var, etrafı kuşatılmış. Dünyanın dört bir tarafından oraya yardım gönderiliyor ama gönderilen yardımlar yetmiyor. Orada 2 milyonun üzerinde kardeşimiz var. Yardımların bir kısmı geçiyor ama hepsine yetecek kadar yardım geçmediği için bombalarla ölen kardeşlerimizin üzerine bir de açlıktan ölen kardeşlerimizin sayısı ekleniyor. Açlık dolayısıyla artık geri dönülemez noktalara gelinen çok ciddi bir şekilde zayıflamış ve sağlığı bozulmuş birçok kardeşimiz var orada. İlaç yokluğundan dolayı çok basit hastalıktan insanlar ölüyor. Temiz su yok diye salgınlar orada baş göstermiş. Dünya ayakta, halklar ayakta ve sokakta ama yönetimler, atmaları gereken adımları bir türlü atmıyorlar. Bu durum bazılarında ümitsizlik oluşturuyor. Bu nedenle artık belki orayı gündeme getirmekten yorulanlar ya da biz uğraştık, gündeme getirdik, yardım topladık ama sonuç değişmedi deyip ümitsizliğe kapılanlar var. Bu nedenle Gazze gündemden düştü. Gazze pek çok kişinin gündeminde değil. Orada zülüm devam ediyor. Bu zülüm devam etiği müddetçe biz orayı gündemimizden çıkarmamalıyız. Harekete geçmesi gerekenler harekete geçene kadar onlara baskı yapmaya devam edeceğiz. Oradaki zülüm sürdüğü müddetçe onu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Evet biz oradaki kardeşlerimiz yardıma muhtaç olduğu sürece onlara yardım göndermek için her yolu deneyeceğiz ve elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Bu pazar günü öyle bir sonuç çıkaralım ki sandıktan hem biz kazanalım hem şehirlerimiz kazansın"

Yerel seçimlerde partisinin tercih edilmesini halktan talep eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son olarak şunları kaydetti:

"Pazar günü sandık kurulacak. Artık herkes kendi muhasebesini yapacak. Kendi hesabını, kitabını yapacak. 5 yılımızı heba etmeyelim. Bizi başından beri görmek istemeyen, bizi yok sayan ya da tepeden bakanlara gelin birbirine kenetlenmiş, inanmış ve ihlaslı insanların neler yapabileceğini gösterelim. Allah'ın izniyle bu pazar günü öyle bir sonuç çıkaralım ki sandıktan hem biz kazanalım hem davamız kazansın hem şehirlerimiz kazansın hem de millete tepeden bakanalar ve millete hizmet etmek gibi bir derdi olamayanlar 1 Nisan günü kalktıklarında bunu 1 Nisan şakası zannetsinler. Ama inşallah bu şaka değil bu gerçektir. Ve inşallah o sonucu çıkaracağız sandıktan." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55