,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Mecliste Başbağlar Katliamı'nı Araştırma Komisyonu kurulsun

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Mecliste Başbağlar Katliamı'nı Araştırma Komisyonu kurulsun
Erzincan'ın Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te 33 Müslümanın şehadetiyle sonuçlanan katliamın yıldönümünde konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, katliam öncesi ve sonrası birçok soru işaretinin henüz aydınlatılmadığını belirtti.

 

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından düzenlenen katliamın yıldönümünde köyde düzenlene anma törenine katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya İLKHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Başbağlar şehitliğinde bulunan şehit yakınlarıyla tek tek hasbihal eden Kaya, katillerin dünya ve ahirette cezasız kalmayacağını söyledi.

Acılı aileleri teselli eden Kaya, köyün muhtarı Ali Akarpınar'la ayaküstü konuştu. Akarpınar, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya'ya katliam öncesi ve sonrasında yaşanan bazı olaylardan söz etti.

"Halen bu katliamın sorumlularının bulunmayıp yeteri kadar çalışmanın yapılmaması bizi üzüyor"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya

Yaptığı ziyaret ve görüşmelerden sonra İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Kaya, "Bugün 5 Temmuz Başbağlar Katliamı'ndan dolayı Başbağlar'dayız. Önce köyü ziyaret ettik, köyde düzenlenen programa katıldık. Şimdi de şehit edilen kardeşlerimizin mezarlığındayız. Kardeşlerimiz o katliamın olduğu gün köyde defnedilme imkânı olmadığı için 30 km ötede bulunan Başpınar köyüne buraya getirilmişler. Burada şehitlerimizi ziyaret ettik, dualar okuduk, şehit aileleriyle görüştük, acılarını paylaştık. Bu acılarla beraber bizim içimizi acıtan asıl konu halen bu katliamın sorumlularının bulunmaması, bununla ilgili yeteri kadar çalışmanın yapılmamasıdır. Bu bizi ayrıca üzüyor. Bununla birlikte Başbağlar katliamına olan ilgi diğer katliamlara olan ilgi karşısında çok daha cılız çok daha zayıf kalıyor. Evet son dönemlerde devlet yetkilerinden bir miktar bir katılım olsa bile katliamın açığa çıkması konusunda bu katliamın unutulmaması konusunda biz pek yeterli görmüyoruz." dedi.

"Mecliste bir araştırma komisyonu kurulup bu katliam, en baştan ele alınmalıdır"

Katliam öncesi ve sonrası dahil olmak üzere yeniden kapsamlı bir araştırma yapılması için mecliste komisyon kurulmasını öneren Kaya, "Mecliste bir araştırma komisyonu kurulup bu katliam, en baştan ele alınmalıdır. Çünkü olayların yaşanması ile ilgili halktan çevre köylerden ciddi ciddi bazı soru işaretleri var. Görüştüğümüz insanlar çok farklı şeyler söylemeye başladı. Özellikle şunu da belirtmek isterim ki bazı köylüler katliamdan bir süre önce bu bölgede belli askeri birimlerin köylerde irticai faaliyetlerin olduğu hatta sakal bırakan bazı gençlerin sakallarını kestirdiklerine dair iddiaları var. Bu iddiaların üzerine ciddi ciddi gidilmesi lazım. Yine özellikle Başbağlar Köyünde katliamdan önce köyde irticai faaliyetlerin yapıldığına dair propagandaların yapıldığı söyleniyor. Bunların araştırılması gerekiyor. Katillerin bir an önce bulunup açığa çıkarılmasını temenni ediyoruz. Bununla beraber asıl katillerin, onları buraya yönlendiren yani maşa olarak kullananlar da tespit edilmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55