,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam: Gazze, tarihin ender karşılaştığı bir katliam ve soykırım ile karşı karşıyadır

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam: Gazze, tarihin ender karşılaştığı bir katliam ve soykırım ile karşı karşıyadır
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe katılan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, konuşmasında Hazreti Peygamber'in hayatına dair önemli mesajlar verdi.

 

Peygamber Efendimizin zulme karşı duruşuna vurgu yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam, 1400 seneden beri Peygamber Efendimizin zulme karşı nasıl tavır aldığına ilişkin sesin hâlâ kulaklarda yankılandığını ifade etti.

Sağlam, Peygamber Efendimizin Mekke'nin fethine çıkarken dile getirdiği 'Eğer size yardım etmezsem, yardım görmeyeyim!' sözleriyle zulme karşı duruşunu hatırlattı. Ayrıca, günümüzde Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımın ender görülen tarihi boyutta olduğunu belirtti.

"Müslümanların, Hazreti Muhammed'in öğretilerinden ilham alarak zulme karşı durmaları gerektiğini vurgulayan Sağlam, sadece su ve yemek gibi temel ihtiyaçları karşılamakla yetinilmemesi gerektiğini belirterek, zulmü durdurmak için de aktif bir çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlam, Peygamber Efendimizin barış ve şefkat dolu tavırlarını örnek alarak, Müslümanların insanlara rahmet ve şefkatle yaklaşmaları gerektiğini, ancak, birisi zulmettiğinde, bu zulmü durdurmak için güçlü bir şekilde mücadele etmek gerektiğini vurguladı.

"İnşallah insanlar, meydandan Hazreti Peygamber'in öğretilerinden bir iz taşıyarak ayrılırlar"

Gazze'de Müslümanların 6 aydan fazla bir süredir büyük bir siyonist katliamla ve soykırım altında inim inim inlediklerini ve ümmetin eli kolu bağlı bir şekilde bu durumu izlediğine dikkat çeken Sağlam, "Şu an on binlerce insan, bu meydanda 'Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'i anlamak, onun siretini yaşatmak ve yaşamak için bir şeyler alabilir miyiz veya bugün bu etkinlikten kendi hissemize ne ala biriz?' diye bu meydanlara toplandı. İnşallah insanlar meydandan ayrılırken Hazreti Peygamberin hayatından özellikle bize düşen hisseden bir pay alarak giderler diye düşünüyorum ve bunun için dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimiz hem merhametin hem de kılıcın sembolüdür, zulme karşı koymuştur"

Sağlam, "Peygamberimiz, rahmet aynı zamanda kılıç peygamberidir. Yeri geldiğinde kılıcını çekmiş ve zulme karşı durmuştur. Yine biliyoruz ki Mekke'nin asıl fetih kıvılcımı Müslümanlar ile müşrikler arasında yapılan bir muahede anlaşmasının ihlaliyle başlamıştır. Müşrikler, anlaşmaya aykırı davranarak bazı Müslüman kabilelere zulmetmişlerdir. Bu zulme uğrayan kabilelerin Peygamber Efendimize yardım talebi üzerine Mekke'nin fetih kararı alınmıştır." şeklinde hatırlatmada bulundu.

"Zulme uğrayan birine yardım etmek için elimizden geleni yapmalıyız"

1400 seneden beri Peygamber Efendimizin zulme karşı nasıl tavır aldığına ilişkin sesin hâlâ kulaklarda yankılandığını ifade eden Sağlam, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'Eğer size yardım etmezsem, yardım görmeyeyim!' diye bir feryatla Mekke'nin fethine çıkmıştır ve zulme uğrayanların intikamını almıştır. Bugün Gazze, tarihin ender karşılaştığı bir katliam ve soykırım ile karşı karşıyadır. Ve ben Resulullah'ın ümmetiyim diyen 2 milyarı aşkın insan bu zulmü izlemektedir. Bunların intikamını almak için herhangi bir gayret söz konusu değildir. Belki bazı insanlar, 'Biz Gazze'ye yardım ediyoruz ve gönlümüz Gazze'den yanadır.' diyorlar ama Gazze'ye yardım etmek sadece su ve yemek ihtiyacını gidermek değildir. Onların zulüm ve katliam altında olduklarını bilerek, bu katliamı durdurmak için de bir şey yapmaları gerekiyor. Bugün ümmet, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in bize bin 400 sene önce gösterdiği şekliyle, barış halindeyken insanlara rahmet ve şefkatle davranacak, ihtiyaçlarını karşılayacak, hizmet edecek, ama birisi kılıcını çekip bir Müslümana, bir insana zulmediyorsa, o zulmü gidermek için de var gücümüzle çalışmak zorundayız. Bugün inşallah, belki de bu dersi alarak bu meydandan ayrılacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55