,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: Kudüs'ün kuşatılması ümmetin kuşatılmasıdır

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: Kudüs'ün kuşatılması ümmetin kuşatılmasıdır
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, "Kudüs'ün kuşatılması ümmetin kuşatılmasıdır. Ümmet kuşatılmadan önce hepimiz şahidiz ki Kudüs kuşatılamadı." dedi.

 

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, işgalci siyonist terör çetesinin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılarına tepki amacıyla Gaziantep'te düzenlenen yürüyüş, program ve basın açıklamalarına katıldı.

İşgalci siyonist terör çetesinin Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki göstermek ve Filistin halkına da destek vermek amacıyla Gaziantep Kudüs Platformu tarafından binlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşe, işgalci rejiminin Filistin'deki saldırıları sonucu şehid olan Müslümanlar için kılınan gıyabi cenaze namazına ve partisinin İl Başkanlığınca Çınarlı Meydanı'nda "Filistin İçin Direniş Nöbeti" programına katılan Demir, İslam ümmetine "Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e sahip çıkın" çağrısı yaptı.

İşgalci siyonistlerin Filistin'deki saldırıları ile katliamlarına tepki göstermek ve işgalcilere karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tarafından başlatılan "Filistin İçin Direniş Nöbeti" programına katılan Demir, Gazze'ye destek çadırını da ziyaret etti.

Programa katılan vatandaşlara hitap eden HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, Mescid-i Aksa ve Kudüs davası için mücadele veren Filistinli Müslümanların, siyonistlerin zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları operasyona destek vererek, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması çağrısı yaptı.

İslam ümmetinin çok ağır imtihanlardan geçtiğine dikkat çeken Demir, "Bizler bu imtihanı alnımızın akıyla verecek miyiz vermeyecek miyiz? Hep beraber göreceğiz. Ama ne acıdır ki şimdiye kadar biz bu imtihanı veremiyoruz. Niye veremiyoruz? Evet, bütün Türkiye'de, bütün dünyada ve Gaziantep'te de aynı şekilde ayaktayız, sabahtan beri birçok kardeşimiz de meydanlardadır. Ama Filistin'e çözüm değil, bu siyonizmin durmasına vesile olmuyor ve kardeşlerimizin katledilmelerine engel olmuyor. Çünkü bir eksiklik var. Ümmet nadiren böyle ağır imtihanlardan geçecek. Hepimiz bunun idrakinde olmak zorundayız. Fakat bu imtihan sadece Türkiye'deki Müslümanlar için değil, Müslüman halklarla birlikte Müslüman yönetimlerin, Müslüman idarecilerin, hükümetlerin ve hepimizin imtihanıdır." dedi.

"Sadece Müslüman halklar ayakta"

İşgalci siyonistlerin Filistin'deki saldırılarına ve katliamlarına tepki göstermek için dünya genelinde ve Türkiye'nin birçok ilinde Müslümanların ayakta olduğunu belirten Demir, "Ama sadece Müslüman halklar ayakta, zaten eksiklik de buradadır. Bu 14 gün içerisinde siyonizm hedefinden, stratejisinden geri adım attı mı? Maalesef geri adım atmadı. Dünyadaki emarelerine, siyasi gelişmelere baktığımız zaman küfrün, mesele Müslümanlar olunca, siyonizm olunca ve mesele Filistin olduğunda nasıl yekvücut olduklarını hep beraber izliyoruz. Amerika'sı, Fransa'sı, İngiltere'si, Japonya'sı hepsi bir ağızdan 'işgalci çetenin arkasındayız' diyorlar. Gemileri ile bunu ispatlıyorlar, gönderdikleri bombalarla bunu kanıtlıyorlar. Birleşmiş Milletler Komisyonunda insani yardımların gönderilmesini dahi veto ederek bunu kanıtlıyorlar. İnsanlıktan ne kadar çıktıklarını da ortaya koyuyorlar. Bu durumda dünyadaki diğer gelişmelere baktığımız zaman işgal çetesi, Türkiye'de olduğu gibi bütün İslam ülkelerinde büyükelçiliklerini, konsolosluklarını, diplomatlarını ve diğer yetkililerini geri çekip güvenlik tedbirlerini arttırıyor ve binaları kapatıyor. Tahkim ettiği ordusuyla, askerleriyle, dışarıdan takviye ettiği savaş gemileri, bombaları ve diğer malzemelerle çok uzun soluklu bir stratejiye başlamak üzere olduklarını ortaya koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

"Ümmet bilincimiz işgal rejimini durdurmalıdır"

Mescid-i Aksa ve Kudüs davası için ümmet olma anlayışının gelişmesinin çok güzel olduğunu ifade eden Demir, "Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa ortak paydasında uzun süredir unuttuğumuz ümmet anlayışının bütün dünyada bir kez daha gelişmesi, bir daha canlanması çok güzel. Ama gelin görün ki şu anda ihtiyaç duyulan ise bu ümmet ruhunu, bu ümmet bilincinin işgal rejimini durdurması, Müslüman ülkelerin yönetimlerini gayrete getirmesi ve kardeşlerimizin katledilmelerinin engellenmesidir." şeklinde konuştu.

"Kudüs'ün kuşatılması ümmetin kuşatılmasıdır"

Demir, "İlk günden beri biz Kudüs'ün ve Filistin'in kuşatılmasını aslında ümmetin kuşatılması olarak anlıyoruz, öyle tarif ediyoruz. Bugün tam anlamıyla öyle olduğunu hep birlikte görüyoruz. İslam ülkeleri içerisinde ayağa kalkıp kınamanın ötesinde irade ortaya koyabilecek bir ülke ya da kaç ülke vardır? Hangi ülkeye bakarsanız bakın hepsi ya siyasi olarak ya askeri olarak ya ekonomik olarak ya da komşuları tarafından veya kültürel zihinsel olarak kuşatılmış, esir alınmış. Ümmetsel duyguları tamamen törpülenmiş, ümmetsel ruh anlamında bir araya gelme, örgütlülük anlamında, askeri birliktelik anlamında hiçbirisinin adım atacak hali kalmamış. Ümmet kuşatılmamış da kim kuşatılmış? Biz şu anda kendimizi kandırıyoruz ve sadece 'Kudüs kuşatılmış' diyoruz. Fakat bugün ümmet kuşatılmış. Kudüs'ün kuşatılması ümmetin kuşatılmasıdır. Ümmet kuşatılmadan önce hepimiz şahidiz ki Kudüs kuşatılamadı. Ne zaman ki ümmetin kuşatılması tamamlandı, şimdi oradaki bir avuç Müslümanın da kuşatılıp tamamen yok edilmesi süreci başlamış. Dolayısıyla bunu sadece Kudüs'ün kuşatılması olarak görmeyelim. Bu bir ümmetin kuşatılmasıdır. Ümmetin ne yapıp edip, bu kuşatmayı yarması lazım." diye konuştu.

"Haçlı zihniyeti şu anda ayaktadır"

Filistin'e karşı Haçlı zihniyetinin ayakta olduğunu belirten Demir, "Bu saldırıları işgal rejiminin ayakta olduğunu, Filistinli kardeşlerimizle mücadele ettiğini ve HAMAS'ı bitirmeye çalıştığını düşünmeyelim. Ayakta olan sadece onlar değil. Bütün dünya çapında siyonizmin arkasında olan bütün yapılar ve aslında Haçlı zihniyeti şu anda ayaktadır. Bu ümmetin bütün uzuvlarının sakat bırakılmasına sebep olunmuş, çeşitli şekillerde ülkelerimiz işgal edilmiş, elleri kolları kırılmış, kımıldayamaz hale getirilmiş ve son darbeyi vurup Kudüs'ü bir daha alma süreci başlamıştır. Hangi ülke kımıldarsa, hangi Müslüman yapı, parti, cemaat, kanaat önderi veya tüzel kişilik anlamına gelebilecek kim sesini çıkartmışsa, kim ayağa kalkmışsa, kim kımıldıyorsa, kim hayat emaresi ortaya koyuyorsa bakıyoruz ki küfür balyozu tepesine iniyor." şeklinde konuştu.

Demir, "Yeniden bir daha bir 'one minute' sürecine ihtiyaç var. Dünyadaki tüm Müslümanların aslında istediği budur. Kudüs'ün ihtiyacı olan da budur. Türkiye zamanında bunu yaptı. Biz elbette ayakta olmaya devam edeceğiz. Bütün dünyada ümmetsel ruhu bir araya getirmeye çalışacağız. Dualarımızla, bedenlerimizle, malımızla, mülkümüzle kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ama Allah-u Teala'dan da şu duayı eksik etmeyeceğiz; 'Ya Rabbi! Sen yeni Selahattinleri ayağa kaldır' diyeceğiz." dedi.

Programda Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Müslüm Yıldız ve HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt da birer konuşma yaptı.

Grup Hayber sanatçıları ile Kervan FM Programcısı Mustafa Keskin'in, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı konu alan ilahi, ezgi ve şiirler seslendirmesinin ardından program Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan'ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55