,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: Çiftçiler hazine gibi korunmalıdır

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: Çiftçiler hazine gibi korunmalıdır
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, "Çiftçiler birer hazine gibi kıymetli görülerek korunmalıdır. Girdi maliyetlerinin çiftçiyi üretimden koparmasına müsaade edilmemelidir." dedi.

Halkla iç içe olmaya, halkın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye devam eden HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, yoğun çalışmalarına devam ediyor.

Yoğun performansıyla ve yaptığı saha çalışmaları ile halkın takdirini kazanan Milletvekili Demir, Nizip ve Şehitkamil ilçesindeki kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve sıkıntılarını gidermek amacıyla ziyaretlerde bulunan Demir, gittiği her mahallede vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaştı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan ve beraberindeki heyetle birlikte Gaziantep'te bulunan kırsal mahallelere bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Seçim döneminde olduğu gibi seçimden sonra da kırsal mahalleler başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Demir, yaptığı ziyaretlerde halkın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinliyor.

Halkın her kesimini ziyaret eden ve saha performansıyla adından sıkça söz ettiren Milletvekili Demir, saha çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Halkın dile getirdiği sorun, sıkıntı ve talepleri yetkililerle paylaşarak vatandaşın sesi olan Milletvekili Demir, yaptığı ziyaretlerde Türkiye ve Gaziantep gündemine dair gelişmeler hakkında görüş alışverişi ve istişarelerde bulunuyor.

Mahalle ziyaretleri kapsamında Nizip ilçesinin kırsal Boyluca (Beynam) Mahallesini ziyaret eden Demir, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Mahalle sakinleri ile sohbet eden Milletvekili Demir, 6 Şubat depremlerinin ardından yıkılan ve yerine yenisi yapılan mahalledeki caminin inşaatı hakkında mahalle muhtarı Hasan Kaplan'dan bilgi aldı.

Demir, cami inşaatında yaptığı incelemenin ardından mahallenin yöresel ürünlerinden olan üzüm pekmezinin yapımını inceledi, pekmez yapan vatandaşlardan bilgi alarak, kendilerine kolaylıklar diledi.

Doğal odun ateşi üzerinde kazanlarda kaynatılan ve mahallenin meşhur lezzetlerinden olan doğal üzüm pekmezi yapımına da katılan Demir, üzüm pekmezi yapımının ardından fıstık hasadı yapan çiftçileri ziyaret ederek çiftçilerle beraber fıstık topladı. 

Çiftçilerle ile uzun uzun sohbet eden Demir, çiftçilerin sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyerek not aldırdı.

Artan girdi maliyetlerinden ve yeterince destek verilmemesinden dolayı çok zor günlerden geçtiğini belirten çiftçiler, bu yıl rekolteden umduğunu bulamadıklarını ve Antepfıstığında taban fiyatı uygulanmasını istediklerini söyledi.

Tarımda yaşanan sıkıntıların çiftçileri çok zor durumda bıraktığına dikkat çeken Milletvekili Demir ise, "Masrafları karşılayabilecek, çiftçiyi ayakta tutabilecek, tarımı güçlendirecek bir fiyat belirlenmesi gerekir. Yapılacak fiyat belirlemesi eğer masrafların, giderlerin, maliyetlerin altında kalırsa ya da aynı seviyede kalırsa çiftçi bir şey kazanmayacak, hatta kaybedecek. HÜDA PAR olarak çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için çabalayacağız." dedi.

Daha sonra Şehitkamil ilçesinin kırsal Beyreli Mahallesine geçen Demir, çiftçilerin sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Çiftçilerin sorun ve sıkıntılarının çözümü konusunda elinden geleni yapacağını belirten Demir, çiftçinin korunmasının ve üretimin artmasının önemine değindi.

Nizip ilçesinin kırsal Alahacı Mahallesini de ziyaret eden Demir, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

"Siyaset halka hizmet etmek içindir"

Mahalleli sakinlerinin sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyen Demir, kendisine iletilen talepleri de not aldırarak, sorulan soruları cevaplandırdı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette mahalle sakinlerine HÜDA PAR'ın misyonu ve siyaset anlayışı hakkında konuşan Milletvekili Demir, şunları söyledi:

"Siyaset bize göre halka hizmet etmek içindir. Siyasi partilerin, belli başlı bazı elitlerin ve bunların iktisadi kuruluşlarının değil, memleketin kazanması için çaba göstermesi lazım. Siyaset kurumlarının halkın sırtından rant, makam ve mevki peşine düşerek menfaate kul ve köle haline gelmeleri, ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelmektedir. HÜDA PAR olarak siyaset ve muhalefet anlayışımız, 'iyilik ve doğruya destek olmak, yanlışlığa, haksızlığa hukuksuzluğa da karşı çıkmak' şeklindedir. Parti olarak 10 yıldır ortaya koyduğumuz pratik bunun ispatıdır. Biz başarıyı istikamet üzerinde kalmak olarak tarif ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55