,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Partimiz yeniden hedef gösterilmektedir

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Partimiz yeniden hedef gösterilmektedir
Dün bir grubun HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı önünde kışkırtıcı sloganlar atarak provokasyon girişiminde bulunması üzerine basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, partilerinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

 

Göçer, son günlerde bazı ırkçı siyasetçiler ile uzantıları olan kimi STK görünümlü provokatör yapıların yazılı, görsel ve sosyal medya aracılığıyla HÜDA PAR'ın İl Başkanlıkları önünde partilerinin ve üyelerinin hedef gösterildiğini söyledi.

Duruma basın açıklamasıyla tepki gösteren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, siyasetçi kisvesindeki provokatörlerin ırkçı söylem ve eylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini söyledi.

Göçer, gerçekleştirilen bu eylem ve söylemlerin hem partinin siyasi çalışmalarını engellemeye yönelik olduğunu hem de yapılan kışkırtmalarla partilerinin ve üyelerinin hedef gösterildiğini kaydetti.

"Partimiz yeniden hedef gösterilmektedir"

Göçer, "Bazı siyasi partiler ile seküler ve ırkçı bazı kesimlerce, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerindeki ittifak tercihi nedeniyle partimiz, seçim süreci boyunca her türlü yalan ve iftira kampanyaları ile muzahir kitleye hedef gösterilmiştik. Söz konusu kara propaganda yöntemlerinin etkisinde kalanlar tarafından; yazılı, sözlü ve filli saldırılara maruz kalmıştık. Yerel seçimlerin konuşulmaya başladığı bugünlerde kaos ve kargaşadan medet uman bazı ırkçı siyasetçiler ile bunların uzantısı kimi STK görünümlü provokatör yapılar tarafından partimiz yeniden hedef gösterilmektedir." dedi.

"Sosyal medya paylaşımlarında fiili saldırı çağrısı yapılmaktadır"

Marjinal ırkçı çevrelerin 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi muzahir kitlelerini HÜDA PAR İl Başkanlıkları önüne göndererek provokasyon amaçlı eylemler yaptırdığına dikkat çeken Göçer, "Bu kara propaganda ve hedef gösterme sonucunda geçtiğimiz temmuz ayında Adana İl Başkanlığımıza yönelik bıçaklı bir saldırı gerçekleştirilmiş, o sırada mescitte bulunan İl Başkanımız ağır yaralanmış, İl Sekreterimiz Sacid Pişgin ise şehit edilmişti. Şehit kardeşimizin acısı henüz taze iken ve İl Başkanlığımıza yönelik gerçekleştirilen saldırı tam olarak aydınlatılmamışken son günlerde bazı marjinal ırkçı çevreler (6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi) muzahir kitlelerini İl Başkanlıklarımızın önüne göndererek provokasyon amaçlı eylemler yaptırmaktadır. Kin ve nefret söylemleri ile parti teşkilatlarımızın önüne gelen bu provokatörlerce yapılan sosyal medya paylaşımlarında fiili saldırı çağrısı yapılmakta, ırkçı, ayrımcı sloganlarla hedef gösterilmektedir." ifadelerini kullandı.

Göçer, "Irkçı söylem ve eylemleri ile halkı kin ve düşmanlığa sevk ve tahrik eden siyasetçi kisvesindeki malum provokatörler ile kendilerini Müdafaa Hareketi ve Turan Bilimler Akademisi olarak nitelendiren sivil görünümlü operasyon aparatları, partimize yönelik yaptıkları eylem ve söylemleri ile hem partimizin siyasi çalışmalarını engellemeye yeltenmekte hem de yaptığı kışkırtma ile partimizi ve üyelerimizi hedef göstermektedir." şeklinde konuştu.

"Suç işleyen bu yapılar hakkında kapatma dahil yasal süreçler başlatılmalıdır"

Bir siyasi partinin faaliyetini engellemenin suç olduğunun altını çizen Göçer, "Halkı bir siyasi partiye karşı kışkırtmak suçtur. Bu kesimler açıkça nefret suçu işlemekte ve kitlelerini de bu suça teşvik etmektedir. Suç işleyen bu yapılar hakkında kapatma dahil sair yasal süreçler başlatılmalıdır. Bu provokatif eylemlerin engellenmemesi ve hedef gösterenler hakkında caydırıcı bir işlem yapılmaması yeni saldırılara zemin oluşturmaktadır. Adana İl Başkanlığımıza yönelik gerçekleştirilen saldırı da bu tür hedef göstermelerin ardından gerçekleştirilmişti. Faaliyetleri ciddi bir güvenlik sorunu haline gelen malum çevrelerin Adana'da partimize yönelik saldırıda İl Başkanımızın yaralanması, İl Sekreterimiz Sacid Pişgin'in şehid edilmesi eylemiyle bağlantılarının olup olmadığı da ciddiyetle araştırılmalıdır." çağrısında bulundu.

"Yetkilileri göreve davet ediyoruz"

Hiç kimsenin siyasi veya kişisel çıkar elde etmek için halkı birbirine karşı kışkırtmaya, bir kısmını diğer kısmına düşman yapmaya hakkının olmadığını vurgulayan Göçer, "Irkçılık bir fikir değil, mücadele edilmesi ve engellenmesi gereken hastalıklı bir ruh halidir. Toplumsal barışın ve huzur ortamının muhafazası için siyasi faaliyetlerimize engel olup partimizi ve üyelerimizi hedef gösterenler hakkında cezai ve idari işlemlerin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55