,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR Fatih Belediye Başkan Adayı Ece: Tarihi mirasımıza sahip çıkarak hak ettiği değeri vereceğiz

HÜDA PAR Fatih Belediye Başkan Adayı Ece: Tarihi mirasımıza sahip çıkarak hak ettiği değeri vereceğiz
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HÜDA PAR Fatih Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Ece, seçilmeleri halinde âtıl kalmış durumda olan ve tarihi mekanları yeniden aslına uygun şekilde ihya edip halkın hizmetine sunarak sahip çıkacaklarını ifade etti.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HÜDA PAR Fatih Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Ece, seçilmeleri halinde âtıl kalmış durumda olan ve tarihi mekanları yeniden aslına uygun şekilde ihya edip halkın hizmetine sunarak sahip çıkacaklarını ifade etti.

Tarihi yarımadada bulunan bazı yapıları yerinde görerek durumları hakkında bilgi veren Ece, seçilmesi halinde bu yapıların özel mülk haline gelen kısımlarını yeniden satın alıp istimlak ederek aslına uygun hale getireceklerini söyledi.

İşgal rejiminin Filistin'de sürdürdüğü katliam ile ilgili daha önce partilerinin kazandıkları her bir belediyeyi Filistin'de bir şehir ile kardeş belediye olarak ilan edileceğinin beyan edildiğini hatırlatan Ece, Ayasofya Camii önünde yaptığı açıklamada, "İstanbul, ümmetin Batı'ya, Kudüs ise Doğu'ya bakan yüzüdür. Ayasofya'nın zincirleri kırıldı, bu bir zaferdi.  Ancak sevincimizi gölgeleyen bir gerçek var; Kudüs... Kudüs hala işgal altında. Ayasofya’yı özgürlüğüne kavuşturmanın sevinci, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne olan inancımızı daha da artırdı. Ayasofya’da başardığımızı, barbar siyonistlerin ve destekçilerinin katliamlarına rağmen, Gazze’de, Mescid-i Aksa’da ve Kudüs’te de başarabiliriz. Kudüs ve Gazze, bizim asıl gündemimizdir. Seçimler bile bizi bu gündemden koparamaz. Kudüs özgür olmadan dünya özgür olamaz. Bu sebeple, siyonist terörün varlığını sürdürmesi, barış ve huzurun sadece bir hayal olmasına neden olur." dedi.

"Fatih'i aldığımıza Gazze ile kardeş belediye ilan edeceğiz"

Ece, "Küresel teröre direnen Gazze, insanlığın vicdanı; Kassam Tugayları ise Müslümanların izzeti ve onurudur. HÜDA PAR olarak kazandığımız her bir belediyemizi Filistin'deki belediyelerle kardeş belediye ilan edeceğimizi beyan etmiştik. Bu yolda atacağımız adımlarla, Kudüs ve Gazze'nin yanında olduğumuzu göstereceğiz. Tarihi yarımadada Sultan Fatih’in emaneti olan Fatih ilçemizde seçimi kazanmamız durumunda ilk işimiz Fatih’i Kudüs ile kardeş şehir ilan etmek olacaktır. Fatih, Fatih'inin mirasına sahip çıkacak, Kudüs'ün özgürlüğü için üzerine düşen her sorumluluğu yerine getirecektir." diye konuştu.

Âtıl durumda olan tarihi Şekerci Han ile ilgili projeleri Fatih Camii'nin devamı olarak inşa edilen, Üstad Bediüzzaman, Şair Mehmet Akif Ersoy ve Neyzen Tevfik gibi önemli şahsiyetlerin zaman geçirdiği Şekerci Han'ın harap durumda olduğunu belirten Ece, "Şu an Şekerci hanın önündeyiz. Yan tarafımızda Fatih Camii var. Burası bizatihi Fatih Sultan Mehmet tarafından Fatih Camii'nin devamı olarak inşa edilmiş bir yerdir. Mimari olarak eşsiz bir mimariye sahip ancak şu an bu tarihi eser kaderine terk edilmiş, âtıl bir vazıyete duruyor ve ne yazık ki gitgide yok olmaya doğru gidiyor. Şekerci Han, bizim iççin çok farklı anlamlara sahip. Zira Üstad Bediüzzaman burada kalmıştır. Üstad Bediüzzam'ın 'her soruya cevap verilir ama soru sorulmaz' tabelasının asılı olduğu odası buradadır. Neyzen Tevfik ve Mehmet Akif Ersoy burada kalmıştır. Hatta Mehmet Akif Ersoy burada Neyzen Tevfik'ten ney dersi almıştır. Burası Fatih Camii'nin hemen dibindedir. Bugün Fatih'te yer olmadığı için şikâyet ediliyor. Bu bir şikâyet değil bahanedir. Yerler var ama restore edilmeyi ve topluma kazandırılmayı bekliyor. Biz de seçildiğimiz taktirde yapağımız ilk işlerden birisi burayı aslına uygun olarak restore etmek olacaktır. Sonrasında burayı sahafçılar çarşısı yapmayı düşünüyoruz. Buranın içerisi büyük olduğu için Üstad Bediüzzaman ve Mehmet Akif Ersoy'a ait bir müze yapmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Molla Gürani Türbesi Fatih Sultan Mehmet'in hocası olan Molla Gürani'nin kabri ve daha önce kendi isminde bir caminin de bulunduğu hazirenin önünde de bir açıklama yapan Ece, "Molla Gürani hazretlerinin türbesinin önündeyiz. Bir Fatiha okuman için içeri girelim dedik. Ancak hazirenin bir kapısı bile yok. Mola güreni çok önemi bir şahsiyettir. Kendisi Osmanlı dönemin en önemli âlimlerinden bir tanesi ve fatih sultan Mehmet’in hocasıdır. Fatih sultan Mehmet’i şehzadelik döneminde yetiştiren ve fethe hazırlayan, fetihnameyi yazan şahsiyettir. Böylesine önemeli bir zatın ne yazık ki haziresi sahipsiz bir şekilde burada bulunmakta tarihi mirasımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bizlerde fatih belediye başkanlığına seçildiğimizde, tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Tarihi mirasımıza aslına uygun şekilde düzelteceğiz. Burada Molla Güreni Camisi de bulunmaktaydı. Maalesef şu an yılıkmış, sadece hazire kalmış.  Hazirenin bitişiğinde bulunan vakıf malları var ama ne yazık ki sonradan onlarda satılmış. Onların yerine çarpık apartmanlar yapılmış. Bizler de bu apartmanların sahiplerini de zarara uğratmadan onlardan satın alacağız. Aslına uygun olarak tekrardan Molla Gürani camisini de inşa edeceğiz. Böylelikle bu tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Böylelikle bu tarihi alanları gençlere miras olarak bırakacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55