,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Yalçın'dan Filistin'in Başkonsolosluğuna ziyaret

HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Yalçın'dan Filistin'in Başkonsolosluğuna ziyaret
HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın, Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri'yi ziyaret etti.

HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın ile HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik, Filistin'in Erbil Başkonsolosuna bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Yalçın ve Sevinik'i, Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Hazuri ile konsolosluğun birinci sekreteri Tarık Aydeh karşıladı.

Ziyarette Yalçın, HÜDA PAR olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Yalçın, Filistin halkının meşru ulusal haklarına, özgürlük, bağımsızlık ve Filistin devletinin başkenti Kudüs’e olan desteğini ifade ederek, siyonist işgale son verilmesi gerektiğini ve Filistin halkının kendi özgürlüğü için ortaya koyduğu mücadeleleri ile gurur ve onur duyduklarını belirtti.

Ayrıca HÜDA PAR olarak Kudüs için etkinlikler düzenleyerek Filistin halkına destek verdiklerini ifade eden Yalçın, Türkiye halkı arasında Filistin davası hakkında farkındalık oluşturmak için önemli bir rol oynadıklarının altını çizdi. Yalçın,Filistin halkına destek olabilmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Yalçın'a ziyaretlerinden ötüre teşekkür eden Nazmi Hazuri, Türkiye halkının tüm kesimleriyle Filistin halkına tam destek verdiğini, Filistinlilerin yanında durduğunu ve Trump’ın Yüzyılın Anlaşması projesini reddettiğini hatırlatarak övgüde bulundu.

Hazuri, ayrıca Sultan Abdülhamid’in Filistin topraklarının bir zerresini bile başkalarına vermeyi reddederek, tüm pazarlık ve cazip teklifleri reddettiğini ve Kudüs ve Filistin’den vazgeçmediği tarihi olaya dikkat çekti.

Filistin topraklarının şehit kanlarıyla sulandığını ifade eden HAzuri, Gazze'deki ablukaya kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin rolünün önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin meselesindeki önemli rolünü de öven Hazuri, Erdoğan'ın ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin zirvesine çağrıda bulunduğunu, zirvenin Yüzyılın Anlaşmasına karşı güçlü bir duruş olduğunu ve Yüzyılın Anlaşması projesinin başarısız olmasına katkıda bulunan önemli bir siyasi kaldıraç oluşturduğunun altını çizdi.

Hazuri, HÜDA PAR’a takdirlerini ileterek iletişimi sürdürme ve ilişkileri güçlendirmeleri konusunda düşüncelerini bildirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55