,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

HÜDA PAR DBB Başkan adayı Dinç, Sur esnafıyla bir araya geldi

HÜDA PAR DBB Başkan adayı Dinç, Sur esnafıyla bir araya geldi
HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, şehrin kalbi konumundaki tarihi Sur ilçesindeki esnaf ile bir araya geldi. Dinç, esnafın karşılaştığı sorunları dinleyerek çözüm önerilerini paylaştı.

 

Diyarbakır'ın tarihi ve ticari öneme sahip bölgelerinden biri olan Yenikapı Sur'da, HÜDA PAR'ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, esnaf ziyaretleri ve birebir görüşmelerle bölgedeki sorunları yerinde tespit ediyor.

Yenikapı Sur esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinleyen Faruk Dinç, şehrin ticaret merkezlerinden biri olan bu bölgedeki esnafın karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dinç, esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntıların takipçisi olacağını ifade etti.

Dinç, "Yenikapı Sur esnafının yaşadığı sorunları çok yakından takip ediyoruz. Bu sorunları çözmek ve esnafın iş yapma şartlarını iyileştirmek adına projeler geliştireceğiz. Diyarbakır'ın ekonomik kalkınması ve ticaretinin canlanması için esnafımızın yanında olacağız" dedi.

"Boş olan iş yerleri uyuşturucu madde kullanıcıların meskeni haline geliyor"

Esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntıları sıralayan Dinç, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Yenikapı Sur esnafımızı ziyarete geldik ve kendilerinin yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinledik. Buradaki iş yerleri 3 yıla yakındır faaliyete girmiş olmasına rağmen halen ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Esnafımızın yaşadığı en önemli sıkıntılarından bazıları şunlardır: Birinci sorun; iş yerlerinin çatısının olmaması nedeni ile yazın havaların sıcak ve güneşli olması kışın ise yağışın olması münasebeti ile vatandaş buralara gelmiyor, böyle olunca da esnafımız iş yapamıyor. İkinci sorun; ulaşım sorunu olduğu için vatandaşlar buraya gelemiyor. Vatandaşlar da buraya gelemeyince haliyle esnafımız iş yapamıyor. Üçüncü sorun; buranın işgaliyesi ile ilgili esnaftan ciddi bir meblağ ücret alındığına dair şikâyetler vardır. Dördüncü sorun; buradaki iş yerlerinde ciddi bir artış olmuş ve bu da esnafımızı mağdur ediyor. Beşinci sorun ise; esnaf iş yapamadığı için bazı iş yerleri boştur. Bu iş yerleri boş olunca uyuşturucu madde kullanıcıların meskeni haline geliyor. Daha önceki ziyaretlerimizde iş yerlerinin camekan ve elektrik kablolarını yerinden söküldüğüne şahit olmuştuk. Bu nedenle vatandaşlar buraya gelmiyor ve etraftaki diğer esnaf da bundan etkileniyor. Buranın manevi değerlerine, buranın güzelliğine, buranın değerine zarar veriliyor."

"Esnaf sorunların çözümü için muhatap bulamıyor"

Esnafın yaşadığı mağduriyetleri dile getiren Dinç, esnafın muhataplık konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim çağrımız şudur, buradaki esnaf 5 ay önce de bana bu sorunlarını ve sıkıntılarını ilettiler. Ancak aradan 5 ay geçmesine rağmen henüz herhangi bir adım atılmamış. Esnafımızın bu sorunları henüz çözülmemiştir. Bu konuda kendilerine söz verildiğine dair iddiaları var. Esnafı kimse muhatap almıyor. Biz de bu problemlerin çözülmesi için daha önce de bakanlıkla görüşüp esnafımızın yaşadığı sorun ve sıkıntılarını iletmiştik. Tekrardan ileteceğiz. Bu sorunların takipçisi olacağız. Bu kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde tekrar ticaretlerini yapmaları için görüşmelerimiz devam edecektir."

"Hızlı bir eylem planı ile sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor"

Restorasyon çalışmalarının üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen halen bitmediğine dikkat çeken Dinç, "Aradan 3 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmamıştır.
Şunu da belirteyim, bu esnaflarımızdan birkaçı bu sorun ve sıkıntılardan dolayı kapılarına kilit vurmuş. Biz diyoruz ki, bu esnafımızın kapılarına kilit vurmaması için sorunların bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor. Halen restorasyon konusunda ciddi problem var. Buradaki restorasyon 3 yıl aradan zaman geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmamıştır. Bu restorasyonların bir an önce bitmesi gerekiyor. Hızlı bir eylem planı ile buradaki sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Dinç, daha sonra Sur esnafıyla beraber tamamlanmayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55