,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

HÜDA PAR Bursa Kadın Kolları Başkanı Çiftçi: Muhalefetin kadınlara yönelik tutumu samimi değil

HÜDA PAR Bursa Kadın Kolları Başkanı Çiftçi: Muhalefetin kadınlara yönelik tutumu samimi değil
Muhalefetin son dönemlerde HÜDA PAR'ı özellikle kadın üzerinden eleştirmesini doğru bulmadıklarını belirten HÜDA PAR Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Çiftçi, kadın konusundaki yaklaşımlarının son derece açık ve insani olduğunu belirtti.

Son dönemlerde yalan-yanlış birtakım bilgilerle HÜDA PAR'ın kadına bakışına dair algı operasyonları yürütüldüğünü belirten Çiftçi, kadına değer veren, önemseyen, ulvi vasıflarla niteleyen bir parti olduklarına vurgu yaptı.

HÜDA PAR Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Çiftçi, son günlerde partilerinin kadın politikalarına yönelik başlatılan karalama ve iftira kampanyalarına ilişkin İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Çiftçi verdiği röportajda, sürekli kadın haklarından dem vuran, kadının özgürleşmesi ve her alanda olması gerektiğini savunanların; konu HÜDA PAR gibi kendine İslam'ı referans alan bir partiye gelince farklılaştığına dikkat çekti.

"Kadın toplumu değiştiren en önemli faktördür"

HÜDA PAR'ın kadına bakışına dair konuşan Çiftçi, "HÜDA PAR öncelikle yaratılmış olan insanı ahsen-i takvim olarak değerlendirmektedir. Kadın bizim için çok değerli bir öznedir. Kadın toplumu değiştiren en önemli faktördür. Kadın annedir, eştir ve toplumun her alanında aktif olabilen bir varlıktır. Kadın sadece eğitim alanında değil, hem eğitim alanında hem de sosyal, aile, kültür ve bütün alanlarda en önemli faktördür. Toplumu oluşturan ailelerdir, aileleri oluşturan da kadınlardır. Bu bir etkileşimdir. Anne düzelirse aile düzelir, aile düzelirse toplum düzelir. Bütün hayata biz bu pencereden bakıyoruz.  Kadına yönelik olan bütün aktivite ve programlarımızı; sosyolojik boyutları ve sosyolojik yansımalarından elde ettiğimiz veriler neticesine göre ayarlıyoruz." dedi.

"Sosyal hayatın bütün alanlarında kadın görev almalıdır"

Küresel şer odakları ve onların yerli uzantılarının kendi çıkar ve menfaatlerini sağlama almak için özellikle kadını hedefe aldıkların belirten Çiftçi, "Sözde özgürlük, eşitlik söylemleriyle duygularına hitap ederek kadını istismar eden bu anlayış, aslında sadece kadını değil aileyi ve gelecek nesilleri de ifsada sürüklemeyi istemektedir. Günümüzde küresel güçler tarafından desteklenen, ailenin ve toplumun ifsadına yönelik yürütülen ciddi projeler söz konusudur. Bu projelerin amacı cinsiyetsiz ve ailesiz bir toplum oluşturmaktır. Aile kavramına yeni tanımlar getirmek, sapkın ilişkileri normalleştirmek ve zaman içerisinde cemiyetin yapısını bozarak kültürel ve zihinsel programlamaya karşı savunmasız bırakmaktır. Kadın ve erkek birbirlerini tamamlayıcı eşlerdir. Sosyal hayatın bütün alanlarında kadın görev almalıdır." diye belirtti.

"İnancımız ve medeniyet değerlerimiz bizim yegâne ölçümüzdür"

Sön dönemlerde muhalefetin HÜDA PAR'a kadın üzerinden yüklenmesini doğru bulmadıklarını belirten Çiftçi, "Son dönemlerde yalan-yanlış birtakım bilgilerle partimizin kadına bakışı üzerinden aleyhimize algı operasyonları yürütülmektedir. Partimizin bu konudaki yaklaşımı son derece açık ve insanidir. İnancımız ve medeniyet değerlerimiz bizim yegâne ölçümüzdür. Bu münasebetle kadın ve aileye bakışımız ile ilgili olarak bazı hususları bir kez daha dikkatlere sunmak istiyoruz. Bize göre kadın toplumun taşıyıcı temel dinamiği, huzur ve barış ortamının sağlanması, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmış fertlerin yetiştirilmesi kadının şefkatli dokunuşuyla mümkündür. İnsanın ilk öğretmeni annesi ve ailesidir. Dolayısıyla aile toplumun nüvesi ve devamlılığın gereğidir. Sağlıklı bir toplum ancak sağlıklı ailelerle mümkündür. Muhalefetin son zamanlarda partimize yönelik eleştirileri ve hedef tahtasına koyması da bizim aileye, kadına ve topluma verdiğimiz değerin yansımalarından korktukları içindir. Bu yüzden engel olmaya, sürekli gündemde tutmaya ve işleri güçleri yokmuş gibi sadece HÜDA PAR'ın kadına yönelik parti programını konuşmaya yönelik bir saldırı girişimi içerisindeler. Bu iftira, yalan ve hakaretleri doğru bulmuyoruz." dedi.

"Muhalefetin kadınlara yönelik tutumlarını samimi bulmuyoruz"

Muhalefetin kadın hakları konusunda samimi olmadığını belirten Çiftçi, "Muhalefet sürekli ikiyüzlü bir siyaset izlemektedir. Sürekli kadın haklarından dem vuranlar, kadının özgürleşmesi ve her alanda olması gerektiğini savunanlar; iş muhafazakâr kesim ve HÜDA PAR gibi kendine İslam'ı referans alan bir partiye gelince farklılaşıyor ve tamamıyla saldırıya geçiyorlar. Yıllarca tesettürlü kadınlar sosyal ortamlardan, kamusal alanlardan, Meclis'ten, okullardan ve üniversitelerden yaka paça zorla dışarıya atılmadı mı? Kendi çapımızda bizler de mağduriyetler yaşadık. CHP 'kadınlara özgürlük' deyince çifte standart uygulamaya çalışıyor. Sadece kendilerinin kabul ettiği bir zihniyetin taşıyıcısı olan kadınlara özgürlük isterken partimizi sürekli bu konularda eleştiriye tabi tutuyorlar. Muhalefetin kadınlara yönelik tutumlarını kesinlikle samimi bulmuyoruz." diye belirtti.

"Kadınların HÜDA PAR'a olan teveccühü artıyor"

HÜDA PAR'a yönelik saldırıların ardından kadınların partilerine yoğun teveccüh gösterdiğini belirten Çiftçi, "Bu konuda ciddi bir artış ve teveccüh var. Yaptığımız stant çalışmalarından saha çalışmalarına kadar tüm çalışmalarımızdan elde ettiğimiz verilere dayanarak söylüyorum, kadınların HÜDA PAR'a olan teveccühü artmış vaziyete. Sürekli aranıyoruz, davet talepleri var ve kendileri de davet bekliyor. Halkın ve kadınlarımızın sesini Meclis'te duyurmak, gündemde tutmak için bize inanan çok sayıda kadın vatandaşımız var. Onlar bize güveniyorlar. Bu konuda samimi ve dürüst olduğumuzu, hak ve hakikat peşinde olup onların derdiyle dertlendiğimizi görüyorlar. HÜDA PAR olarak asla onları yarı yolda bırakmayacağız ve bize olan güvenlerini de boşa çıkartmayacağız inşallah." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55