,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

HÜDA PAR Bitlis İl Kadın Kolları'ndan Gazze'ye anlamlı yardım

HÜDA PAR Bitlis İl Kadın Kolları'ndan Gazze'ye anlamlı yardım
HÜDA PAR Bitlis İl Kadın Kolları, Filistin'de yaşanan soykırımda mağdur olan kadınlarla dayanışma göstermek amacıyla Umut Kervanı'na ziynet eşyası ve para bağışında bulundu.

 

Filistin'de yaşanan zorlu şartlar altında mücadele eden kadınlara destek olmak amacıyla harekete geçen HÜDA PAR Bitlis İl Kadın Kolları, yardım çağrısında bulundu.

Yapılan yardım çağrısına duyarlılık gösteren Bitlisli kadınlar, kimi küpesini, kimi yüzüğünü, kimi biriktirdiği altın ve parasını Gazze'ye gönderilmek üzere Umut Kervanı'na teslim ettiler.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım ve katliamını devam ettirdiği bir dönemde, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar da Filistin'e yardım elini uzatma gayreti içerisinde bulunuyor.

Yapılan bu bağış, Filistin'deki kadınların yaşadığı güçlüklerle baş etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. HÜDA PAR Bitlis İl Kadın Kolları, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla hareket ederek Filistinli kardeşlerine destek olma çabasını sürdürüyor.

Yaptıkları çağrıya Bitlisli kadınların duyarlılık gösterdiğini belirten HÜDA PAR Bitlis İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Uysal, Gazze'de 110 günü aşan bir soykırımın devam ettiğini belirterek, Gazze ile dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Uysal, "Gazze'de 110 günü aşkındır bir soykırım var. Soykırımın başladığı 7 Ekim'den bu yana HÜDA PAR Bitlis Kadın Kolları olarak sahada olduk. Farklı etkinlik ve çalışmalarla Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmaya çalıştık. Oradaki annelere destek amacıyla çağrıda bulunduk. Bitlisli anneler bu çağrıya duyarlı davrandılar. Kimi ziynet eşyasını, kimi biriktirdiği parasını getirerek yardımda bulundular. Maddi ve manevi olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olacağız. Canlarıyla cihad eden Gazzeli kardeşlerimize bizler de mallarımızla cihad ederek destekte bulunacağız. Gazze'yi, orada yaşanan soykırım ve katliamı asla gündemimizden düşürmeyeceğiz." dedi.

Yardımda bulunan kadınlardan Birsen Elban ise, Gazze'deki kardeşlerine bir nebze de olsa yardımda bulunmak üzere yapılan çağrıya kayıtsız kalmadıklarını ve bundan sonrada kalmayacaklarını belirtti.

Kadınların yaptığı yardımları teslim alan Umut Kervanı Vakfı Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, duyarlılıklarından dolayı HÜDA PAR Bitlis Kadın Kollarına ve yardımda bulunan tüm duyarlı Bitlisli kadınlara teşekkür etti.

Elban, "İstiyoruz ki tüm halkımız bu duyarlılığa sahip olsunlar. Dünya müstekbirleri birleşip Gazze'de katliam ve soykırım yapıyor. Bizlerde her insana ulaşarak, bu duyarlılığı ulaştırmalıyız. Umut Kervanı olarak 7 Ekim'den bu yana Gazze için yardım çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek." diye konuştu.

Yardım yapanların arasında HÜDA PAR Bitlis Kurucu İl Başkanı ve 3 dönem il başkanlığı yapan, yakalandığı Covid-19 hastalığından dolayı 4 Ağustos 2021 tarihinde vefat eden Celal Gül'ün eşi Suphiye Gül'ün de yer alması duygu dolu anlara neden oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55