,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Hayata dokunan temel durumlarda grev yapmak halka zulümdür

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Hayata dokunan temel durumlarda grev yapmak halka zulümdür
Halk otobüsleri kooperatifinin aldığı "kontak kapatma" kararının halkın mağduriyet yaşamasına yol açtığını belirten HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, hak arama yolunun halkı cezalandırmak şeklinde olmaması gerektiğini söyledi.

Mevcut sorunların çözümü için hak ararken halkın mağdur edilmemesi gerektiğine işaret eden Alpaya, halkın bu karar nedeniyle uzun süre yol yürümek zorunda kaldığına vurgu yaptı.

Bazı sorunların ertelenemez ve ötelenemez olduğuna dikkat çeken Alpaya, sağlık hizmeti, toplu taşıma, elektrik, su, doğalgaz ve yol gibi sorunların çözümü konusunda ilgili kurum ve kuruluşların daha çok hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Halk otobüsleri kooperatifinin dün aldığı ve sosyal medyadan duyurduğu grev kararının halkı mağdur ettiğini belirten Alpaya, alınan bu karar nedeniyle bugün birçok yerde insanların yolda kaldıkları ve uzun süre yol yürümek zorunda kaldıklarına şahit olduklarına dikkat çekti.

"Karar alırken empati yapmalılar"

Alpaya, "Şunu belirtelim ki halk otobüsleri bu kararı tekrar düşünsün. Onları düşünmeye davet ediyoruz. Madem halk otobüsüdür, halkın mağdur olmaması lazım. Empati yapsınlar, çünkü bu halk bunu hak etmiyor. Ticari faaliyetlerinizde ve rayiçlerinizde halk mağdur olmamalıdır. Evet, mazot yüksek, sıkıntı var ama bunun çözümü halkı cezalandırmak değildir. Bir karar alırken muhatap kitlenin halkın tamamı olduğu unutulmamalıdır. Neticede bu halk onların müşterisi ve ekmek kapısıdır." dedi.

"Toplu taşıma toplumun can damarlarındandır"

Toplu taşımanın halk açısından önemine değinen Alpaya, "Bazı hususlar vardır ki toplumun can damarlarıdır. Taşıma da bunlardan bir tanesidir. Bu konu çok hassastır. Bugün hastası olan, randevusu olan, dakik bir şekilde işe gidip gelen insanlar mağdur oldu. Sosyal medyayla içli dışlı olmayan birçok insan bugün mağdur oldu. Bu bir kul hakkı ihlalidir." dedi.

"Hayata dokunan temel durumlarda grev yapmak halka zulümdür"

Daha önce de sağlık çalışanlarının greve gitmesiyle halkın mağdur edildiğini hatırlatan Alpaya, "Bir kişinin yaptığı yanlışın bedelini yine halk ödedi. Sağlıkta ve toplu taşıma gibi hayata dokunan temel durumlarda grev yapmak halka zulümdür. Doktorların doktorluk yeminine yakışmayan bu grevi ne kadar yanlış ise, her gün halkla iç içe olan halk otobüsü kooperatifinin de halka yapmış olduğu kontak kapatma eylemi de o derece yanlıştır." dedi.

"Belediye kalıcı çözümler üretmelidir"

Kalıcı çözüm için belediye yetkililerine seslenen Alpaya, "Bingöl Belediyesine de çağrımız şudur; toplu taşımada kalıcı bir çözüm olması gerekiyor. Şeffaf bir çalışma yürüterek taraflar sakinleştirilebilir. Belediye, alternatif hizmet sunma noktasında otobüsler için adım atmalıdır. Her çözümde mutlaka halkın maslahatı gözetilmelidir. Herkesin ve her kurumun grev hakkı olsa da sorunları masada halletmek, hallolmuyorsa alternatif çözümler üretmek en doğru olandır." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55