,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan adayı Emiroğlu, Bingöl Halk Otobüsü Kooperatifini ziyaret etti

HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan adayı Emiroğlu, Bingöl Halk Otobüsü Kooperatifini ziyaret etti
HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan adayı Yunus Emiroğlu, halk ziyaretlerinde kendisine gelen şikâyetler üzerine, Bingöl Halk Otobüsü Kooperatifini ziyaret etti.

 

Bingöl Halk Otobüsü Kooperatifinde, otobüs sahipleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan adayı Yunus Emiroğlu, halktan gelen şikâyetleri otobüs sahipleriyle paylaşıp, çözüm önerilerinde bulundu.

Ziyaret sonunda İLKHA mikrofonuna konuşan Yunus Emiroğlu; “Bugün Bingöl'ümüzün halk otobüsü işletmecilerini ziyaret ettik. Bingöl ulaşım altyapısıyla ilgili halkımızın bazı şikâyetleri vardı, işletmeci kardeşlerimizi de dinleyerek gerçekten bu işin arkasında ne var, sorun nedir, ne değildir bu konuyla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Hakkaniyete uygun bir çözüm yolu bulacağız

Sorunları adalet ve hakkaniyet çerçevesinde çözebileceklerini dile getiren Emiroğlu, “Kardeşlerimizi dinledik, hemşerilerimizi dinledik. Şunu söylüyoruz, hem vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin, hem de halk otobüsü işletmecilerinin kendine göre tabii ki haklı, makul talepleri, beklentileri var. İnşallah biz bu işin adalet ve hakkaniyet ölçüsünde çözülebileceğine inanıyoruz. Evet, sosyal devlet olmanın gereği vatandaşa ulaşım hizmetini verirken ucuza hizmet vermek sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Fakat bunu yaparken işletmecileri de mağdur etmeden, yani birinin hakkını gözetirken, bir başkasına haksızlığa sebep olmadan orta bir yol bulabilmek orta bir yolla hareket edebilmek adalete ve hakkaniyete daha uygundur. İnşallah biz bu konuyla yakından ilgileniyoruz. Hem vatandaşlarımızın hem şehirlerimizin hem de işletmecilerimizin rahat edebileceği orta bir yol ve orta bir çözüm bulabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. İnşallah bu yerel seçimler sonucunda belediyeye geldiğimizde, inşallah kazanmayı ümit ediyoruz, kazanacağız. Ve yönetime geldiğimizde bu meseleyi de inşallah adalet ve hakkaniyet ölçüsüne göre karşılıklı nezaket ölçüleri dairesinde oturup konuşacağız. Hem vatandaşımızın hem hemşerimizin hem de işletmecilerimizin mağdur olmadığı, haksızlığa uğramadığı, hakkaniyete uygun bir çözüm yolu bulacağız. Bu çok zor değil.” ifadelerini kullandı.

Emiroğlu, son olarak şunları söyledi:  ”Ama şunu da özetle ifade etmek lazım. Burada yükü omuzlaması gereken kamu kurumlarıdır. Belediye ise belediyedir. Bakanlıkları ilgilendiren konular vardır. Bakanlıklar bu işi mutlaka yüklenmelidir. Sadece bu kamu hizmetini işletmecilerin omuzuna yüklemek doğru bir yaklaşım değildir. Biz burada tabii ki şunu söylüyoruz, her birimiz vatandaş olarak da, işletmeciler olarak da mutlaka kendi imkânlarımıza göre bu işte bir sorumluluk alabilmeliyiz. Elimizi bu taşın altına koyabilmeliyiz. Bu meseleler hakkaniyet ve adalet ilkelerine göre ancak çözülebilir. Kimsenin mağdur edilmediği karşılıklı mesuliyetleri de yüklenebilecek bir yaklaşımla bu meseleler pekâlâ çözülebilir. İnşallah biz geldiğimizde etraflıca bunları oturacağız, muhataplarımızı değerlendireceğiz. Ulaşım altyapısıyla ilgili, sefer sayısıyla ilgili, güzergâhlarla ilgili, ihtiyaçlarla ilgili belediyemize taalluk eden bir mesele olduğunda mutlaka bunu hakkaniyet ve adalet ilkelerine göre çözüme kavuşturacağız. Kimsenin mağduru olmadığı bir yönetim anlayışıyla inşallah milletimize hizmet edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55