,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

HÜDA PAR Batman’da Filistin zaferini kutladı, siyonistleri lanetledi

HÜDA PAR Batman’da Filistin zaferini kutladı, siyonistleri lanetledi
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Filistin direniş hareketlerinin zaferini kutlamak, siyonist işgal rejiminin saldırılarını lanetlemek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

 

Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasına katılan çok sayıda kişi, Filistin’deki zaferi kutlayarak bir kez daha işgal rejimini telin etti.

Kitlesel basın açıklamasına katılan kalabalık, zaferi kazanan direniş gruplarına destek verip işgal rejiminin 10 gün içerisinde Gazze’ye yönelik barbar saldırılarına yönelik lanet sloganları attı.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Osman Teyfur ile Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmuz Temiz’in yaptıkları açılış konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek, işgal rejiminin bütün insani değerleri hiçe saydığını söyledi.

Açıklamada, “Siyonist çete 10 gün içerisinde Gazze’ye yönelik barbar saldırılar gerçekleştirdi. Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere giden yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombaladı. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenledi. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermedi.” ifadeleri kullanıldı. 

Şu ana kadar Gazze’de 65'i çocuk, 259 Müslüman’ın şehid, bin 570’inin de yaralandığını aktaran Şimşek, Batı Şeria’da ise 4'ü çocuk 25 kişinin şehid 6 bin 309’unun ise yarandığını kaydetti.

“Acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir”

Gazze’ye yönelik saldırılar neticesinde en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğine dikkat çeken Şimşek, “Şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Gazze’de, Kudüs’te, Aksa’da, siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak uzak ve yanınızda olamasak da ruhumuz ve kalbimizle yanınızdayız. Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir. Bunu böyle bilesiniz.” diye konuştu.

“Siyonistler ateşkes için çalmadık kapı bırakmadı”

Siyonistlerin bütün emperyalist güçlerin askeri, siyasi, ekonomik desteğini aldığını dile getiren Şimşek, “Dünyanın en gelişmiş silah ve teknolojik imkânlarına sahip siyonistler, hiçbir ahlaki ilke ve kural tanımadan yıllardır abluka ve muhasara altında tuttukları Gazze halkının imanına, direniş ve sabrına yenik düştü. Büyük kibir ve şımarıklıkla saldıran Siyonist çete tam bir şok içerisinde ne yapacağını bilemez duruma geldi. Karşısında direnen kahramanların sabır ve fedakârlığı karşısında sersemledi, ateşkes için çalmadık kapı bırakmadı. Allah, müminlere, vadettiği yardım ve Nusret’ini gönderdi. Dün gece saat 02.00’den itibaren siyonist rejim ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. Bu onlar için büyük bir yenilgidir. Filistinli kardeşlerimizin zaferini tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Abluka ve ambargonun kaldırılması için çalışılmalı”

Savaş ve mücadelenin son bulmayacağının altını çizen Şimşek şöyle devam etti:

“Siyonistler, tarih boyunca hiçbir antlaşmaya bağlı kalmamışlardır. Allah’a, Peygamberlerine verdiği sözlere ihanet edenlerin Müslümanlara verdikleri sözlere bağlı kalacakları beklenmemeli. Fırsat ve imkân bulduğu an anlaşmalara ihanet edeceklerdir. Dün akşam bir zafer kazanıldı ama bu nihai bir zafer değildir. Kısa vadede acil olarak bütün Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hasseten Türkiye, Gazze’de hayatın normale dönmesi, yaraların sarılması, abluka ve ambargonun kaldırılması için çalışmalıdır. Aksa ve Şeyh Cerrah mahallesindeki işgal durdurulmalıdır. Orta ve uzun vadede Kudüs ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşması için somut ve işleyen bir proje hayata geçirilmelidir.”

Basın açıklamasının ardından İTTİHADUL ULEMA Üyesi Abdurrahman İçlek tarafından şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55