,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Durmaz: Kadın ailenin temel taşıdır

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Durmaz: Kadın ailenin temel taşıdır
Toplumun temel taşının aile olduğu gibi kadının ise ailenin temel taşı olduğunu belirten HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Durmaz, ailede sağlam yapının kadınla mümkün olduğuna dikkat çekti.

 

HÜDA PAR'ın kadına ve aileye verdiği öneme dikkat çeken Durmaz, kadınlara yönelik politikalarını başkalarından yalan yanlış değil, doğruyu kendilerinden dinlemelerini istedi.

Sağlıklı bir toplum için sağlam yapılı aileler, sağlam aileler için inançlı bayanların yetişmesi gerektiğini belirten Durmaz, tüm bayanları HÜDA PAR merkezlerine davet etti.

Ailenin yapı taşı olan kadının erkekle bir bütün olduğunu belirten Durmaz, "Partimizin kadına bakış açısı tamamen insanidir. Kadının tanımı olarak ta; kadın evlattır, kardeştir, annedir, eştir ve kadın erkekle bir bütündür. Toplumun temel taşı aile olduğu gibi kadında ailenin temel taşıdır. Sağlıklı bir toplum için sağlam yapılı aileler, sağlam aileler için inançlı bayanların yetişmesi gerektiğini diyoruz. Ülkemizin şartlarını da buna uygun hale getirilidir. Nasıl ki kâinat bir düzen içinde vücut bulmuşsa, ailede sağlam yapıyla vücut bulur."

"25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkının tanınmasını istiyoruz"

Kadına hak ettiği hakkın hakkıyla verilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Durmaz, "Toplumun düzeninde aile, ailenin düzeninde ise kadın vücut bulur diyoruz. O yüzden kadının çalışma şartlarına bir düzen getirilmesini istiyoruz. Kadın çalışmak zorunda olduğu için değil, çalışmak istediği için çalışmalıdır. 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik hakkının tanınmasını istiyoruz. Çünkü evde kalan bir kadın çalışmayan bir kadın demek değildir. Bir kadın evinde 7 gün 24 saat çalışıyorsa oda çalışan bir kadın hükmündedir. Çünkü anne çocuğuna bakmakta ve ev işini yaptığı için kamuda çalışmış gibi emeklilik hakkını tanınmasını istiyoruz." dedi.

"Sizleri pratimize davet ediyoruz"

Yanlış algıların doğrumsunla anlaşılması için tüm bayanları pati merkezlerine davet eden Durmaz, "HÜDA PAR olarak tüm kadınların hak, hukuk ve değerlerini koruyoruz. Partimizin kadınlara yönelik politikalarını başkalarından değil de bizden dinlemenizi istiyoruz. Bunu istediğimiz içinde sizleri patimize davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55