,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığına yeniden Şahin seçildi

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığına yeniden Şahin seçildi
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığının 4'üncü Olağan İl Kongresi'nde tek listeyle seçime giren mevcut il başkanı Davut Şahin, yeniden seçilerek güven tazeledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı 4'üncü Olağan İl Kongresi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, STK temsilcileri, meslek odası başkanları, alimler ve kanaat önderleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan kongrede HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'nın faaliyetlerinin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi verildi, ardından divan heyeti seçildi.

Toplantı yeter sayısına ulaşıldığı kongrede, Divan Başkanlığını Seyithan Aksoy yaptı. Divan Başkan Yardımcılığına Muhsin Kanat, Divan Katipliğine de Veysi Güney seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Ey Muhammed! Sen ve Sana tabi olanlar emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun, isyan edip sapmayın, azmayın." ayeti ile "İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası dokunandır." hadisine atıfta bulunarak HÜDA PAR'ın da bu düsturu ve 'Dürüst Siyaset Gerçek Adalet' şiarını aleme yerleştirmeye çalışmakla bir siyasi ekol oluşturduğunu söyledi.

"Şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı mübarek beldelerimiz de özgürlüğüne kavuşurdu"

Adaletin önemine vurgu yapan Şahin, "Şayet siyaset dürüstçe yapılır, yöneticiler adil olursa haliyle ülkelerin, kurumlarının başına da bu adil yöneticiler gelecek ve aleme adalet hâkim olacaktır. Şayet dünyada adalet hâkim olsaydı, şu anda Gazze'de başlayıp dalga dalga dünyaya yayılan bu zulme bazı yöneticiler, birileri bir şey veya bir şeyler diyecekti. Şayet bahsini ettiğimiz adalet dünyaya hâkim olsaydı, bebeklerin parçalanmış cesetlerini izlemekten ve çaresizlikten kuruyan göz pınarlarımız bu kez belki sevinç için yaşarır ve akardı. Şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı belki Gazze'de bebekler oyun oynamaya doyardı. Şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı belki Gazze'de anneler çocuklarını ümmetin geleceğini inşa etmek için doğururlardı, Bombalarla parçalanmak için değil. Şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı belki yılın bir vaktinde Gazze ile Batman arasında bir çocuk festivali yapar, Gazze'nin anaları Kudüs'ün kokusunu çocuklar üzerinden Batman'a getirir, Batman'ın anaları da Batman'ın kokusunu çocuklar üzerinden Gazze'ye, Kudüs'e götürürlerdi. Şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı belki Gazze'nin kurtuluşu ile birlikte Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in siyerinin izlerini taşıyan mübarek diğer bazı beldelerimiz de özgürlüğüne kavuşurdu. Dahası şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı belki şu anda insanlığın onurunu kurtarmaya çalışan Gazze'deki kahraman mücahitler tünellerde değil bebek katili Netanyahu'nun saraylarında adalet dersi verir, Netanyahu ve destekçileri zindanlarda, cehennemdeki yerlerini bekliyor olacaklardı. Şayet dünyaya adalet hâkim olsaydı biz bu gibi kongrelerde hep mazlumluğumuzu dile getirmeyecektik." dedi.

Bunun için HÜDA PAR'ın en büyük çabasının, dürüst bir siyaset yapıp adaleti dünyaya hâkim kılmak olduğunu ifade eden Şahin, HÜDA PAR'ın siyasi ekolunda yetişen özgür fertlere şayet imkân verilir ve yönetime getirilirlerse dünyanın da bu adalete sahip olacağını kaydetti.

Şahin, "Malum biz il başkanlarının asıl görevi yerel siyasettir. Fakat Gazze'nin durumu bu iken bütün öncelliklerimizin önüne geçmektedir. Bizler il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarımızla Batman'ın sorunlara hakimiz, vakıfız. Nerede bir sorun varsa, nerede bir sıkıntı varsa oraya yetişmeye, o soruna çözüm olmaya, çözüm amaçlı notlarımızı alıp raporlaştırıp ilgili kurumlara yetiştirmeye çalışıyoruz. Halkımız HÜDA PAR'ın bu dürüst siyasetini görmeye başladı, Rabbimize şükürler olsun bize teveccühler artmaktadır." diye konuştu.

Tek listeyle girilen seçimde HÜDA PAR Batman İl Başkanlığına mevcut başkan Davut Şahin seçildi. (İLKHA)

zekeriya-yapicioglu-batman-il-kongresi-002.jpg

zekeriya-yapicioglu-batman-il-kongresi.jpg

zekeriya-yapicioglu-batman-il-kongresi-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55