,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: İŞKUR, ilçelere aldığı işçi sayısı kadar merkezde de almalı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: İŞKUR, ilçelere aldığı işçi sayısı kadar merkezde de almalı
İŞKUR Batman il Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Program'ı (TYP) kapsamında ilçelere yaklaşık 2 bin işçi alındığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ilçelere alınan işçi sayısı kadar işçinin, merkeze de alınması gerektiğini söyledi.

 

Batman'da işsizlik oranının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Şahin, TYP üzerinden sadece ilçelere işçi alımı yapılmasının merkezde bulunan işsiz vatandaşlara haksızlık olduğunu belirtti.

Şahin, işçi alımlarının yerel seçimlere sayılı günler kala ve özellikle sadece ilçe ve beldelerde yapılmasının, halkın iradesine bir müdahale anlamına geldiğini söyledi.

"İnsanlarımızın işe alınmasına seviniyoruz ve her zaman dile getiriyoruz"

İşçi alımlarına karşı olmadıklarını belirten Şahin, "Yerel seçimlere son birkaç gün kala Toplum Yararına Program'ı (TYP) üzerinden özellikle Batman'ın ilçe ve beldelerinde yüzlerce işçi alımı yapıldı. HÜDA PAR olarak elbette ki iş bulamayan insanlarımızın işe alınmasına seviniyoruz ve her zaman bunu dile getiriyoruz. Hatta iş bulamayan kardeşlerimizin iş sahibi edilmesi ve işe alınmalarını talep ettik. Bu anlamada iş ihtiyacı olan ve bizlere gelen çok sayıda vatandaş vardır. Fakat yapılan alımların seçim öncesine denk gelmesi ve merkezde bile alınmayan işçi sayısının ilçe ve beldelere alınması, merkezde bulunan işsiz vatandaşların şikâyetlerine sebep oldu." dedi.

"Bize göre bu seçmenin iradesine bir müdahaledir"

Seçim öncesi sadece ilçe ve beldelere yapılan işçi alımlarının seçmenin iradesine yapılan bir müdahale olduğunu ifade eden Şahin, "Bu konu hakkında bizlere yoğun şikayetler geliyor. İşçi alımına karşı değiliz, hatta HÜDA PAR olarak seviniyor ve destek veriyoruz. Fakat bu işçi alımları keşke seçim sonrasına bırakılsaydı ki seçmenin iradesine müdahale edildiği şeklinde düşünülmeseydi. Bize göre bu, seçmenin iradesine bir müdahaledir. Batman merkezde işe girmek isteyen yüzlerde işsiz var. Bundan dolayı işçi alımlarının seçimden sonra da devem edilmesi gerekir. Tabi hem merkezde hem de ilçelerde iş bulamayan insanlara iş bulma imkanlarının oluşturulması gerekmektedir. Bu anlamda yetkililerin halkın sesini duymalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55