,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, emeklilerin sorun ve taleplerini dinledi

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, emeklilerin sorun ve taleplerini dinledi
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesini ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, emeklilerin sorun ve taleplerini dinledi.

 

Ziyarette İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyeti, Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve yönetimi karşıladı.

Emeklilerin sorun ve sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette açıklamalarda bulunan İl Başkanı Şahin, emeklilerin başta ekonomik olmak üzere her anlamda ciddi sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi.

Yaşlıların bereket vesilesi olduğunu dile getiren Şahin, "Hatta kaza ve musibetlerin def edilmesine de vesiledirler. Çünkü Allah Teâlâ yaşlılarımıza farklı bir değer bahşetmiştir. Bizler de o gözle yaşlılarımıza ve emeklilerimize bakarak el üstünde tutmak istiyoruz. Emeklilerimiz şu anda ciddi bir sıkıntı içerisindedirler. Her ne kadar maaşlarına yüzde 42’lik bir zam yapılmışsa da gelen zamlar karşısında bu ücretler maalesef erimiş durumda ve yapılan zam bir anlam ifade etmiyor." dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, emeklilerin sorun ve taleplerini dinledi

"Kamu hastanelerinde emeklilere öncelik tanınmalı"

Emeklilerin çok ciddi şikâyetlerinin olduğunu vurgulayan Şahin, "Emeklilerimiz yaşları itibariyle hastalıklarla boğuşuyorlar. Neredeyse ayda bir iki defa hastane yollarındalar. Özellikle sağlık giderleri noktasında ciddi sıkıntılar söz konusudur. Kamu hastanelerinde randevu sisteminde emeklilerimize önceliğin tanınması lazım ki randevu verilmesinde daha erken bir çözüme kavuşturulması lazım. Özel hastanelerde de farklı bir tolerans verilmesi gerekir." diye konuştu.

"Emekliler kimseye muhtaç edilmemeli"

Emeklilerin refah içerisinde hayatlarını idame ettirebilmeleri gerektiğini söyleyen Ekmen şöyle devam etti:

"Emeklilerimizin huzur içerisinde, kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabilecek bir imkâna kavuşturulması ve maaşlarının o şekilde düzeltilmesi lazım. Özellikle bir diğer husus ise intibak yasasıdır. 2000 yılından sonra emekli olanlarında intibak yasasından faydalanması lazım. Çünkü arada kalan emeklilere ciddi bir mağduriyettir." (İLKHA)






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55