,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Bağlar seçim lokali büyük bir coşkuyla açıldı

HÜDA PAR Bağlar seçim lokali büyük bir coşkuyla açıldı
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Belediye Başkan Adayı olan Cengiz Aydın'ın seçim çalışmalarını yürüteceği koordinasyon merkezinin açılışı miting havasında gerçekleşti.

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi Öğretmenler Caddesindeki seçim lokalinin açılışına HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Bağlar Belediye Başkan Adayı Cengiz Aydın, İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, İlçe Başkanı Orhan Zeren ve vatandaşlar katıldı.

Adeta miting havasında gerçekleşen lokal açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış programında selamlama konuşması yapan Bağlar Belediye Başkan Adayı Cengiz Aydın, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği mahallelerde halkın şikayetlerini özetleyerek şunları söyledi:

"1999'dan beri Bağlar hizmet görmedi. Güneydoğu'da, Diyarbakır'da özellikle Bağlar'da isek çok makus bir kaderimiz var. Bizler belediyeciliği ne olduğunu bilmiyoruz. Her zaman genel siyasetin gölgesinde yaşadık. Kaynartepe mahallesini ziyaret ettiğimde mahalle sakinleri; çocukları sokaklara indiremediklerini, kadınlı olarak erkek çocuklarımızı akşam saatlerinde aşağı gönderemediklerini dile getirdi. Bağlar'da tam 2 bin esnaf dolaştım, belediyecilik hizmetinden yana hiç kimse bana aldığı hizmetten bahsetmedi. Parti veya ideoloji ayırt etmeksizin kapısını çaldığım herkes 'Allah aşkına şu memlekete hizmet edin, gençlerimiz ve kültürümüz kayboluyor, hizmet göremiyoruz' diyor."

"Diyarbakır, bölgeye hitap eden bir il olmasına rağmen halen tramvay ve şehir hastanesi yok"

Aydın'ın konuşması ardından katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır'ın sahipsiz bırakıldığını ve şu ana kadar yöneticilik ve belediyecilik alanında gerekli hizmetin yapılmadığına dikkat çekti.

Dinç, "Bağlar'ın eski bir sakini olarak ilçenin ne tür sorunlarının olduğunu iyi biliyorum. Diyarbakır ilimiz bir kez sahipsizse Bağlar ilçemiz iki kez sahipsizdir. İnşallah HÜDA PAR'la memleketimiz huzura, güvene ve hizmete kavuşacak. Şu an ev ev, mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak geziyoruz ve HÜDA PAR kar topu değil bir çığ gibi büyüyor." dedi.

Kentteki ulaşım ve sağlık alanındaki noksanlıklarına değinen Dinç, "Diyarbakır, bölgeye hitap eden bir il olmasına rağmen bu şehirde halen tramvay yok. Yıllardır söylüyorlar, projesi bitti, ete kemiğe büründü, animasyonu izletildi ama ortada tramvay yok. Otoban gelmiş, Şanlıurfa'da durmuş, bu tarafa gelmiyor. Bir şehir hastanesinin yapılacağı söylendi, ortada hastane yok." ifadelerini kullandı.

Dinç, "Bağlar'da işsizlik var ve istihdam sorunu var, gençlerimiz bin kilometre öteye gidip başkasının kapısında ekmek aramak zorunda kalıyor. Bu şehir sahipsiz bırakılmış, sahipleniyoruz diyenlerde burası için karpuz-ciğer şehri diyor. Diyarbakır karpuz ve ciğerden ibaret bir şehir değil, Kur'an'da ismi geçen peygamberler ve sahabeler şehridir." şeklinde konuştu.

Tören, kurdele kesimi ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55