,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Uşar: Kadın toplumsal ve bireysel birçok haklara sahiptir

HÜDA PAR Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Uşar: Kadın toplumsal ve bireysel birçok haklara sahiptir
Muhalefetin son dönemlerde HÜDA PAR'ı özellikle kadın üzerinden eleştirmesini doğru bulmadıklarını belirten HÜDA PAR Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Cevriye Uşar, kadın konusundaki yaklaşımlarının son derece açık ve insani olduğunu belirtti.

Son dönemlerde yalan-yanlış birtakım bilgilerle HÜDA PAR'ın kadına bakışına dair algı operasyonları yürütüldüğünü belirten HÜDA PAR Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Cevriye Uşar, kadına değer veren, önemseyen, ulvi vasıflarla niteleyen bir parti olduklarına vurgu yaptı.

Uşar, son günlerde partilerinin kadın politikalarına yönelik başlatılan karalama ve iftira kampanyalarına ilişkin İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine konuştu.

"Gerek aile içinde gerek sosyal hayatta gerekse kamusal alanda kadının hak ettiği değeri görmesi, emeğinin karşılığını alması ve annelik gibi kutsal bir mesleği hakkıyla yerine getirebilmesi sosyal politikalarımızın esasları arasındadır. Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele edilmesi ve hak ettiği hürmeti görmesi öncelikli politikalarımızdandır." diyen Uşar, "Muhalefetin kadın konusu üzerinden HÜDA PAR'a yüklenme sininin altında yatan sebepleri biliyoruz. Onlarda biliyor. Halkımızda biliyor. Kadınları cinsel bir meta olarak gören, ucuz iş gücü olarak kapitalist düzenin sömürmesini arzulayan, aile mefhumunun içini boşaltan, batının kokuşmuş zihniyetinin karşısında duran bir anlayışımız ve pratiğimiz var. Bu anlamda kadına yönelik ekonomik, cinsel, duygusal ve psikolojik şiddetin en çok karşısında duran bizleriz. Bu, bizim zaten inancımızın gereğidir." şeklinde belirtti.

"Biz kadınların en çok mağdur edildiği, ezildiği 28 Şubat sürecini asla unutmadık"

Açıklamasının devamında Uşar, şunları aktardı: "Ortaya koyduğumuz duruş, söylem geliştirdiğimiz politikalar hem aileyi hem kadını hem çocuğu hem de ailenin diğer bileşenlerini korumaya yöneliktir. Bu yüzden batının pratiğiyle alttan alta yıkmaya çalıştıkları kadının konumu bu duruşumuz ve getirdiğimiz çözümler nedeniyle muhalefetin hedefi haline getirilmekte ve muhalefet tarafından çarpıtılmaktadır. Esas kadın düşmanı olanlar, eğitim haklarını ellerinden alanlar türlü zulümleri reva görenler kendileridir. Tarih buna şahittir. Biz kadınların en çok mağdur edildiği, ezildiği 28 Şubat sürecini asla unutmadık. Başörtülü diye geleceklerimizi karartan, eğitim haklarımızı elimizden alan, ikna odalarında psikolojik baskı uygulayan siz değil misiniz? Mecliste başörtülü Milletvekili Merve Kavakçı’nın sizin zihniyetiniz tarafından protesto edip dışarı atıldığını unutmadık."

"Partimiz kadına yönelik şiddetin ve istismarın daima karşısında olmuş"

Uşar, "Son dönemde; Kur'an kurslarını orta çağ karanlığı gibi sözlerle hedef alan, televizyonda 'İktidara geldiğimizde hesaplaşacağımız kitleler var' diyen, dilimize de dinimize de en büyük düşmanlık eden zihniyeti iyi çok iyi tanıyoruz. Tek parti döneminde camileri ahıra çeviren, ezanı Türkçe okutan, Kur'an öğrenimini yasaklayan, şapka takmadı diye âlimlerimizi asan bu kadrolardır. 6284 sayılı kanunda kadının beyanının esas alınmasını doğru bulmuyoruz ve bu maddenin birçok mağduriyete sebep olduğunu görüyoruz. Bu nedenle birçok mağduriyete sebep olan ve kadına yönelik şiddeti de önlemekte başarısız olan bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz. İstanbul sözleşmesinin bazı maddeleri inancımıza ve kültürümüze açıkça savaş açmakta ve sapkınlıkları meşru gördüğü için karşıyız. Partimiz kadına yönelik şiddetin ve istismarın daima karşısında olmuş kadını istismar etmek isteyen akımlara karşı sürekli kadından yana sorumlu olmayı bir görev olarak bilmektedir. Kadın toplumsal ve bireysel birçok haklara sahiptir." ifadelerine yer verdi.

"Biz şuna inanırız kadınlar ve erkekler birbirlerinin rakibi değil birbirlerinin destekçileridir"

Kadınlar ve erkekler birbirlerinin destekçileri olduğunu vurgu yapan Uşar, "Kadın ve erkeği bir birilerinin rakibi olarak lanse edip cinsiyet üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Muhalefet oy uğruna kadın ve erkeği birbirinin düşmanı gibi lanse ediyor. Bu nedenle bu bakış açısıyla yapılan siyaseti doğru bulmadığımız gibi tehlikeli görüyoruz. Çünkü biz şuna inanırız kadınlar ve erkekler birbirlerinin rakibi değil birbirlerinin destekçileridir, gündelik hayatta birbirlerinin tamamlayıcılarıdır. Bizler sadece kadına değil insanoğluna yapılan her türlü şiddete karşıyız. Elbette kadınlar şiddete karşı korunmalıdır. Ama kadını koruyalım derken aileyi parçalayıp kadına daha fazla korunaksız hale getirmeyi doğru bulmuyoruz." dedi.

Uşar, "Son olarak HÜDA PAR’lı kadınlar olarak son günlerde artan ve partimiz ve kadınlarımız üzerinden yapılan çirkin saldırıları ve oluşturulmak istenen algıları tümden ret ediyoruz. Kadını modern köle yapmak isteyen bu zihniyete karşı mücadele için tüm kadınlarımızı çalışma için sahaya davet ediyorum." şeklinde kadınlara çağrıda bulundu. (İLKHA)


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55