,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Belediyeler eliyle yapılan ifsat edici konserler durdurulmalı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Belediyeler eliyle yapılan ifsat edici konserler durdurulmalı
Ankara genelinde belediyeler sponsorluğunda yapılan konserlere ve sanatçılara ödenen ücretlere tepki gösteren HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, konserlerin hem israfa hem de ifsada yol açtığına dikkat çekti.

 

Kimi zaman "bahar şenlikleri" kimi zaman ise "yaz etkinlikleri" adı altında yapılan ifsat edici konserler her sene olduğu gibi bu sene de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ankara’daki birçok belediye tarafından tertip edilmeye devam ediyor.

Karaarslan, ekonomik sıkıntıların zirve yaptığı bir dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu konserlerine tepki gösterdi.

Son zamanlarda belediyelerin vazgeçilmez icraatlarındanmış gibi neredeyse her belediyenin halka açık olarak kadın-erkek karışık şekilde şarkı-türkü konserleri yaptırdığına dikkat çeken Karaarslan, “Ankara'da belediyenin sanırım yapmış olduğu en önemli iş konser vermek. Belediyenin bütçesini konserlerde tüketmek. Son dört yılda 220 milyon TL maalesef belediye tarafından eritildi. Belediyenin kaynakları tamamen neredeyse sıfıra dayandı. Son zamanlarda belediye işçilerine ek zam dahi veremeyecek olduklarını açıkladılar. Yine belediyeden emekli EYT'lilerin durumu, sigortalıların sigortayla ilgili durumlar, bu kadar problem olarak beklerken hala konserlerde diretilmesi paranın konserlerde harcanılması asla kabul edilemez.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Ankara’da dikili bir taşı dahi olmadığını belirten Karaarslan, şöyle konuştu:

“Ama dikili otları var. Maalesef bazı otobüs duraklarında bakımsızlıktan dolayı şu an otlar bitmeye başlamış. Belediyenin durumu gerçekten içler acısı. Ekonomik olarak da ciddi bir problem yaşamakta, sorun yaşamaktadır. Belediyenin işçilerine ek zam veremeyeceğini mesaj yoluyla onlara bildirmelerine, Belediye Meclisinden kredi onayı için topu iktidar partisine atmalarına ve kaynaklar bu kadar problemli olmasına rağmen konserler serisine girerek yine belediye kaynaklarının konserlerde tüketilmesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Derhal bundan vazgeçilmesi gerekir.” 

Son olarak Karaarslan, “Sayın Yavaş'ın daha önce ifade ettiği gibi kul hakkı yedirmem, yetim hakkı yedirmem gibi ifadeleri söz konusuydu. Madem kul hakkı yedirmeyeceksiniz, yetim hakkı yedirmeyeceksiniz, o halde neden belediyeyi çok daha fazla borca sürüklüyorsunuz, krediyi açıyorsunuz hem de bu paranın bir kısmını da yine konserlerde harcayarak çarçur ediyorsunuz? Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını zaten biz de görüyoruz. Halk da görüyor. Şunu ifade edelim ki konserlere harcanacak bütçe öğrencilerimizin eğitim giderlerinde yoksul halkımıza yine temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında kullanılmalıdır. Ankara’nın çarçur edilecek parası yoktur.” şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55