,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından çağrı: Uyuşturucu belasına karşı hep birlikte mücadele edelim

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığından çağrı: Uyuşturucu belasına karşı hep birlikte mücadele edelim
Adana’da HÜDA PAR Sarıçam İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, uyuşturucu ile mücadelede tüm taraflara görevler düştüğü ve herkesin sorumluluk alması gerektiği belirtildi.

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' kapsamında 'Adana Uyuşturucuya Dur De Gençliğine Sahip Çık' sloganıyla basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR Sarıçam İlçe Başkanlığı tarafından Bayraklı Park’ta düzenlenen basın açıklaması programı, Fethullah Beyazçiçek’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklaması öncesi bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, toplumsal vicdanı harekete geçirinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Basın açıklamasını HÜDA PAR Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Aktaş okudu.

“HÜDA PAR Adana İl Başkanlığımız tarafından uyuşturucuya karşı mücadele ve farkındalık amacıyla başlatılan basın açıklamalarımıza devam etmek üzere, Sarıçam İlçe teşkilatı olarak bizler de bu çalışmalara ses vermeye gelmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullanan Aktaş, “Malumunuz olduğu üzere genelde madde bağımlılığı özelde de uyuşturucu meselesi ülke gündemini çokça işgal etmektedir.” diye konuştu.

“Gençlerimizin geçici zevkler uğruna içine düştüğü bu talihsiz durumlar içimizi parçalamaktadır”

Uyuşturucunun tahribatına dikkat çekilen açıklamada, Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençliğin enerjisini ve aklını sömüren uyuşturucunun gençler arasındaki inanılmaz yaygınlığı, ülkemizin geleceği açısından tehlike çanlarının çalması anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Zira gençlerimizin değişik adlar altında kullanmış olduğu uyuşturucu maddelerin, insan bedeninde, özellikle de beyninde ne gibi tahribatlara yol açtığı çok net şekilde bilinmektedir. Gençliğimizin aklını bir fare gibi kemiren, beynini bir kurt gibi deşen uyuşturucu maddeler, kullananları zombiye dönüştürmekte ve netice olarak da hayattan koparmaktadır. Gençlerimizin geçici heves ve zevkler uğruna içine düştükleri bu talihsiz durumları inanınız ki içimizi parçalamaktadır. Uyuşturucu pençesine düşmüş gençlerimizin haberlere yansıyan hallerini, sokaklarda kıvrandıkları görüntülerini görmek yüreğimizi dağlamaktadır.”

“Birçok kişiye ve kuruma görevler düşmektedir”

Uyuşturucu ile mücadelenin geniş bir kapsamda değerlendirilip, tüm muhatap kesimlerin sorumluluk alarak hareket etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada Aktaş, “Burada birçok kişiye ve kuruma görevler düşmektedir. Öncelikle devlet kurumlarında gençlik politikaları bağlamında görev üstlenen bürokratlara seslenmek istiyoruz. Gençliğin ihtiyacı eğlence festivalleri, konserler, salt gezmek tozmak değildir. Gençliğin öncelikle içine düştükleri bu bataklıktan kurtarılabilmesi adına farkındalık ve mücadele kapsamında çalışmalar yapmanız gerekmektedir.

Gençlere yol gösterici nitelikte girişimlerde bulunularak, bu kapsamda psikolojik destek çalışmaları da yürütülmelidir. Yine Millî Eğitim Bakanlığına da görevler düşmektedir. Özellikle de eğitim müfredatına her okul dönemine uygun şekilde madde bağımlılığına karşı bilinçlendirici eğitim modülleri koyulmalı ve derslerde uyuşturucunun zararlarından ve neslimizin felaketine sebep olacağından bahsedilmelidir.

Ayrıca bu hususlarda seminerler düzenlenmeli, farkındalık yarışmaları tertiplenmelidir. Bunların yanı sıra Diyanet’e de görevler düşmektedir. Ülke genelinde gerçekleştirilen vaaz faaliyetlerinde muhakkak uyuşturucu konusuna bir bölüm ayrılmalı ve devamlı bu hususta hatırlatmada bulunulmalıdır. Yine imamlara uyuşturucuya karşı mücadele kapsamında bilinçlendirici çalışmalar yaparak, madde bağımlısı gençlerle karşılaştıkları durumlarda faydalı olma adına neler yapabilecekleri konusunda yol gösterilmelidir.

En önemli görev de ailelere düşmektedir. Zira çocuklarımızın çekirdekten eğitim aldığı, davranış şekillerini öğrendiği ve terbiye edildiği ilk yer yuvalarımızdır. Bu anlamda çocuklarımızı eğitebileceğimiz en önemli kurum aslında ailedir. Bu vesileyle anne ve babalara seslenmek de istiyoruz. Değerli anne ve babalar. Çocuklarımızı ilgisiz bırakmayalım, dertlerini dinleyelim. Onlara karşı ilgisizliğimiz, onları kendilerine ilgi gösteren kişilere yöneltmektedir. Bu gerçeği asla aklımızdan çıkarmamalı, çocuğumuza ilgi gösteren kişilerin pek de iyi niyetli olmayacaklarını, emellerinin de pek hayırlı olmayacağını iyi kavramalıyız.” dedi.

“Bu mücadelede HÜDA PAR her daim yanınızda olacak”

HÜDA PAR olarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında hatırlatıcı ve aydınlatıcı roller üstlenmeye devam edeceklerini belirten Aktaş, şunları kaydetti: “Buradan tüm vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza sesleniyoruz. Genciyle, yaşlısıyla; ailesiyle, kurumuyla, gelin hep beraber el ele verelim ve bu uyuşturucu belasına karşı hep birlikte omuz omuza duralım. Unutmayın! Bu mücadelede HÜDA PAR her daim yanınızda olacak.” (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55